Isac Lieng (til venstre), har gode håp om et godt LÅMØ denne helgen. Foto: Preben Hunstad. Foto: Preben Hunstad

Isac er blant landets beste svømmere – i helga skal han herje på hjemmebane

Skrevet av Sindre Kolberg
11.02.2018 11:42 - OPPDATERT 11.02.2018 16:02

Bodø Nu sender DIREKTE fra LÅMØ i svømming denne helgen.

Denne helgen er viktig for nordnorske juniorsvømmere. Det arrangeres nemlig årsklassemønstring for svømmere mellom 11 og 16 år i svømmehallen på Bodin videregående skole.

GÅR FOR GULL

Ett av de aller største hjemmehåpene er 15 år gamle Isac Lieng. Han skal konkurrere i samtlige fem øvelser, men har spesielt sett seg ut to disipliner han føler seg ekstra sterk i.

– 200 meter bryst og 400 meter medley. Men jeg går definitivt for å vinne sammenlagt i min årsklasse, og kvalifisere meg til ÅMØ.

Og bare for å forklare: LÅMØ står for Landsdel Årsklassemønstring. I Bodø skal de beste svømmerne i hvert årskull mellom 11 og 16 år konkurrere seg i mellom. De fire beste tidene deres over fem øvelser legges sammen, og utgjør en sammenlagt-tid. De 24 beste svømmerne med best tider i hver årsklasse på landsbasis, går videre til ÅMØ, Årsklassemesterskap.

– Og jeg er for tiden nummer fem blant 2002-svømmerne i Norge, så jeg har gode håp om å kvalifisere meg, forteller Isac.

TRENER MYE

For å bli best mulig rustet til stevnet, har han ligget i hardtrening siden jul. I tillegg til et eget opplegg på skolen, er han fjorten timer i bassenget hver uke. På toppen kommer det to timer med styrkeøkter.

– Jeg føler meg i god form nå, så jeg håper det skal gi utslag i helga. Jeg har jo også deltatt i LÅMØ fire ganger tidligere, så jeg begynner å få en viss rutine.

– Hva er det viktigste du gjør underveis for å prestere best mulig?

– Å omstille deg mentalt godt etter hver øvelse. Det er mange forskjellige disipliner, og du kan ikke ha lik taktikk på hver og én. Så det gjelder å tenke godt igjennom.

SENDER DIREKTE

Lørdag og søndag er Bodø Nu på plass i Bodin svømmehall. Der vil vi formidle dramatikken fra stevnet begge dager.

På lørdag lager vi videoreportasje fra stevnet, mens det søndag vil bli sendt finaleheat DIREKTE på våre hjemmesider. Ringside for å formidle svømmingen Roar Wiik og representanter fra Bodø svømmeklubb være.

– Jeg tror det blir veldig gøy. Det er et stort stevne med veldig høyt nivå, så at vi får gode prestasjoner underveis er garantert. Jeg gleder meg til å følge med, sier Wiik.

Vår sending fra Bodin svømmehall søndag begynner klokken 14:00. Sendingen vil være eksklusiv for våre abonnenter. HER kan du bli Bodø Nu-abonnent for kun 99,- i måneden.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.