Foto: Karen Setten / NTB

Reiseforsikringen dekker ikke kansellerte flyginger etter SAS-streiken

Flytrafikken til og fra Norge rammes hardt av SAS-streiken. Kansellerte flyginger som rammes av streiken, blir ikke dekket av reiseforsikring.

Mange passasjerer blir nå rammet av SAS-streiken. Dersom en flyging blir kansellert som følge av streiken, er det flyselskapet som skal refundere billetten.

Skadeforebygger i forsikringsselskapet Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, forteller at det kan ta litt tid å få pengene tilbake for de som ønsker å få billettene refundert.

– Vår erfaring, spesielt fra alle avbestillinger under pandemien, er at billettene blir refundert. Men, det kan litt tid å få pengene tilbake, spesielt nå som det er i høysesong for reise, sier Hofstad-Nielsen.

Tryg Forsikring går ut og sier det samme i en pressemelding. 

– Det er SAS som er ansvarlig dersom reisen din blir kansellert på grunn av streik. Dersom du ikke har fått melding om at flyet er kansellert, så må du anta at flyet går som planlagt og møte opp på flyplassen i god tid, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg.

Dersom flyet blir kansellert eller er forsinket i mer enn fem timer har du tre valg for hva du kan kreve ifølge Tryg Forsikring:

  • Ombooking snarest mulig, eller til et senere tidspunkt.
  • Bestille hos annet flyselskap, eller andre reisealternativer og søke refusjon hos SAS.
  • Få billettpengene refundert av SAS.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.