TRIVES I BODØ – OG PÅ JOBB: Alexander Schmidt stortrives som utvikler hos Jobbnorge AS. Og administrerende direktør Jan Solhaug er storfornøyd med ansettelsen.

- Bodø byr på noe helt unikt

Skrevet for jobbnorge
20.12.2019 19:31

Tyske Alexander kombinerte jobbintervju med telt-tur. Og falt pladask for Bodø.

Hos Jobbnorge i Sjøgata er gode utviklere nøkkelen til suksess. Takket være Bodøs urbane idyll er Alexander Schmidt (26) fra Tyskland et av de siste tilskuddene.

I stedet sitter han altså hos Jobbnorge. I Bodø. I mørketiden. Og smiler som en sol.

- Jeg stortrives. Vi har et fantastisk fint liv her i Bodø. Naturen er så nær. Samtidig er det en skikkelig by, med masse spennende kultur. Og en klatrehall som er virkelig bra. Dette er helt unikt, forteller han.

Nå har han bodd her i snart et år. Etter et jobbintervju, som ble kombinert med en telttur med kjæresten.

- Vi ville se naturen – og bodde i telt. Problemet var at campingplassen nylig hadde gått konkurs, så jeg hadde ikke noe sted å dusje før intervjuet. Men så dukket det opp en person på campingplassen som fortsatt hadde nøkkel til campinghyttene. Jeg fikk låne en, fikk meg en dusj. Og til slutt en jobb, sier han.

Etter hvert også en leilighet – og et liv som passer ham utmerket.

Saken fortsetter under  bildet.

UT PÅ TUR: En av de største grunnene til at Alexander endte opp i Bodø. Vakker natur omtrent rett utenfor stuevindet. Her er Alexander og Emelie på tur til Lurfjellhytta.

NØKKELEN TIL TRIVSEL

Og ved siden av vakker natur og en stadig bedre kafe-kultur, er jobben selve nøkkelen til trivsel.

- Det er en utrolig sosial arbeidsplass. Folk er ikke bare kolleger, men vi er også venner, sier han.

Og selv om Jobbnorge har gjort et strategisk vekst-valg og økt til 26 ansatte, er det også en arbeidsplass hvor Alexander får muligheten til å utvikle seg på en helt annen måte enn i et stort konsern.

- Man får være med på hele prosessen. Og vi kjenner hverandre godt, alle sammen. Sånn er viktig for meg, sier han.

Når kjæresten i tillegg har fått jobb på sykehuset som barnelege, finnes ingen flytteplaner hos paret.

Han håper at Bodø fortsetter å utvikle sine urbane kvaliteter.

- Skal Bodø fortsette å utvikle seg er det viktig å gjøre byen smartere. Det handler om å lage gode transportløsninger – med bedre kollektivtilbud. For kombinasjonen av en skikkelig by og så kort vei til naturen er det ingen andre som matcher, sier han.

FORNØYD MED STABEN

Administrerende direktør i Jobbnorge, Jan Solhaug, er knallfornøyd med å ha rekruttert Alexander. Men innrømmer at det er krevende å få tak i utviklere, selv for et selskap hvor en av forretningsmodellene er nettopp rekrutteringsprosesser.

- Dette er nok et problem over alt der man ønsker å ansette utviklere. Jan er svært fornøyd med de folkene han har, men legger til at Jobbnorge fortsatt er på utkikk etter flere dyktige utviklere.

I tillegg til å utvikle ett rekrutteringsverktøy fungerer Jobbnorge som et mer tradisjonelt mediebyrå – som jobber med å skaffe de rette søkerne til de rette jobbene til den rette kostnaden.

NASJONALT NIVÅ

I hovedsak jobber Bodø-firmaet på nasjonalt nivå med rekruttering. Nesten alle norske universitet, Bodø-storinger som DIPS og Nordvik, samt Vinmonopolet er blant de som står på den stadig lengre kundelista. I 2018 omsatte Jobbnorge for drøyt 60 millioner, og også i 2019 peker pilen forsiktig oppover.

- Samtidig rigger vi oss for vekst og konkurranse. En rekke av våre konkurrenter på ulike nivåer har nylig fått samme eierskap. Vi vet ikke hva det betyr, men frykter at markedet blir ytterligere tøft. Derfor har vi ansatt flere, og jobber med å få ISO-sertifiseringer og status som Miljøfyrtårn, sier Solhaug.