STORTRIVES HOS WIDERØE: Trine Lise Antonsen og Sol Vilde Nordmeland fant seg til rette hos Widerøe Technical Services fra dag én. – Spennende oppgaver og verdens triveligste miljø, fastslår de to 19-åringene.

Bestevennene fant
verdens beste jobb

Skrevet for Widerøe Technical Services AS
14.12.2019 16:54

19-åringene har vært bestevenner siden andreklassen på barneskolen. Nå jobber Trine-Lise og Sol Vilde side om side som lærlinger hos Widerøe Technical Services AS.

– Det blir ikke bedre enn dette, miljøet her er helt fantastisk og vi gleder oss til å gå på jobb hver dag.

KAPRET DRØMMEJOBBEN

Trine-Lise Antonsen ble introdusert for bransjen via en flyvertinne i familien. Hun leste seg litt opp og kom fort til følgende konklusjon:

– Dette er drømmejobben.

Dermed var det klart for flyfaglinjen på Bodø VGS, den ene av fire skoler i Norge som har dette tilbudet. Og hun fikk overtalt Sol Vilde Nordmeland til å bli med:

– Egentlig har jeg litt flyskrekk, men jeg er virkelig glad for at hun klarte å overtale meg, sier Sol Vilde.

Saken fortsetter under bildet.

ORDEN I SAKENE: Som flysystemmekaniker er det avgjørende at du er strukturert og nøye. Her sørger Sol Vilde Nordmeland for at alt ligger på rett plass i verktøy-kista.

BRED KOMPETANSE

De to utdanner seg til flysystemmekaniker hos den største, private arbeidsgiveren i Bodø, Widerøe Technical Services AS (WTS). Her er arbeidet fordelt på tre grupper, tungt vedlikehold, komponentvedlikehold og lettere vedlikehold. De har ansvaret for 44 Widerøe-maskiner.

Tungt- og komponent vedlikehold foregår i hangarene på Langstranda og lettere vedlikehold blir utført på samtlige av Widerøe sine tekniske baser i Bodø, Bergen, Sandefjord, Tromsø og Florø.

KRAFTIG VEKST

WTS er en bedrift i kraftig vekst, hangar nummer fire er snart klar og de er i full gang med å rekruttere 75 nye medarbeidere. 50 er allerede på plass. Dette inkluderer også 15-20 nye lærlinger.

Saken fortsetter under bildet.

GRUNDIG SJEKK: Ingenting overlates til tilfeldighetene når flyet skal sjekkes. Her er Trine-Lise Antonsen i full gang med å inspisere skroget.

WTS har lenge vært en stor lærlingbedrift. Siden de begynte med ordningen i 1988, har de hatt 224 lærlinger. Og de aller, aller fleste får fast jobb i selskapet,

WTS har overtatt, og ivaretar nå det totale vedlikeholdet av Dash 8 100/300 og Q400 flyene som tidligere delvis ble ivaretatt i utlandet.

Med så mange unge og nye folk i staben er det en skikkelig fjær i hatten at vi har klart å være konkurransedyktig over tid og fått til en beslutning om utvidelse av produksjonskapasiteten i Bodø med en ny hangar, sier administrerende direktør i WTS, Hans Petter Gregersen.

Saken fortsetter under bildet.

KARRIERE-MULIGHETER: Leder for Base Maintenance Robert Hermo begynte selv som flyfagarbeider i WTS. Nå leder han arbeidet.

GODE KARRIERE-MULIGHETER

Han begynte selv i selskapet som flyfagarbeider og har siden det klatret oppover  i systemet. Og det er en av flere fordeler med å sikre seg en jobb i WTS. Du kan hele tiden utvikle deg, lære noe nytt og få stadig mer ansvar.

Hvilket var nettopp det dagens leder for Base Maintenance Robert Hermo gjorde. Han begynte som flyfagarbeider i 2012 og har nå ansvaret for å sikre driften, passe på budsjetter og legge forholdene best mulig til rette for medarbeiderne.

VARIERT HVERDAG

Tilbake inne i hangaren er Sol Vilde og Trine-Line i full gang med henholdsvis å fikse rekkverket på trappa inn i flyet og ett veggpanel inne i cockpiten.

Saken fortsetter under bildet.

TOPP MILJØ: Latteren sitter løst når Sol Vilde Nordmeland og Trine-Lise Antonsen takler nye utfordringer hos Widerøe Technical Services AS.

– Oppgavene er store og små. Felles for dem alle er at de er absolutt like viktige. Så er det veldig fint at vi får lov til å prøve selv i samarbeid med en sertifisert flytekniker. Det er den beste må å lære på, du må rett og slett plages litt, sier de to.

Hvilke egenskaper er det så som må til for å bli en god flysystemmekaniker? Listen er lang: Engasjert, strukturert, nøyaktig og du må ha evnen til å stole på deg selv.

BLIR IKKE BEDRE ENN DETTE

Er så dette en jobb de to jentene vil anbefale andre ungdommer? Svaret kommer i løpet av et halvt sekund:

– Ja, 100 prosent. Vi har aldri møtt så mye trivelige folk på ett sted. Du blir tatt i mot med åpne armer, samtidig som utfordringene står i kø. Du må regne med en bratt læringskurve, men det er jo det som er hele poenget. Her får du brukt både hode og kropp hele tiden og da kan det ikke bli bedre, sier de to.

Saken fortsetter under bildet.

 ANBEFALER JOBBEN TIL ANDRE: – Vi vil virkelig anbefale denne jobben 100 prosent til andre ungdommer. Og den passer perfekt for jenter, sier Trine-Lise Antonsen og Sol Vilde Nordmeland.

SOLID YRKESSTOLTHET

Og på fritiden? Den er det ikke så mye av, for de jobber også med å ta opp noen fag fra videregående. For å kunne ta fagprøven må du ha minimum 4 i alle fag, noe som betyr 75 prosent riktige svar.

– Da er det jo ergerlig å få 74 prosent. Men, det er bare å bite tennene sammen. Dette skal vi få til og vi hjelper hverandre.

Og Sol Vilde Nordmeland og Trine-Lise Antonsen har allerede skaffet seg et solid eierskap til jobben. Når de er på en flyplass og plutselig er i en maskin de selv har jobbet på, blir de varme om hjertet:

– Da tenker vi, det der er mitt fly!