Bodø har flere bedrifter med ekspertise på båt og opplevelser på sjøen. Foto: Bodø Nu Respons

Båtsesongen nærmer seg

Skrevet for Respons Nu
15.04.2021 14:53

Våren nærmer seg og endelig er det klart for båtlivet. Her kommer uvurderlige råd og tips fra Bodøs fremste leverandører, enten du har egen båt, vurderer kjøpe båt eller drømmer om en magisk opplevelse på sjøen.

VELG EN BÅT SOM PASSER DITT BEHOV

Buholmen Båt tilbyr båter og utstyr fra ledende leverandører til hele Norge. De ansatte kan skilte med flere ti-års erfaring fra både båtliv og problemstillinger rundt båt. De har også lang fartstid med salg av fritidsbåter og næringsbåter.

Buholmen Båt skal være en annerledes båt importør med kunden og kundens opplevelser i fokus. Opplysning, opplevelser og det å hele tiden være først med det som skjer i markedet står da sentralt. Salgssjef i Buholmen Båt Mads Antonsen har noen gode råd til hva du bør tenke på når du skal kjøpe båt:

 • Handle hos en seriøs aktør med veletablerte båtmerker.
 • Finn en båt som tilfredsstiller behov og bruksområdet.
 • Båt gir deg frihet både i privat og næring sammenheng.
 • Prøvekjør alltid båten før handel.

Stikk gjerne innom Buholmen Båt i Rønvikfjæra 7 for en hyggelig båtprat. De har flere leveringsklare båter i utstilling og kan bistå med valg av type båt og merke. Har du spørsmål ta kontakt på tlf 456 67158 eller e-mail: [email protected]. Følg dem gjerne på Facebook. Se ellers nettsiden for utvalg av båter og hvilke andre tjenester som tilbys. 

Buholmen båt har flere leveringsklare båter i utstilling og bistår gjerne med sin ekspertise når du skal velge båt.

 

STØRST PÅ BÅTSERVICE- OG VERKSTEDTJENESTER I NORD-NORGE

Nordnorsk Marinesenter ligger sentralt til innerst i havna i Bodø. Nordnorsk Marinesenter er totalleverandør av verkstedtjenester innen reparasjon og vedlikehold av båter inntil 50 tonn. Dermed kan de bistå majoriteten av kystflåten med sine tjenester. Her får du som båteier hjelp til alt fra A-Å, både når det gjelder vedlikehold, reparasjoner og ombygging av båt. Enten ved at de selv tilbyr tjenester og produkter, eller gjennom deres forbindelser i fagmiljøet, som bistår som underleverandører. De tar også oppdrag på industrimaskiner, aggregater og hjelpeutstyr i større fartøyer, og har lang erfaring med restaurering av forliste fartøy. Nordnorsk Marinesenter er landsdelens største aktør innen skrogreparasjon.

Ifølge daglig leder Andreas Strømsnes er det å levere kvalitet og gi kundene den ekstra gode følelsen et hovedfokus. Han poengterer også at det er viktig å ha båten til en vedlikeholdssjekk minst en gang i året. 

Nordnorsk Marinesenter kan vise til både opptaksanlegg for båter inntil 50 tonn og en ny topp moderne verkstedhall med plass til båter inntil 80 fot. Bedriften håndterer rundt 800 båter i året, opererer med hele landsdelen som marked og har svært kompetente ansatte med lang erfaring.

Du finner Nordnorsk Marinesenter i kaiområdet med båtopptak og verksted, på følgende adresse: Burøyveien 11. Se ellers nettsiden for mer informasjon. For å komme i kontakt med verksted/ delelager, ta kontakt på tlf 485 09 099 eller send mail til: [email protected]. Er det noe som haster? Ta gjerne kontakt med vakttelefonen på tlf 908 60 699 eller tlf 406 31 485. Følg dem gjerne på Facebook

Nordnorsk Marinesenter tilbyr alt fra vedlikehold og reparasjon, til ombygging av båt.

 

FÅ DET BESTE ELEKTRONISKE UTSTYRET TIL DIN BÅT

Arctic Maritim AS tilbyr tjenester innen maritim elektronikk. De har mange års kompetanse og kan vise til et bredt utvalg av navigasjon, kommunikasjon, CCTV og fiskeletingsutstyr. De både leverer og installerer. Her er en oversikt over det bedriften kan tilby:

 • Olex
 • Garmin
 • Pronav
 • Sleipner
 • Govi – Highfield
 • Holund
 • Zodiac
 • Staubo / Mastervolt

For mer informasjon og kontakt gå inn på nettsiden eller ring til Knut på tlf 934 63681 eller Terje på tlf 918 26813. Følg dem gjerne på Facebook. Du finner Arctic Maritim AS i Kvalvikveien 20.

Arctic Maritim AS er eksperter på maritim elektronikk og har et bredt utvalg å by på.

 

BEHOV FOR BÅTPLASS ELLER LAGERPLASS FOR BÅTHENGER?

