ALLTID LIKE BLID: Kundene hos Smak & Behag på City Nord vet å sette pris på den alltid blide og kunnskapsrike Niaz Horori.

Brenner for
å hjelpe andre

Skrevet for city nord
24.02.2020 12:30

Hun har funnet verdens beste jobb på Smak & Behag, men drømmer om å bli jordmor og reise ut sammen med Leger Uten Grenser

– Det har blitt en skikkelig familietradisjon, det her, sier Niaz Horori (20).

Hun har åtte søsken og fire av dem har hatt jobb på Smak & Behag på City Nord. Denne lørdagen har Niaz vakt sammen med broren Sipan (17).

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIETRADISJON: Fem blad Horori har jobbet på Smak & Behag. Nå er det Niaz og broren Sipan som sørger for optimal service.

DEN GODE LUKTEN

Hun begynte som pakkehjelp da hun var 14. Nå har hun tatt seg ett år studie-fri etter endt videregående og storkoser seg i butikken hvor det alltid henger en varm aroma av mørk sjokolade, italiensk espresso og krydret te.

– Dette har blitt min andre familie, med verdens beste sjef og fortryllende kunder.

Hennes personlige favoritter er for tiden en vasket og soltørket Balanoor-kaffe fra India og en Mango Tango frukt-te med biter av ananas, mango, jordbær, appelsinskiver, safran- og ringblomst.

Saken fortsetter under bildet.

EVENTYRLIGE SMAKER: Hos Smak & Behag kan du velge og vrake i et bredt utvalg av kaffe. Niaz Horori har lang erfaring og guider kundene frem til den beste smaken.

VIL GJØRE EN FORSKJELL

Opprinnelig hadde Niaz tenkt å bli lege, men nå har hun bestemt seg for å utdanne seg til jordmor.

– Det å få lov til å ta i mot et nytt liv er en helt unik jobb.

Så er også planen å reise ut i verden, gjerne sammen med Leger Uten Grenser, for å hjelpe folk som virkelig trenger det. For Niaz brenner for å gjøre en forskjell. Derfor har hun nå også meldt seg på som besøksvenn for Røde Kors i Bodø.

KURDISKE KLASSIKERE

Så er det ikke helt tilfeldig at Niaz trives så godt på en butikk som selger gode smaker, for selv er hun opptatt av god mat. Med kurdiske foreldre blir det gjerne klassiske retter med kylling, ris, lam og godt med krydder.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTTE KOPPER: Det er ikke bare kaffe, te og sjokolade du kan kjøpe på Smak & Behag. – Vi har også et flott utvalg av kopper, sier Niaz Sorori.

– Jeg liker sterk mat.

Selv om Niaz har planer om å reise ut i verden, vil Bodø for alltid være byen i hennes hjerte. Det er her hun har familie, venner, kolleger og en unik natur:

– Jeg elsker å gå tur og Keiservarden er en fantastisk plass.

MÅNDENES SERVICEMEDARBEIDER

Det har aldri vært noen tvil om at Niaz elsker jobben sin og det har også kundene lagt merke til. Som en av dem beskriver det:

”Maken til blidt og serviceinnstilt menneske skal du lete lenge etter, om du i det hele tatt finner det. Hun stråler som en fantastisk sol og det er ekstra flott i vintermørket”.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT VINNER: – Denne prisen er som å få en sekser i service. Det betyr utrolig mye, sier Niaz Horori.

Dermed var det aldri tvil om hvem som skulle kåres til månedenes servicemedarbeider på City Nord. En pris som Niaz aldri kommer til å glemme:

– Da jeg gikk på videregående var karakterene kjempeviktige. Denne prisen tilsvarer jo en sekser i service, det er egentlig helt utrolig.