SAMMENSVEISET GJENG: Kollegene på Coop Marked Berg setter stor pris på at Silje kan steppe inn når de mangler folk. F.v. Renate Brekk, Inger Solfrid Johnsen, Silje Aanes, Randi Øksnes Sund og Sissel Nepås Sørgård. Coop Mega på Berg.

Alle elsker Silje!

Skrevet for Coop Nordland
14.05.2018 12:54 - OPPDATERT 14.05.2018 13:02

Når Coop-butikkene på Sør-Helgeland står i beit for en dyktig medarbeider, har de løsningen klar: – Ring Silje!

– Det har nesten blitt til en egen livsstil, forteller Silje Aanes (31).

Hun er den som rykker ut på kort varsel når det plutselig er hull i en vaktplan. Da setter hun seg i sin Volvo V70, svinger ut fra huset nede ved Ursfjorden, med kurs for Fylkesvei 17 og neste butikk. Og listen over arbeidsplasser er imponerende:

  • Coop Byggmix Berg
  • Coop Marked Berg
  • Coop Prix Farmen
  • Coop Prix Salhus
  • Havnecaféen
  • Coop Prix Vega
  • Coop Byggmix Vega
  • Coop Marked Vik

Det må skje noe

Da gir det også mening når Silje beskriver seg selv som en litt rastløs person som liker at det skjer noe hele tiden.

Saken fortsetter under bildet.

NY BUTIKK, NY UNIFORM: Her har Silje steppet inn på Byggmix Berg, hvor hun øyeblikkelig fant tonen med Monica Valand Høyholm.

31-åringen er oppvokst på Nordfjellmark i Velfjorden, hvor foreldrene drev med blant annet geiter, ost og lefse. Og nettopp lefsebakingen er noe Silje har holdt i hevd:

– Jeg låner takka til mamma, for lefse er viktig.

Nekter å sløye fisken

Men der stopper også den store interessen for matlaging. Så når hun og samboeren dra ut med dorga på fjorden, er det han eller svigerfaren som må stå for sløying og filetering.

Siljes karriere begynte som barnehagemedarbeider, men hun ble raskt fristet av det yrende miljøet på butikken. Og et vikariat førte til flere. Til slutt hadde hun full jobb som supervikar.

 Elsker å hjelpe folk

– Fordelen er at det aldri bli kjedelig, du får en masse trivelige kolleger og møter interessante kunder. Jeg har alltid syntes at det er givende å få lov til å hjelpe folk, skape gode opplevelser. Og med alle de flotte butikkene til Coop, så er jo ikke det særlig vanskelig.

Saken fortsetter under bildet.

STORTIVES PÅ JOBB: – Det er en flott utfordring å skifte mellom flere butikker og så treffer jeg en masse flotte mennesker, sier Silje Aanes.

Månedens medarbeider

Innsatsen har blitt lagt merke til og nå er Silje kåret til månedens medarbeider i Coop Nordland. En utmerkelse hun setter meget stor pris på:

– Jeg trodde nesten ikke at det var sant. En pris til meg, liksom? Men jeg ble skikkelig rørt og veldig glad. Dette betyr mye.

Med en samboer som er borte på jobb annenhver uke og en sønn på fire år, blir det fort en solid kabal som skal gå opp når arbeidsstedet skifter hele tiden. Men Silje kunne ikke tenke seg en annen jobb.

 Vil ikke være sjef

– Så du drømmer ikke om din egen butikk, hvor du kunne være sjef?

 – Nei, på ingen måte. Akkurat nå har jeg det som plommen i egget, med nye utfordringer hver uke.

Fritiden bruker hun og familien gjerne i den vakre naturen og sammen med  venner og familie.

 – Jeg er nok veldig sosialt anlagt, jeg liker å treffe folk.

Mobilfri hytteferie

Med ett unntak. Sommerferien på hytta inne i Ursfjorden. Den uten strøm og nesten ikke mobildekning.

 – Da slår jeg av telefonen og nyter freden, sier Silje.

 Gjerne kombinert med en god kriminalroman av Henning Mankell. Men mot slutten av ferien begynner det å krible i kroppen:

 – Da lengter jeg tilbake til en hverdag med høyt tempo og masse latter.