SKYTER FART: Administrerende direktør Roger Kristensen og administrasjonssjef Espen Marthinussen i Restech Norway AS har rigget skuta for videre vekst.

Billigst og best
å produsere i Bodø

Skrevet for intunor
03.06.2019 12:51

Ved å flagge det meste av produksjon hjem til Bodø får Restech Norway høyere kvalitet og lavere utgifter. Nå satser de enda mer offensivt.

– Fasiten er helt klar, i Norge har vi 1,6 ganger høyere effektivitet enn når vi produserte i utlandet. Samtidig har vi en langt bedre styring med kontrollen i alle ledd, sier administrerende direktør Roger Kristensen.
 
KLAPPET OG KLART
For når kundene trenger en vare, haster det ofte. Da er det greit å vite at alt ligger klappet og klart på lageret og dessuten kan man produsere nytt og spesialtilpasse på kort varsel.

Saken fortsetter under bildet.

LOKAL KOMPETANSE: Restech har nå samlet all produksjon i Bodø. Her klargjør Martin Weber Seland maskinen til neste produksjon.
Historien om Restech begynte med en idé rundt et kjøkkenbord. I dag er utstyret om bord i over 7.000 skip verden rundt og selskapet har kunder i over 50 land.
 
TRYGT OG PRESIST
Det handler om trykkluftdrevne linekastere som etter hvert har fått en rekke bruksområdet. Men det startet som en trygg og presis måte å få en line fra ett skip til et annet.

Saken fortsetter under bildet.

EN SISTE SJEKK: Tom Are Mathisen sjekker at prosjektilet er ok, før det gjøres klart til levering.
Før Restech introduserte trykkluft, var det rett og slett krutt som ble brukt for å sende av gårde raketten som dro med seg lina. Men dette har en rekke bakdeler:
 
– Det er jo alltid forbundet en viss fare med å bruke pyroteknisk utstyr når du for eksempel har med olje- og gasstankere, understreker administrasjonssjef i Restech Norway AS, Espen Marthinussen.

 
 
I tillegg er det klare begrensninger når du skal frakte utstyr som består av krutt. Det er nettopp derfor trykkluft er sikrere og billigere for kundene.

Saken fortsetter under bildet.

 MANGE MULIGHETER: Magnus Fjeld tester noe av tilleggsutstyret som kan brukes på den trykkluftbasert plattformen, her en livbøye.  
Da cruiseskipet Viking Sky holdt på å forlise lørdag 23. mars utenfor Hustadvika,
var det utstyr fra Restech som sørget for at man fikk satt slep på skipet.
 
VARIERT UTVALG
Restech har i dag fire hovedprodukter:
·      PLT Solas  er en rendyrket linekaster som innfrir alle internasjonale krav og spesifikasjoner
·      PLT Multi har 11 ulike prosjektiler med ulike lengder og linetyper
·      PLT Mini er en liten, håndholdt linekaster som ofte blir brukt av brannvesen, spesialstyrker, politi og redningspersonell
·      PLT Concepts som er utviklingsavdelingen som tilbyr skreddersøm når kundene har konkrete og spesielle behov
 
MANGE BRUKSOMRÅDER
Restech-utstyret brukes ikke bare til å få liner fra A til B, de kan brukes til å skyte ut klatrekroker for entring, kroker for å plukke opp liner eller garn i havet og å skyte ut redningsutstyr som for eksempel livbøyer.
 
Restech har også laget en utskytbar ”lighter” som brukes til å tenne gassen på flammetårn i oljeindustrien. Og de har konstruert et luftgevær beregnet på å feste satellitt-sendere på hval. Utstyret er også brukt til kraftlinjebygging i den asiatiske jungelen.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ TEGNEBRETTET: Tommy Ramberg er programmerer og utvikler, som blant annet sørger for skreddersydde løsninger når kundene har spesielle behov.    
 – Egentlig er det bare fantasien som setter begrensninger når det gjelder bruke av trykkluftdrevne linekastere, sier Kristensen og Marthinussen.
 
VERDIFULLT SAMARBEID
For et selskap med kunder verden rundt, er det gull verdt å ha et solid regnskaps- og rådgivningskontor i ryggen. Samarbeidet med INTURNOR går helt tilbake til Bokholderiet:
 
– De kjenner oss og vet nøyaktig hvilke utfordringer vi står overfor i de ulike landene, sier Marthinussen.

Restech setter også veldig stor pris på at de én dag i uka får besøk av INTUNOR’s Tine Tangen, noe som er med på å opprettholde kontinuiteten.

SPENNENDE KUNDE

– Vi setter veldig pris på det tette samarbeidet vi har med Restech. Det er en spennende kunde å følge, spesielt siden de opererer i et for oss noe ukjent marked, sier teamleder hos INTUNOR, Kim Vevle.

Som synes det er flott at de nå samler produksjonen i Bodø og håper på et fortsatt godt samarbeid i mange år fremover.