Markedssjef i Bodø Spektrum, Kristin Haugen, og avdelingsleder for Nordlandsbadet, Bodil Rystad, ønsker hjertlig velkommen til NM-kvalikk i vannsklie kommende fredag. Foto: Preben Hunstad.

Fredag skal Bodøs beste vannsklie-kjører kåres

Skrevet av bodø Nu
16.02.2018 16:15 - OPPDATERT 16.02.2018 19:02

– Alder, fasong og kjønn spiller ingen rolle. Alt handler om teknikk!

Har du en drøm om å være med i et Norgesmesterskap? Fredag arrangeres det NM-kvalifisering i vannsklie-kjøring i Nordlandsbadet.  

STORT MESTERSKAP

– De tre beste herrene og tre beste damene kvalifiserer seg til NM i Kristiansand i april. Vi betaler reisen nedover for vinnerne i begge klassene, forteller Kristin Haugen. Hun er markedssjef i Bodø Spektrum, og står i bresjen for fredagens arrangement.

– Dette er noe vi har pleid å gjort de siste årene, med suksess. Det håper vi skal gjenta seg i år, sier hun.

– Men hvordan er vannsklie-miljøet i Salten, føler dere?

– Det er faktisk bra! Vi har folk her som trener utelukkende for dette, og som har det som hobby. Det har vi også sett av deltagelsen på de forrige mesterskapene vi har arrangert: Dette er noe folk synes er gøy sier Bodil Reystad, avdelingsleder for Nordlandsbadet.

– Er det lette og tynne folk, eller de tyngre som favoriseres i et slikt mesterskap?

– Alt handler om teknikk! Kroppsfasong er ikke så viktig. Her kan alle hevde seg, uavhengig av alder og kjønn. Det er til og med folk over 60 som deltar, så her er det ingen hindringer.

Nytt av året er også en helt egen dameklasse.

– Før var det kun en voksenklasse, men nå forsøker vi noe nytt. Vi håper det kan føre til at enda flere deltar, sier Kristin.

Påmeldingen til mesterskapet skjer inne i Nordlandsbadet fra 17:30. Deretter går konkurransen av stabelen 18:00.

SENDER DIREKTE

Bodø Nu er på plass med kamerateam og kommentator for å overvære begivenheten i Nordlandsbadet. Hele mesterskapet streames dermed direkte på våre nettsider.

– Dette tror jeg blir skikkelig kult! Ikke bare er vannskliekjøring en ganske spesiell konkurranseform, men det er også noe jeg tror blir god TV. Derfor er det veldig gøy å få følge dette ringside sier Sindre Kolberg, som sammen med videosjef Preben Hunstad skal lede sendingen. Den begynner 18:00 fredag.

Sendingen vil være eksklusiv for våre abonnenter. HER kan du bli Bodø Nu-leser for kun 99,- måneden!

Kommentator Sindre Kolberg og videosjef Preben Hunstad skal formidle moroa fra Nordlandsbadet i helgen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.