Foto: Anders Lea Karlskås

Rapp har inngått ny avtale til en verdi av 60 millioner

Skrevet av Espen Bless Stenberg
13.04.2021 09:21

Bodøselskapet Rapp Bomek har inngått en rammeavtale med Statnett med varighet på fire år og en estimert verdi på 60 millioner.

Avtalen innebærer også at Statnett har opsjon på to års forlengelse av avtalen, melder Rapp Bomek i en pressemelding. 

– Statnetts anlegg og systemer er kritisk infrastruktur der det stilles særlig strenge krav til sikkerhet. Kritisk infrastruktur defineres som anlegg og systemer som er helt nødvendige for å opprettholde kritiske funksjoner i samfunnet, dekker grunnleggende behov og opprettholder befolkningens trygghetsfølelse, heter det i pressemeldinga. 

Rapp Bomek har utviklet siste generasjon brann- og sikkerhetsdører, som tilfredstiller strengere krav og ytelser en tidligere standarder. De nye dørene tilfredsstiller brannkav som er fire ganger strengere enn tidligere krav.

Sikkerhetsdørene skal både hensynta behovet for å sikre anleggene fysisk, men også innfri muligheter for rask og enkel evakuering ved kritiske situasjoner. Dørene har vært igjennom omfattende tester og er sertifisert av velrenommerte testlaboratorier.

– Rapp Bomek har utviklet en serie med dører fra sikkerhetsklasse RC2 til RC6, og har et tett samarbeid med produsenter innenfor avanserte låssystemer. Disse produktene innehar kombinasjonskrav med ytelser innenfor sikkerhet, brann (EI260 standarder), røyk og lyd. Behov for kombinasjonsprodukter er blitt mer vanlig og det er mer krevende å utvikle og oppnå kravene i nye og oppgraderte tester», forteller produktsjef i Rapp Bomek, Roger Hjemberg.

Produktene er utviklet og produsert på selskapets anlegg på Kapp ved Gjøvik og i Bodø, og er basert på sikkerhetsprodukter som blant annet er levert til Nationalmuseet og Munchmuseet, der kravene til sikkerhet og brannvern er høye.

– Vi ser fram til samarbeidet med Statnett og selskapets øvrige underleverandører de neste årene. Vi er stolte av å bli valgt, det bekrefter vår posisjon som ledende på utvikling av branndører og sikkerhetsdører. Sikkerhetsmarkedet er i sterk vekst og nye behov for fysisk sikring av kritisk infrastruktur, offentlige bygg, forsvarsanlegg og politi- og beredskapsanlegg er betydelig», sier administrerende direktør i Rapp Bomek, Kurt Kristoffersen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.