STØ KURS FREMOVER: – Bodø er i sterk vekst og for oss er det utrolig spennende å få lov til å være med på denne reisen, sier daglig leder Daniel Abrahamsen i Arvid Bendixen AS.

72 års erfaring med
å skape en bedre by

Skrevet for arvid bendixen as
07.06.2021 16:27

Med erfaring fra helt tilbake i 1949, er Arvid Bendixen AS et klarte førstevalg når det handler om maling, tapetsering, flislegging og gulvsliping.

– Det er få som kjenner det lokale markedet så godt som oss, sier daglig leder Daniel Abrahamsen.

I dag har selskapet I overkant av 20 høyt kvalifiserte med- arbeidere og de er totalleverandør innen faget.

DE FIKSER ALT

– Vi tar på oss alle typer oppdrag. Ingen jobb er for liten, ingen jobb er for stor, understreker Abrahamsen.

Selskapet har en egen serviceavdeling som ivaretar de mindre oppdragene, samt arbeider i forbindelse med rammeavtaler.

Saken fortsetter under bildet.

KLARE FOR NYE OPPDRAG: – Bedriften har vært i byen siden 1949 og det er få som kjenner markedet så godt som oss, sier prosjektleder Thomas Wilmann (t.v.) og daglig leder Daniel Abrahamsen.

FLERE VIL HA FAGFOLK

På grunn av pandemien ble både fjoråret og i år en tid hvor veldig mange valgte å bruke tid og penger på oppussing hjemme og på hytta. Dette har også ført til økt etterspørsel etter tjenestene hos Arvid Bendixen.

– Vi ser at stadig flere velger å bruke fagfolk når man for eksempel skal male ett eller flere rom i huset. Fordelen med dette er at det går fortere og at du er garantert et fagmessig sluttprodukt, sier Abrahamsen.

DE EKSTRA VERDIENE

Det samme gjelder også for parkettsliping og flislegging, ting folk tidligere gjerne prøvde å gjøre selv. Nå har kundene sett verdien av å bruke vante fagfolk på disse områdene også.

Saken fortsetter under bildet.

STYRKET STILLING For å styrke kompetanse og øke nettverket har Arvid Bendixen AS gått inn i Håndverksgruppen AS. – Som del av et konsern står vi langt sterkere i forhandlingene med kundene om nasjonale kontrakter og rammeavtaler, påpeker Abrahamsen.

For fordelene er mange ved å gjøre nettopp dette. Det handler ikke bare om det du ser, men like mye det du ikke ser:

  • Grunnarbeid
  • Materialvalg
  • Håndverket
  • Håndverkeren
  • Miljøfokus
  • Kvalitetskontroll, oppfølging, kommunikasjon, service og etterkontroll

– Som bedrift jobber vi kontinuerlig med å utvikle kompetanse og produktene våre, da særlig med tanke på best mulig verdi, levetid og miljøeffekt, sier Abrahamsen.

STØRRE SLAGKRAFT

For å styrke kompetanse og øke nettverket har Arvid Bendixen AS gått inn i Håndverksgruppen AS.

– Som del av et konsern står vi langt sterkere i forhandlingene med kundene om nasjonale kontrakter og rammeavtaler, påpeker Abrahamsen.

Arvid Bendixen AS er også opptatt av å holde de ulike fagfeltene i hevd og legger hvert år ned mye arbeid i å skaffe lærlingeplass- er og veilede folk frem til fagbrev.

Saken fortsetter under bildet.

STOR JOBB: Fagfolkene til Arvid Bendixen sto sentralt da det nye jektefartsmuseet skulle bygges.

SAMFUNNSANSVARET

– Én ting er at dette er en god måte å rekruttere nye folk, men det handler også om at vi som en lokal bedrift har et ansvar for å gi de som kommer ut fra skolen en sjanse til å etablere seg i yrket. Sånn sett kan du si at dette er en del av det samfunns- ansvaret vi tar, sier Abrahamsen.

Så driver Arvid Bendixen ikke bare med maling. Tapet har fått en ny renessanse og her finnes det i dag et bredt utvalg av ulike typer innen alle prisklasser. Det er mange som synes at for eksempel en stue får et ekstra løft når du legger tapet på én vegg, som en kontrast til resten av rommet.

Utvalget har også eksplodert når det gjelder gulv, hvor det i dag finnes meget gode laminat og vinyl-versjoner. Disse legger du fint selv og de takler vann, noe som gjør at de er spesielt egnet til ytterganger.

Saken fortsetter under bildet.

 ETTERTRAKTET RESSURS: Stadig flere privat- personer velger å bruke fagfolk når de for eksempel skal male stua.

EN SOLID AKTØR

Innen bedriftsmarkedet har Arvid Bendixen AS alltid vært en solid samarbeidspartner. De har jobbet mye for Nordlandssykehuset, de er innom Team-gården, har jobbet på Jektefartsmuseet og skal i gang på Salten Smolt i Breivik i Salten.

Når alt kommer til alt, så koker det ned til mottoet Arvid Bendixen AS jobber etter:

«Fornøyde kunder skal vinnes hver dag!»

– For oss i håndverkerfaget så er det utrolig givende å få være med på den eksplosive utviklingen som skjer i Bodø akkurat nå. Vi var med på å bygge opp byen etter krigen, nå får vi lov til å være med å utvikle nye Bodø. Det blir ikke bedre enn det, konkluderer daglig leder Daniel Abrahamsen i Arvid Bendixen AS.