ET ROM MED UTSIKT: – Norges råeste rådhus har også fått kantinen med den råeste utsikten, fastslår prosjektansvarlig Morten Pedersen i Senab Eikeland Nord AS.

Bodø-firma kapret
prestisje-kontrakt

Skrevet for SENAB EIKELAND NORD
03.10.2019 22:42

Da Bodø kommune utlyste tidenes største møbel- prosjekt i Nordland, ble det Senab Eikeland Nord som kom med det beste tilbudet.

– Sjekk denne utsikten. Vi snakker nok om byens råeste kantine.
 
DEMOKRATISK STORSTUE
Prosjektansvarlig Morten Pedersen hos Senab Eikeland har slått seg ned ved et bord i sjette etasje. Rundt ham syder det av hektisk aktivitet, det er siste innspurt på byens nye, demokratiske storstue.

Saken fortsetter under bildet.

DEDIKERTE FAGFOLK: Her er montør Kent Brattsti-Øhlén i full gang med de siste monteringene på Bodø rådhus. Dedikerte fagfolk er helt avgjørende for at Senab Eikeland Nord AS skal lykkes.

Og det har gått fort – svært fort. Kontrakten ble underskrevet i månedsskiftet april-mai. Dermed var det kort tid på å få levert – og ikke minst montert – det som var tidenes største møbelprosjektet i Nordland:
 
• 400 kontorplasser med alt av strømføring
• 40 møterom med alt av strømføring
• Kantine til 120 personer
• 25 små og store sosialsoner.
• 35 ulike leverandører
• 15 semitrailere med varer
 
STØRST I NORGE
Senab Eikeland er Norge største og mest komplette totalleverandør av moderne og fleksible møbler og interiørløsninger til kontor, skole, barnehage, helse, offshore og offentlige miljøer. De har også nasjonale rammeavtaler med bl.a Equinor og Politiet.

Saken fortsetter under bildet.

DETALJER BETYR ALT: Møbelleveransen til Bodø rådhus er gjennomtenkt helt ned til siste detalj. Som disse kubbebordene som er barkede ask tømmerstokker som er laget på mål. Disse er behandlet med olje, men kan også leveres i klarlakk.
Selskapet har i det siste også hatt store prosjekter som Valnesfjord skole, Tverlandet skole, og når rådhuset er i boks er det klart for del to på høyblokka på Nordlandssykehuset.
 
EN EKTE BODØ-BEDRIFT
Senab Eikeland Nord AS har sine røtter tilbake til O. Antonsen Kon- tormaskiner som ble etablert i Bodø i 1961. I dag holder bedriften til i Tolder Holmers vei i Breivika. I forbindelse med rådhusprosjektet har hele organisasjonen vært involvert, fra ledelse og salg til logistikk og montasje.

Saken fortsetter under bildet.

KVALITETS-HEVING: Arbeidsbordene kan senkes og heves, noe som gjør hverdagen fleksibel for medarbeiderne. Her drøfter prosjektansvarlig Morten Pedersen (t.v.) innspurten med monteringsleder Michael Rolandsen.

 De siste årene har veksten vært stor. I 2017 var omsetningen 19 millioner kroner, i 2018 var den økt til 31,5 og i 2019 vil de passere 50 millioner kroner.
 
EN STOLT AKTØR
Sentralt i arbeidet finner vi begrepet OSS, som er en forkortelse selskapets verdier: Offensiv, Skikkelig og Stolte. Noe som igjen reflekteres når det gjelder rådhus-oppdraget:
 
– Bedriften har vært med på å bygge Bodø i snart 60 år. Da er
vi også skikkelig stolte over å få lov til å være med på det nye rådhuset, sier daglig leder Espen Soløy.

Saken fortsetter under bildet.

STOR LEVERANSE: Stolene står i kø, klar for å bli introdusert til miljøet på det nye rådhuset. Totalt er det levert 15 semitrailere med varer til dette prosjektet.
Under arbeidet med Bodø rådhus har Senab Eikeland hatt et tett samarbeid og god dialog med Anne Kathrine Sølberg og Eirik Lie fra den kommunale prosjektgruppen samt interiørarkitektene på prosjektet.
 
– Det har vært utrolig givende å ha en kunde som har hatt et så gjennomtenkt og bevisst forhold til hva de var på jakt etter, sier prosjektansvarlig Morten Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.

GAMMELT OG NYTT: Senab Eikeland Nord AS har vært en sentral bidragsyter i prosessen med å skape et enhetlig interiør når det gamle og nye rådhuset skulle blir en sømløs enhet.
 FARGERIK HVERDAG
Som blant annet viser til at det interiørmessige fargevalget stammer fra en fjelltur på Per Karlsatind, hvor prosjektgruppen ble fascinert av hvordan fargene endret seg etter hvert som de kom stadig høyere:
– Det har ført til at hver etasje i bygget har sine egne  nyanser.

Så har det også vært et tett fokus på å skape et optimalt arbeidsmiljø, med tanke på blant annet ergonomi, akustikk og lys. Dette passer helt inn i filosofien til Senab Eikeland, som har formulert det slik: – Gode arbeidsplasser lønner seg.

Saken fortsetter under bildet.

 ÅPENT OG INTIMT: Prosjektansvarlig Morten Pedersen (t.v.) og monteringsleder Michael Rolandsen kan slå fast at det nye landskapet i rådhuset både er romslig, samtidig som møblene sørger for intime soner for rolige samtaler.EN VINN-VINN SITUASJON
Hvorfor? Fordi gjennomtenkt interiør og møbelløsninger har følgende og helt avgjørende fordeler:

  • Forsterker bedriftens profil
  • Har en positiv effekt på medarbeidernes helse
  • Fremmer gode relasjoner
  • Styrker lojaliteten
  • Øker produktiviteten
  • Skaper økt trivsel
  • Tiltrekker gode medarbeidere

ET NORD-NORSK SAMARBEID

Med base i Bodø har Senab Eikeland et marked fra Bindal i sør til Kirkenes i nord. Og i mai åpnet de egen avdeling i Tromsø, med byens kuleste showroom.

Hovedvekten av leveransene er til proffmarkedet, men de bistår gjerne privatkunder som er på jakt etter en optimal løsning.

– Og er du i tvil om hvilke gardiner eller tepper du bør velge, så har vi også her et bredt utvalg av gode og kvalitetssikrede løsninger, understreker Morten Pedersen.