VAKKERT OG UTFORDRENDE: Når du har ansvaret for drift, vedlikehold og bygging av høyspentnettet langs den nordnorske kysten er hverdag både vakker og tidvis svært utfordrende for energimontørene hos Dragefossen.

Alltid på vakt for
å sikre strømmen

Uansett vær og vind, fagfolkene til Dragefossen er din garantist for at du har strøm til boligen og bedriften din.


– Det er et stort ansvar, samtidig som vi jo også har verdens mest spennende jobb, sier baseleder Ronny Hopaneng.

Han jobber i et område som har betegnelsen RLT, noe som står for Rødøy, Lurøy og Træna. Her har Dragefossen ansvaret for 100 prosent av strømnettet. Dette som en del av en kontrakt de inngikk med Arva i fjor.

UTFORDRENDE TERRENG

Ser du på kartet, så blir det fort innlysende at dette kan være et meget krevende område med fjorder, øyer, holmer og fjell. 

Saken fortsetter under. bildet.

VIKGTIG KUNNSKAP: – Folkene våre representerer jo selve grunnfjellet i driften vår. Det er deres kunnskap som gjør at vi kan opprettholde den høye beredskapen, sier baseleder Ronny Hopaneng.

I tillegg til lokalbefolkningen befinner det seg også flere store næringslivsaktører i denne regionen, med blant andre Kvarøy, Nova Sea på Lovund og Gaia Salmon på Træna med flere. Og selv om alle aktørene er klare over hvor de bor, har de samme forventning til levering og sikkerhet som de som holder til i mer sentrale områder.

MEDARBEIDERNE ER GRUNNFJELLET

Da er det en stor fordel at Dragefossen har klart å rekruttere lokalkjente og erfarne energimontører. Disse er fordelt på to montørbaser, i Tjongsfjord og på Tonnes.

– Folkene våre representerer jo selve grunnfjellet i driften vår. Det er deres kunnskap som gjør at vi kan opprettholde den høye beredskapen, sier Hopaneng.

En krevende topografi krever en grundig planlegging og dobbeltsjekking før hvert oppdrag. 

Saken fortsetter under bildet.

VARIERTE OPPDRAG: Ingen dager er like når du jobber som energimontør hos Dragefossen.

– Når du bruker tre timer med båt for å komme deg frem til dagens arbeidsplass, bør du helst ikke ha glemt noe av utstyret du trenger for å utføre oppdraget, sier baseleder Bent Våtvik.

DEN UNIKE MULIGHETEN

Begge baselederne er nye i selskapet, men det var ikke et sekund i tvil da de fikk sjansen til å bli med på den nye satsingen:

– Jeg kjenner Dragefossen som en ryddig og veldrevet bedrift som legger vekt på lokal verdiskaping. Så blir det jo selvfølgelig ekstra spennende å lov til være med på å bygge opp en ny base, sier Våtvik.

Det sammen mener Hopaneng:

– Etter et langt liv i bransjen har jeg hatt en del med selskapet å gjøre og har alltid hatt et svært godt inntrykk. Da Dragefossen vant en lengre kontrakt i vårt område, så var valget enkelt.

Saken fortsetter under bildet.

 KREVENDE TERRENG: – Når du bruker tre timer med båt for å komme deg frem til dagens arbeidsplass, bør du helst ikke ha glemt noe av utstyret du trenger for å utføre oppdraget, sier baseleder Bent Våtvik.

TUSEN DETALJER

Og det er mye å passe på når en ny organisasjon skal på plass:

Verktøy, biler, snøscootere, ATV’er, båter, avtaler med maskin-entreprenører og en lang rekke andre detaljer.

Et annet poeng som gjør at Dragefossen er en attraktiv arbeidsplass, er selskapets særlige fokus på bærekraft. Det betyr at de utvikler løsninger og bygg som utnytter våre og naturens ressurser på en mer effektiv og forsvarlig måte. Og de skal gjenbruke materialer der det er mulig.

Saken fortsetter under bildet.

TIL LANDS OG TIL VANNS OG I LUFTEN MED: Ofte er det båt eller helikopter som er løsningen når et oppdrag skal løses.

ARBEID UNDER SPENNING

Når du har ansvaret for drift, vedlikehold og bygging av høyspentnettet, er det mange forhold som spiller inn. Blant annet hvordan du kan redusere «nedetiden» hos kundene når en linje må kobles ned på grunn av arbeid.

Av den grunn satser Dragefossen på å jobbe stadig mer med det som kalles «Arbeid under spenning» i høyspent linjenettet. Da slipper man å kople ut mengder med kunder mens jobben blir utført. 

På den andre siden stilles det da meget strenge krav til utstyr og prosedyrer rundt sikkerhet for montørene. Derfor har Dragefossen et kontinuerlig fokus på opplæring og et strengt HMS-regime.

Du kan lese mer om Dragefossen her.