Skaug skole kan bli lagt ned, om rådmannens budsjettforslag vedtas.

Reagerer sterkt på rådmannens forslag: – Tenk nå etter hvilke konsekvenser dette får!

Skrevet av Marianne Ilstad
05.11.2020 21:00 - OPPDATERT 06.11.2020 06:02

MENING: Kjære rådmann.

Det var dårlige nyheter å lese i dag, du har lagt inn forslag i budsjettet om at Skaug skole skal legges ned. Jeg forstår at økonomi spiller en viktig rolle, men tenk nå etter hvilke konsekvenser dette gir de som bor her ute på Norsia. Her ute har vi et fantastisk samfunn, vi stiller opp for hverandre og sammen gir vi bygda vår en følelse av samhold og tilhørighet. Mange av de som bor her har vokst opp her, og de som en gang flyttet fra bygda, er nå kommet tilbake for å etablere seg, slik at deres barn kan oppleve den samme gleden av å bo her. Selv er jeg tilflyttet men min mann har vokst opp her, og vi valgte å bygge huset vårt her ute i 2014. Å bo i byen er vel og nok greit, men her føler jeg meg hjemme.

Skolen du nå foreslår å kutte for å spare inn penger, er faktisk Bodøs eldste skole som ennå er i bruk. Det har gått elever her siden 1927, om 7 år er det hundreårsjubileum! Tenk, hvor flott er ikke det! Gjorde du undersøkelser av skolen og miljøet før du strøk over skolen med pennen din? Hvis du hadde tatt deg turen innom oppvekstsenteret ville du sett barn som på kryss av tvers av alderne leker sammen og tar vare på hverandre.

Ved sist SMU møte jeg deltok på kom to stykker fra elevrådet, og det var en fryd å høre på de. De var godt informert om hvordan den nye fagfornyelsen er, og kom med grunner til hvorfor de liker forandringen det har å si for læringen deres. Dette forteller meg at den læringen barna får her, gjør de ikke bare smarte, flinke og at de kan blomstre individuelt, men også at de blir forberedt på det som venter de den dagen de er ferdige ved Skaug oppvekstsenter.

Som FAU leder prater jeg ofte med de forskjellige lærerne, og hver og en av de bryr seg om de barna de har og underviser. De gjør sitt ytterste for at barna skal mestre og vokse. Klassene er mye mindre enn hva du ser i byskolene, og dette gir et fantastisk læringsmiljø. Og hvis du sjekker de nasjonale prøvene og elevundersøkelsen vil du se at Skaug skole gir knallgode resultater. Og dette skyldes ene og alene den læringen de får her.

Så jeg håper at politikerne som skal diskutere budsjettet i den kommende tiden, kan ta seg turen innom oppvekstsenteret. Komme hit å møte barna, lærerne og se hvordan miljøet er her ute.

Bygda vår vokser og mange planlegger å bosette seg her ute. Nylig ble det brukt store summer på å legge vannledning ut til Skaug slik at mange flere kan bosette seg. Det skolen trenger er å bli bygget ut. Bare på noen få år har Skaug skole økt fra 70 til over 100 barn, og jeg kan med sikkerhet at det vil komme mange fler. Så tenk dere godt om før dere tar denne avgjørelsen, for det er ingen summer i verden som er verdt å frata bygda skolen vår. Og med 2024 som er like rundt hjørnet, hva er vell bedre enn å vise til at Bodøs eldste skole fortsatt består.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.