KLARE TIL INNSATS: Her er gjengen som står klare til å bistå deg som trenger å få oppgradert boligen. Fra venstre Olav Inge Alfheim, Markus Alfheim, Jostein, Reidar og Dag-Arthur.

Bedre bolig –⁠ bedre råd

Vurderer du å pusse opp boligen din? Det kan du faktisk spare store penger på.


– Vi vet at det finnes en rekke boliger i Bodø som kunne ha trengt en oppgradering, sier daglig leder Olav Inge Alfheim i Byggalf AS.

Bygningsmassen i Bodø er delt inn i flere klare epoker, med alt fra 60-tallshusene i Vestbyen til 70-80-90-talls boligene på Hunstad, Mørkved og Tverlandet.

LAVERE STRØMFORBRUK
Det er flere gode grunner til at du bør vurdere en rehabilitering.– Spesielt for huseiere med eldre boliger kan det være mange penger å spare på nye vinduer, dører og etterisolering. Det er også kommet store muligheter på markedet for smartstyring av elektriske installasjoner. Her kan varmekabler, beredere, el-billader og belysning styres etter strømprisene. 

Saken fortsetter under bildet.

BOLIG MED UTSIKT: I helt spektakulære omgivelser i Moskenes, satte Byggalf opp en spesialtegnet versjon av eneboligen Vignett. Takhøyden ble hevet og på det meste er det fire meter fra tak til gulv.

– Dette vilredusere strømforbruket betydelig, sier Alfheim.

I tillegg vil det alltid være aktuelt å skifte takstein og undertak, samt gulv og bordkledning. Det er mulig å få økonomisk støtte fra Enova både på oppgradering av bygningskropp, elektrisk smartstyring og andre elementer ved en renovering.

En oppgradert bolig vil få en høyere verditakst, noe som igjen gir deg gode kort på hånda med tanke på å forhandle ned renta i banken.

Byggalf AS har i dag en stab på 15 tømrere og dette er fagfolk med lang erfaring innen nettopp rehabilitering. De har hele tiden et skarpt fokus på kvalitet, nøyaktighet og punktlighet.

– Det er fornøyde kunder som er den klart beste markeds- føringen, sier Markus Alfheim.

Saken fortsetter under bildet.

SKREDDERSØM: Enebolig i funkisstil i Rønvik, spesialtegnet fra grunnen i samråd med kunde og tilpasset deres ønsker.

GODE RÅD I STARTEN
Uansett om det er en større eller mindre operasjon du trenger å få utført i boligen din, lønner det seg alltid å snakke med fagfolk først.– Vi bistår gjerne med planlegging, slik at du får den beste løsningen som passer for deg og din familie.

Ønsker du et nytt bad, kan du for eksempel spare penger på å gjøre rivingen selv. Prislappen for et helt nytt bad ligger mellom 300.000-500.000 kroner.

UNIK BADEROMS-GARANTI
Byggalf AS har et samarbeid med Haaland og Bademiljø, en forhandler som er de eneste i Norge som garanterer at det nye badet holder tett i 10 år.

Saken fortsetter under bildet.

TETT SAMARBEID:  – Det er i samarbeid med kunden at vi kommer frem til de optimale løsningene, sier  Markus og Olav Inge Alfheim.

– Dokumentet som bekrefter at badet er bygget med 10 års tetthetsgaranti er å betrakte som et verdipapir - for det øker faktisk verdien på boligen din. Skulle det mot formodning oppstå lekkasjer i løpet av 10 år, utbedrer vi disse – og eventuelle fuktskader – uten ekstra kostnad for deg, sier Olav Inge Alfheim.

TETT DIALOG
For Byggalf er det helt sentralt å ha en tett dialog med den enkelte kunde, for det er du som vet best hvordan du vil ha det hjemme hos deg selv. Samtidig er det betryggende å kunne spille ball med garvede fagfolk som kan gi deg viktige innspill med tanke på tekniske løsninger og materialvalg.

Skulle du ha helt spesielle ønsker, så har Byggalf AS et eget snekkerverksted som kan levere skreddersøm. Det betyr igjen at du kan få skap og benker som er tilpasset eldre boliger hvor standardmål kanskje ikke passer inn.

Så har da også medarbeiderne i Byggalf en særlig spisskompetanse på eldre bygg. Derfor ble de også hentet inn for å ordne dører, vinduer og rekkverk som passet inn i den eksisterende arkitekturen på Bodø Domkirke.

Saken fortsetter under bildet.

SPEKTAKULÆRT: Byggalf står bak det nye bygget til Lofoten Beach Camp i Flakstad. Det henter inspirasjon fra regionens fiskehjeller og er bygget i 12 centimeter massivtre.

KAN STYRE ALT

I tillegg til rehabilitering og oppussing jobber Byggalf med nybygg som eneboliger, tomannsboliger og rekkehus. 

– Her kan vi ta hånd om hele prosessen - fra første spadetak til nøkkelen står klar i døra. Våre byggeledere koordinerer andre fagområder som rørleggere, elektrikere og flisleggere, fremholder Markus Alfheim.

Selskapet er forhandler for Nordbohus, noe som innebærer en meget innholdsrik eneboligkatalog. Og alle modellene kan tegnes om og tilpasses tomt og lokal topografi.

– Det er i samarbeid med kunden at vi kommer frem til de optimale løsningene.

Du kan lese mer om Byggalf her