INTENS KONSENTRASJON: Kristine Flem Willassen er i flytsonen når hun spiller bordtennis og sporten krever da også full konsentrasjon og taktisk forståelse.

– Blir lykkelig av å spille bordtennis

Skrevet for SpareBank1 Nord-Norge Bodø
23.03.2019 19:10 - OPPDATERT 24.03.2019 10:34

Hun spiller gitar og piano, skriver låter og elsker bordtennis. Kristine Flem Willassen (14) har funnet sitt andre hjem hos Bodø Bordtennisklubb.

 – Det skjer noe med én gang jeg plukker opp racketen og fokuserer på ballen og motstanderen. Du havner i en herlig flytsone og blir rett og slett i bedre humør.

 Hun har spilt bordtennis i sju år, etter å ha blitt hektet da hun stakk innom en trening for å se hva det hele gikk ut på.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG MASKIN: Pengene fra Sparebank 1 Nord-Norge i Bodø, gjorde at Bodø Bordtennisklubb fikk finansiert en ballmaskin. Her er Vegard Lorentzen (9) i full gang med å trene på korrekte slag.

 GLØDENDE ENGASJEMENT

Det er en mørk og regnvåt mandagskveld, men i andre etasje på Bankgata Flerbrukshall slår energien og livsgleden kollbøtte mellom bordene.

 Lederen i Bodø Bordtennisklubb, Espen Wiik, vandrer rundt med et smil om munnen – heftig engasjert i det som skjer. Han kommer hele tiden med gode råd, stepper inn ved et bord for å vise rett teknikk og oppmuntrer de unge spillerne.

Saken fortsetter under bildet.

TOPP INNSATS: Storm Jacobsen (11) rekker akkurat frem til den avgjørende ballen. Spillerne gir 110 prosent på treningskveldene.

 ET FLOTT TILBUD

– Det er fantastisk å se hvordan både gamle og unge kan lære og konkurrere side om side. Samtidig er det slik at dette er et flott tilbud til de som ikke uten videre fatter interesse for fotball og håndball, sier Wiik.

 Det er Sivert Mosand (13) helt enig i:

– Bordtennins er utrolig gøy. Vi pleier også å spille på skolen og da er det ekstra kult å ha trent, slik at jeg kan gruse kameratene.

 VIL GRUSE KOMPISENE:  – Vi spiller mye bordtennis på skolen og da er det ekstra gøy å kunne gruse dem skikkelig, sier Sivert Mosand (13).

 LÆRER FOR LIVET

I Norge er bordtennis en meget liten idrett, men på verdensbasis er den enorm. Det er verdens raskeste ballspill, som på toppnivå krever en ekstrem fysikk, god reaksjonsevne og taktisk forståelse.

 – Det vi ser er at når barn og unge mestrer bordtennis, så gjør det også noe med hele personen. Det de lærer her har klar overføringsverdi til andre faser av livet, mener Wiik.

 Han har vært leder de siste 10 årene, men har vært med siden 2002. Da var det svært liten aktivitet i klubben, noe som har tatt seg kraftig opp de siste årene.

 Faktisk så mye at de i dag er en mye etterspurt arrangør, blant annet på grunn av tilgangen til Bodø Spektrum.

Saken fortsetter under bildet.

VERDIFULL STØTTESPILLER: Leder i Bodø Bordtennisklubb, Espen Wiik, forteller banksjef Per Martin Olsen hvor viktig bankens økonomiske støtte er for klubben.

ENORM DUGNADSINNSATS

– I 2014 arrangerte vi NM for yngre med 240 deltakere. Da hadde vi 33 bord i sving og over 100 frivillige som sørget for at arrangementet kom i havn.

Og her ligger nøkkelen til suksessen for små klubber og de som driver med nisje-idretter: Ildsjeler og utallige timer med dugnad. For selv om kostnadene til selve sporten er lave, er det reisingen som stikker av med de store pengene.

 – Skal vi konkurrere på et høvelig nivå, må vi stort sett reise sørover, enten Østlandet, Bergen eller Trondheim i Rana, sier Wiik.

Saken fortsetter under bildet.

SPORTY BANKSJEF: Da banksjef Per Martin Olsen stakk innom bordtennisklubben for å sjekke stemningen, hev han seg like godt med på treningen.

KJÆRKOMNE PENGER

Som en liten klubb innen en enda mindre idrett, kan det også være tøft å hevde seg i den harde sponsorkampen i Bodø og Salten. Derfor var gleden stor da de fikk 30.000 kroner fra samfunnsutbyttet fra SpareBank 1 Nord-Norge:

 

 – Nå har vi fått på plass en ballmaskin som er flittig brukt og som definitivt øker kvaliteten på treningene, sier Wiik. I tillegg ble det kjøpt inn 20 nye racketer, slik at alle kan spille med topp utstyr.

I perioden 2015-2019 har klubben til sammen fått 100.000 kroner i støtte fra banken.

Saken fortsetter under bildet.

EN FLOTT BY: – Akkurat nå er det gøy å vokse opp i Bodø, for det finnes så mange kule fritidsaktiviteter, sier Kristine Flem Willassen.

 ET VIKTIG SAMFUNNSANSVAR

– Bodø Bordtennisklubb står for alle de verdiene vi selv setter høyt, sier banksjef Per Martin Olsen i SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø.

 – Klubben skaper et viktig tilbud for både unge og gamle, noe som er med på å bygge opp et godt nærmiljø.

Som en representant for en ledende bank i regionen, er Olsen opptatt av at de skal ta et betydelig samfunnsansvar og være en aktiv medspiller når det gjelder å skape aktivitet innen ulike lag og foreninger.

– Og når du ser idrettsgleden som lyser ut av øynene til spillerne i bordtennisklubben, så skjønner du hvor viktig det er å sikre denne typen tilbud.

 Hvilket bringer oss tilbake til Kristine Flem Willassen:

 – Akkurat nå er det utrolig gøy å vokse opp i Bodø og det er flott at det legges til rette for mange typer fritidsaktiviteter. Selv elsker jeg å skrive sanger og spille bordtennis. Det blir ikke bedre enn det.

Du kan lese mer om samfunnsutbyttet her og finnet hvordan din klubb eller forening kan søke om støtte.

 

– Det var lokale krefter som i sin tid etablerte sparebanker, der overskuddet skulle gå tilbake til samfunnet, sier banksjef Per Martin Olsen.

– Samfunnsutbyttet fra SpareBank 1 Nord-Norge er et resultat av at samfunnet fortsatt har den største eierandelen i banken og dermed fortsatt får den største delen av utbyttet.

– Nå er det lokale krefter, ideer og visjoner som sammen med oss skal realisere strategien. Derfor håper jeg nå at ulike aktører bruker anledningen til søke om samfunnsutbytte, sier Olsen.