BRØD TIL FOLKET: – Vi legger stor vekt på at alt vi lager skap skapes fra bunnen av. Vi er stolte over å holde bakerfaget i hevd, sier daglig leder Ole-Petter Olsen hos Baker Olsen på Trekanten.

Ærlig mat og
en folkelig kafé

Kvalitet, håndverk og tradisjoner er det som danner grunnlaget for Baker Olsen.

– Det skal være ekte og ordentlig. Vi lager alt fra bunnen av, sier baker og daglig leder Ole-Petter Olsen.

Baker Olsen har vært med siden starten på Trekanten og de kunne ikke ha funnet en bedre plassering:

IDEELL PLASSERING

– Et populært og intimt kjøpesenter hvor vi ser at mange av våre kunder kommer innom – gang etter gang. Og i kaféen har vi en lang rekke stamgjester. Dette er folk vi får lov til å bi kjent med og de blir nesten som en del av familien, sier Olsen.

Saken fortsetter under bildet.

GAMMEL KLASSIKER: Baker Olsen er et av få steder hvor du fortsatt kan finne den klassiske romkaken. Her vist frem av ekspeditør Martine Johansen.

Når det gjelder hva kundene ønsker kjøper, er dette jevnt fordelt mellom brød og kaker. Flerkornsbrødet er favoritten innen dette segmentet:

– Vi har sett en endring i at folk gjerne vi ha litt grovere produkter. Også surdeigsbrødet vårt er meget populært, sier Olsen.

BRØD OG KAKER

Når det gjelder kaker er det mange som etterspør wienerbrød, kringler og lignende hvetebakst. Men også kakene er ettertraktede.

– Min personlige favoritt er napoleonskake og det er jeg tydeligvis ikke alene om, sier Olsen.

Baker Olsen er også et av få steder hvor du fortsatt for kjøpt ekte, hjemmelaget romkake.

Saken fortsetter under bildet.

TOPP SENTER: – For oss har det vært helt perfekt å ha kafé og bakeriutsalg her på Trekanten. Det har sikret oss en god og jevn strøm av kunder, sier Ole-Petter Olsen.

Jul, påske, konfirmasjon, barnedåp og bryllup betyr ekstra innsats fra staben på åtte:

– Jeg blir stadig like overrasket over hvor mye julekaker vi selger, men det kommer nok av at vi lager disse basert på klassiske oppskrifter. Da får kundene den samme smaksopplevelsen som de huske fra sin egen barndom.

UBETINGET SUKSESS

Baker Olsen leverer også til kantiner og bedrifter i Bodø. Nylig åpnet de en egen avdeling i Ramsalt, noe som har vært en ubetinget suksess.

I tillegg til det som bakes har kaféen et lite utvalg av tilbehør som olivenolje, pesto og ulike typer salt.

Saken fortsetter under bildet.

STADIG UTVIKLING: – Som baker får du stadig lære noe nytt og du kan skape ting med hendene. Når du så ser at kundene blir fornøyde, så er det pur lykke, mener Ole-Petter Olsen.

ELSKER Å SKAPE NOE

Ole-Petter Olsen fant tidlig ut at det var baker han skulle bli. Og det har han aldri angret på:

– Du lærer hele tiden noe nytt og du får skape noe med hendene. Dette er definitivt er kreativ yrke. Når vi også kan få være med på å holde liv i klassiske oppskrifter og servere sunn og ærlig mat, så blir det egentlig ikke bedre enn det.