VEI-VETERANENE: Ken Oddvar Slettmyr (t.v.) og Ove Andreassen har jobbet sammen i nesten 35 år og elsker fortsatt lukten av nylagt asfalt.  – Når du kan bidra til samfunnsutviklingen og samtidig skape trygge arbeidsplasser, da har du egentlig oppnådd ganske mye, sier de to.

Alltid på vei
mot nye mål

Skrevet for nordasfalt
13.12.2019 21:42

I løpet av ti år har Nordasfalt-selskapene økt omsetningen fra 200 til 700 millioner kroner. Men det viktigste har hele tiden vært å skape utvikling og trygge arbeidsplasser.

– Hvem sa at veier ikke kan være vakre?

Ove Andreassen og Ken Oddvar Slettmyr står på brua over Riksvei 80. Bypakke Bodø funkler i høstlyset. Og for denne duoen, som har jobbet sammen i nesten 35 år, finnes det ikke noe skjønnere enn synet av nylagt asfalt.

LUKTEN AV FREMSKRITT

For lukten av nylagt asfalt er synonymt med fremskritt. Nye, bedre og sikrere veier som skaper en tryggere hverdag for innbyggerne og letter transporten for næringslivet.

Reisen har vært lang, med opp- og nedturer. Men takket være solide medarbeidere og lojale kunder har pila pekt rett vei. Og de er også stolte over at de aldri har vært nødt til å si opp folk på grunn av for lite arbeid.

Saken fortsetter under bildet.

FLINKE FAGFOLK: Det har vært to avgjørende faktorer som har bidratt til suksessen til Nordasfalt: Lojale kunder og en stab med motiverte og kunnskapsrike fagfolk.

FLERE BEIN Å STÅ PÅ

En av grunnene til nettopp dette er at Nordasfalt har klar å finne flere bein å stå på. Totalt seks selskaper er etablert. I dag tilbyr de tjenester innen:

  • Transport med bil og båt
  • Spesialasfalt til rullebaner
  • Rehabilitering av betongkonstruksjoner
  • Salg av grus og pukk
  • Brøyting
  • Tunellvasking
  • Varm gjenbruk av asfalt
  • Fresetjenester

– Det er ikke få rullebaner vi har vært ute på, minnes Slettmyr. Og lista blir en reise gjennom kortbanenettet i nord: Sandnessjøen, Svolvær, Stokmarknes, Røst, Bodø, Tromsø.

På disse jobbene kommer det også godt med at Nordasfalt sitter med en trimmet kompetanse innen produksjon av asfalt. For variasjonene innen klima gjør at de lager spesialtilpassede blandinger for hver enkelt flyplass.

Saken fortsetter under bildet.

VEIEN INN I FREMTIDEN: Nye veier blir et veldig sterkt symbol på utvikling og fremskritt.

KRITISK KOMPETANSE

I sommer fikk de også inn et stort oppdrag i forbindelse med vedlikehold av Helgelandsbrua i Sandnessjøen. Igjen, en jobb de sikret seg takket være tung kompetanse og lang erfaring fra nettopp slike oppdrag.

– Vi kjøpte opp et selskap som hadde spesialisert seg på bruvedlikehold og nå omsetter vi for rundt 80 millioner kroner i året på denne sektoren, sier Andreassen.

VINTER ER BUTIKK

Og nå, når vinteren er i anmarsj, kommer brøytejobbene inn på løpende bånd:

– Dette var også noe vi satset på for å kunne beholde folkene våre i den delen av året hvor det ikke var mulig å legge asfalt. Som bedrift er du hele tiden nødt til å sikre deg mot sesongmessige svingninger, understreker Andreassen.

Hvordan blir så veien videre for to, godt voksne herrer?

–  Vi har begge barn som jobber i bedriften og planen er nok at vi sakte, men sikkert trekker oss rolig tilbake. Vel vitende om at selskapet står på trygg grunn og er rigget for sunn drift i årene som kommer.

Saken fortsetter under bildet.

VAKRE VEIER: Riksvei 80 er hovedpulsåren som sørger for oksygen til fylkeshovedstadens bankende hjerte.

EN TRYGG FREMTID

Så er vi tilbake på brua over Riksvei 80, en bråvakker høstdag. Nede på veien er det en evig strøm av biler, vogntog, busser og varebiler. Riksvei 80 er hovedpulsåren som sørger for oksygen til fylkeshovedstadens bankende hjerte.

Slettmyr og Andreassen går sakte ned mot bilen som står parkert utenfor en bensinstasjon. De tar en siste stopp og vender blikket mot en kunstferdig utformet mur som inngår i den nye bypakken:

– Når alt kommer til alt og du skal se tilbake på hva du har brukt livet til, så kunne du ha gjort dårligere valg enn å bidra til at en hel landsdel kan kjøre trygt inn i fremtiden.