Bakeriet AS står nå i fare for å miste avtalen med Coop Nordland, som planlegger å åpne eget bakeri på Fauske.

Raser mot Coops planer på Fauske: – Merkelig strategi!

Skrevet av Sven-Are Gårdvik
02.12.2019 15:57 - OPPDATERT 02.12.2019 18:01

MENING: – Er det å være en ansvarlig samfunnsaktør når arbeidsplassene som skal opprettes fører til at andre lokalsamfunn mister sine? spør Sven-Are Gårdvik.

Vi ansatte ved Bakeriet AS har i dag fått beskjed om at Coop Nordland skal bygge bakeri i Fauske.

Dette er en merkelig strategi av Coop. I disse tider der miljø og kortreist mat er i vinden.

Vi ved Bakeriet AS har tre avdelinger. I Bodø, i Mo i Rana og i Brønnøysund. Nettopp for å kunne være nært kundene. Vi skal bevare kompetanse, vi skal ha kvalitet og vi skal ha ferskhet på produktene. Men ikke minst tenker vi på klima og miljø.

STORE AVSTANDER

Skal Coop levere brød til hele Nordland vil dette både gå utover kvalitet og punktlighet. Fra Fauske til Brønnøysund er det 42mil. Fra innland over høyfjell til kyst og med bruer og ferjer. På vinterstid i full storm stiller jeg spørsmål ved hvordan Coop skal løse dette med ett bakeri som må starte produksjon og transport til kundene dagen før, men selv da står i fare for å ikke klare leveranser, uten mulighet til å produsere nærmere der kundene bor.

Coop Helgeland har tidligere vært eiere av Bakeriet, men bestemte seg for å selge oss. Vi har levert ferske bakevarer og konditorvarer til Coop siden 1954, og fremstår i dag i første rekke blant moderne bakerier i Norge.

Vi har i lengre tid hatt forhandlinger med Coop om å få til et tettere samarbeid, men dette er ikke Coop interessert i.

ANSVARLIG AKTØR

Er det å være en ansvarlig samfunnsaktør når arbeidsplassene som skal opprettes fører til at andre lokalsamfunn mister sine?

Vi baker med surdeig. Vi tar vare på gamle tradisjoner. Vi baker kortreiste ferske brød. Vi mener vi er konkurransedyktieg på pris.

[annonse]
Og ikke minst: Vi har over 100 kompetente ansatte i tre bakerier i Nordland som nå står i fare for å miste jobbene sine.

Sven-Are Gårdvik

Hovedtillitsvalgt, Bakeriet AS

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.