SEIERS-VALSEN: Mariann Hansen elsker hvert minutt på jobben hos Nordasfalt og etter 41 år i bransjen har hun absolutt ingen planer om å slutte.

– Asfalt er livet mitt!

Skrevet for Nordasfalt
13.12.2018 20:21

Hun har vært i bransjen i 41 år og elsker hver dag på jobb.

 – De burde lage en parfyme som lukter som nylagt asfalt, det er jo den beste lukten i hele verden.

 Mariann Hansen (56) fra Fauske er definisjonen på en ekte veteran. Det begynte med en sommerjobb som vei-vakt da hun var 15. Etter det har hun aldri sett seg tilbake, kun fremover – mot neste veistrekning som trengte et nytt dekke.

Saken fortsetter under bildet.

GODE OPPLEVELSER: Mariann Hansen er en ekte veteran som legger hele sjela i jobbe for å skape en vei som gir gode opplevelser.

 Hektet på asfalt

– Egentlig ville jeg jobbe med hester, men det var jo ikke mulig. Og da storebroren min begynte på asfalten, ble jeg nysgjerrig.

 Og det var veivalsen som skulle bli hennes hjem. Maskinen som sørger for at asfalten blir komprimert og skaper en vei som gir gode opplevelser.

– Her har det skjedd store forbedringer. Den første tre-trommel valsen jeg kjørte hadde nesten ikke fjæring. Da var det dager du var rimelig stiv og støl når du kom hjem.

Saken fortsetter under bildet.

SOM GOD PARFYME: – Noen burde lage en parfyme som lukte nylagt asfalt, og det finnes jo ingen bedre duft enn det, mener Mariann Hansen.

Som en stor familie

I 2004 begynte hun i Nordasfalt og ble øyeblikkelig sjarmert av det gode arbeidsmiljøet og det kollegiale samholdet.

– Det er som en stor familie som flytter seg fra oppdrag til oppdrag. Du skal ikke være mange dagene borte fra jobben før du savner gjengen.

 Men så blir jo spørsmålet – ett som hun har fått mange ganger – er det ikke kjedelig å kjøre veivals?

– På ingen måte. Hver dag er forskjellig og det handler hele tiden om å levere optimal kvalitet.

Allan Walker-fan

Så hva er det hun da hører på, time etter time? Når musikken blir en viktig del av arbeidsdagen. Svaret er ikke hva du tror en 56-åring vil gi:

– Allan Walker er den store favoritten. Og alt som spilles på P3.  Men jeg har jo vært gjennom det mest, fra hard-rock til disco.

Saken fortsetter under bildet.

FANTASTISK MILJØ: – Gjengen i Nordasfalt blir som en stor familie som flytter fra sted til sted og vi har en fantastisk arbeidsmiljø her, sier Mariann Hansen.

Hundefrelst

Det lille hun har av fritid går med til å dra på tur med de to samojed-hundene Ylva og Ragna. Hunder hun selv har vært og hentet hos oppdretteren i Ukraina.

 På det meste hadde hun 11 hunder og to spann. Mariann kan skilte med andreplass i Nordisk Mesterskap, men nå har hun trappet ned.

 For Mariann har jobben i Nordasfalt blitt en livsstil. Og hvis du spør henne om når hun har tenkt å slutte, kommer svaret kontant:

– Slutte? Jeg har så vidt begynt!

Nordasfalt har vært på veien i 30 år, Her kan du lese mer om den offensive bedriften.