Valnesfjord er ikke kjente for å gi ved dørene. Her fra kampen mot Storm Bodø. Foto: Mats Torbergsen.

– Valnesfjord har slutta å spille fotball og begynt med kampsport

Skrevet av Sindre Kolberg
30.05.2018 09:38 - OPPDATERT 31.05.2018 08:02

Men Røst-trener Robin Johansen tror et toppet mannskap skal gjenerobre tabelltoppen i onsdagens bortekamp.

Det er duket for kamp mellom topp og bunn når Valnesfjord og Røst møtes til dyst på førstnevntes hjemmebane onsdag kveld.

Gjestene kan gjenerobre tabelltoppen i 6. divisjon hvis de vinner, mens Valnesfjord håper å fortsette klatringen på tabellen etter den sterke seieren mot Grand Bodø 2 sist.

VIL TILBAKE PÅ TOPP

– Jeg var tryggere på seier før de tok den skalpen, men jeg tror likevel vi vinner. Med skadefritt og toppet lag bør vi være bedre. I tillegg ligger det stor motivasjon i å ta tilbake serieledelsen, sier Røst-trener Robin Johansen.

Vi sender kampen mellom Valnesfjord og Røst DIREKTE fra 18:55 onsdag kveld. Sendingen er eksklusiv for våre abonnenter. Er du ikke Bodø Nu-leser, kan du bli det HER for kun 99,- i måneden.

Den mistet de til Saltdalkameratene i går, etter en forrykende kamp mot Storm hvor gjestene både brant straffespark og bommet på flere store sjanser.

– Det var mange spillere som var forbanna etter å ha sett hva Storm fikk til. Derfor er alle heltente på å slå tilbake mot Valnesfjord. Den tabelltoppen skal vi ha, sier Johansen.

Røstlaget har heller ingen planer om å tape krigen i morgen kveld. Foto: Kjell Ivar Hansen.

Som også mener han er godt forberedt på det som møter laget hans i morgen:

– Valnesfjord har begynt å plukke poeng fordi de har gitt opp å spille fotball og heller satser på kampsport. Vi møtte dem jo i treningskamp før sesongen, og da var det MMA-tendenser ute på banen. De stiller elleve mann på midtbanen som trøkker til i duellene, så jeg håper vi klarer å spille oss rundt dem. Greier vi å utnytte bakrommet kan vi skape mye ugagn.

Siden forrige seriekamp har Røst også mistet keeper Håvard Pedersen med skade. Unggutten var uheldig og pådro seg et stygt kinnbeinsbrudd mot Steigen.

– Det var en stygg skade, men Håvard er på bedringens vei. Det er ganske få spillere som øyeblikkelig etter en slik hendelse hadde slått fast at de skulle tilbake på banen. Det gjorde Håvard. Mentaliteten hans er helt enestående, sier Johansen.

Som gir følgende resultattips før kampen:

– 7-2. Vi skal ut der for å score mål og vinne kampen.

FORT VALNESFJORD

Valnesfjord-trener Roger Helin skjønner lite av kampsport-utspillet til Johansen, men slår fast at Røst ikke skal få noe gratis i morgen.

– De skal få kjenne at det ikke er lett å komme til "fort Valnesfjord". Vi spiller tøft, men innenfor regelverket. Fotball er en kontaktsport, og vi skal ut å vise muskler, sier han.

Etter en trå sesongstart føler han at laget omsider er på rett vei. 1-1 mot Steigen ble etterfulgt av en råsterk 2-0-seier mot Grand Bodø 2, til tross for at laget fikk en mann utvist før pause.

– Det var ingenting ufint. Heller en litt klønete felling som bakerste mann. Men vi jobbet steinhardt og tvang Grand til å slå mye langt. Da lukte vi bare unna og hadde kontroll på kampen. Det var vanvittig deilig å ta sesongens første seier.

– Dere har vel endret litt på det taktiske da, siden dere har hevet dere såpass i det siste?

– Ja. Det har vi. Både i forsesongen og i de første kampene prøvde vi litt nye ting. Nå er vi tilbake til det vi kjenner fra før. Vi møtte jo også Røst før sesongen, men nå er vi et helt annet lag. Dette blir en helt annen kamp, sier Helin.

Som, i tillegg til sin suspenderte stopper Ole Ragnar Jenssen, også har et par skadeforfall til kampen.

– Vi har nok ikke et like bra lag som mot Grand, men vi skal bite godt fra oss her også. Jeg har troen på en tett og jevn kamp.

– Som ender med resultatet...?

– 2-1 til Valnesfjord!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.