Bodø Havn tilbyr båtplasser for gjestende fartøy i hjerte av sentrum, med kort avstand til det meste av tjenester – som hoteller, restauranter, dagligvareforretninger og flyplassen. I molorota har de et moderne servicebygg med toalett- og dusjfasiliteter, samt vaskemaskiner og tørketromler disponibelt for gjester. Gjennom sommer-halvåret er en havnevert tilgjengelig for gjester. Havneverten har tilholdssted i servicebygget i Molostua og er tilgjengelig for å besvare ethvert spørsmål en måtte ha som ferierende i byen.

I tillegg til gjestehavn i sentrum tilbyr Bodø Havn faste båtplasser i Rønvik Havn og Marina for de som ønsker fast helårsplass i havna. Ved Rønvik Havn og Marina tilbys dessuten utleie av plass for lagring av båthengere gjennom sommersesongen, og utleie av boder. Bodene leies ut uavhengig av båtplass og sesong. Bodene er på henholdsvis 4, 5 og 12 kvm og befinner seg i flytebryggen som danner Rønvik Havn og Marina. De er ventilerte og tørre, og passer perfekt til oppbevaring av alt fra båtutstyr til sykler og akebrett og annet vinterutstyr.

Pris for leie av lagerplass til tom båthenger:

1.800 kr/pr sesong (01. april – 30. september)

Priser for leie av bod:

4 kvm: 4.000 kr/pr år + 20.000 kr i innskudd

5 kvm: 5.000 kr/pr år + 25.000 kr i innskudd

12 kvm: 10.000 kr/pr år + 50.000 i innskudd

For mer informasjon om hva Bodø Havn kan tilby se deres nettside eller ta kontakt på tlf: 75 55 10 80. Følg dem gjerne på Facebook

Bodø Havn har gjestehavn og faste båtplasser, samt lagring for tomme båthengere i sommersesongen.

 

OPPLEV SJØEN UTEN EGEN BÅT

Arctic Cruise AS er et selskap som driver med charter og skyssbåt-tjenester med base i Bodø. De utfører oppdrag langs hele kysten og har gode referanser fra sine kunder. Har du ikke båt selv, men ønsker opplevelser på sjøen?

Her kommer eksempler på noe av det du og familien, vennegjengen eller din bedrift kan oppleve med Arctic Cruise:

 • Saltstraumsafari
 • Skreddersydde Lofotturer
 • Havfisketurer
 • Øyhopping
 • Sightseeing langs kysten
 • Rene skyss turer fra A-B

I tillegg har de en 22 fots arbeidsbåt til utleie. For mer informasjon og kontakt gå inn på nettsiden eller ring til Terje på tlf 918 26813 eller Knut på tlf 934 63681. Følg dem gjerne på Facebook. Du finner Arctic Cruise AS i Sopphaugliveien 24.

Du kan få mange fine opplevelser på sjøen selv om du ikke eier egen båt.

 

DRA TIL SJØS MED AOF NORDLAND

Sikkerhet til sjøs er viktig enten man nyter fritid til vanns i båt eller bruker dette som et arbeidsredskap. Enten du jobber profesjonelt på skip eller bare liker å ta deg en tur ut i skjærgården som sommeren, kan AOF Nordland bistå med kurset du trenger. AOF Nordland tilbyr Maritime kurs i samarbeid med Norsk maritim kveldsskole (NMKS). Ofte foregår undervisningen ved hjelp av virtuelle klasserom slik at du ikke trenger reise langt for å delta. Tradisjonelle klasseromskurs er et alternativ når forholdene tillater dette.

Visste du at for alle født etter 1980 er det påbudt med båtførerbevis? Et av kursene AOF Nordland tilbyr er båtførerprøven. Kurset gjennomføres ved en kombinasjon av selvinstruerende grunnlegggende nettmodul (ca 3 timer) og 8 timer digital undervisning. Kurset tar for seg følgende emner: 1. Sjømannskap 2. Lover og regler 3. Navigasjon og kartlesing. Etter gjennomført kurs og bestått eksamen utstedes båtførerbevis godkjent av Sjøfartsdirektoratet.

Det kreves også sertifikater om man skal benytte båt som arbeidsredskap og ha ansvar for passasjerer. Et eksempel er fritidsskippersertifikat (D5L/D5LA) som kreves for en del arbeidstakere innen bransjer som:

Reiseliv, eksempelvis RIB/havsafari, Oppdrett, Kraft/forsyningsbransjen og Fiskeri. På dette området tilbyr AOF Norge følgende kurs: fritidsskippersertifikat, fiskeskippersertifikat, kystskipper, dekksoffiser, ulike radiokurs som SRC/VHF m.v.  Også her benyttes virtuell undervisning på den teoretiske delen, slik at man kan delta uansett hvor man bor eller befinner seg i landet, dersom man har nettilgang.

For oversikt og påmelding til maritime kurs i Nordland se her.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende kursprat. AOF Nordland – Kompetanserådgiver Christian Dahl – Tlf 94207987 eller email: [email protected]. Se ellers nettsiden til for mer informasjon om maritime kurs.