LOKALT SAMARBEID:  – Vi har alltid heiet på lokale produsenter og når vi nå får sjansen til å skape noe nytt inne kaffe, så er vi særdeles lykkelige, sier Bjarne Mosås (t.h.) som her skåler med Thomas Hernes hos Bønner i byen – med en kopp rykende fersk kaffe.

Brenner for ekte kaffe

Skrevet for Bodø Bakeri
26.05.2019 22:16

Skal du ha et bakeriutsalg, trenger du ordentlig kaffe. Og nå er det Bønner i byen som skal sørge for at Bodø Bakeri gir deg den ekte smaken.

– Jeg har alltid heiet på lokale initiativ og når vi nå har en topp, profesjonelt kaffebrenneri Bodø, så måtte vi bare få til en samarbeidsavtale, sier Bjarne Mosås.

KOMPROMISSLØS KVALITET

For det er mange likheter mellom Bønner i byen og Bodø Bakeri. Begge bedriftene har en tung, lokal tilhørighet. Begge har en ubegrenset sans for at kompromissløs kvalitet vil lønne seg.

Så skal det ikke stikkes under en stol at Bjarne Mosås i utgangspunktet har vokst opp med tanken om at kaffe – det er kaffe. Hvilket er det diametralt motsatte utgangspunktet for Thomas Hernes.

Saken fortsetter under bildet.

ET EGET BRAND: Med ”Nordaførr” tar Bodø Bakeri kundeopplevelsen til et nytt nivå. Nå får du lokalbrente, guatemalske kaffebønner som løfter smaken til et nytt nivå.

EN KOMPLETT OPPLEVELSE

Han oppdaget tidlig at det ikke var like lett å være kaffeprofet i et land hvor innbyggerne er vokst opp på posekaffe fra inngrodde kaffetraktere. Men:

– Jeg følger at jobben vår ikke bare er å selge kaffe, men også å utdanne folk slik at de innser at det handle om en komplett og sammensatt opplevelse.

BÆREKRAFTIG PRODUKSJON

Derfor har også Bønner i byen lagt stor vekt på at de kun kjøper kaffebønner som er produsert miljøvennlig og at arbeiderne blir behandlet ordentlig. Det er noe Bønner i byen’s Carl Rune Fagervik kan skriver under på:

– Rettferdighet er ekstremt viktig for oss. Det er derfor vi kjøper direkte fra de ulike kaffe-farmene, da vet vi hvor pengene går.

Saken fortsetter under bildet.

DEN EKTE KAFFEN: Bodø Bakeri lanserer nå sin egen kaffe – Nordaførr. Tryllet frem av ekspertene hos Bønner i byen. F.v. Thomas Hernes, Bjarne Mosås og Carl Rune Fagervik.

DEN RETTE KAFFEN

Og det var dette engasjementet som fikk Bjarne Mosås til å tenne på idéen om at Bodø Bakeri burde få sin egen kaffe. Dermed startet også prosessen med å finne frem til den rette kaffebønnen og den rette brenningen.

Resultatet etter omfattende prøvesmakinger ble det som nå skal lanseres som kaffen ”Nordaførr”.

– Dette er en kaffe fra Guatemala som er litt fyldig med en nøtte- og sjokoladesmak og en frisk sitrus i avslutningen, sier Fagervik.

Saken fortsette under bildet.

NASONALDRIKKEN: Nordmenn elsker kaffe og daglig konsumerer vi 12 millioner kopper.

 

KAFFE + NORGE= SANT

Dette blir nå kaffen som blir solgt på Bodø Bakeri’s utsalgssteder og som kunde får du også muligheten til å kjøpe poser med kaffe som du kan tilberede hjemme. For det er ingen tvil at nordmenn har et religiøst forhold til kaffe. Der er statistikken krystallklar.

  • Sju av ti nordmenn drikker kaffe hver dag
  • 3,3 millioner nordmenn over 18 år drikker kaffe eller kaffedrikker hver dag
  • Det totale kaffekonsumet i Norge ligger i gjennomsnitt på mellom 3,6 og 5,3 kopper per dag. Det tilsvarer omtrent 12 millioner kopper kaffer per dag.
  • 73 prosent drikker svart kaffe, fremfor kaffe med melk, fløte og sukker

NYKVERNET HIMMEL

Og det er kanskje derfor. At det finnes et sitat der ute. Av ukjent opprinnelse. Som beskriver hva kaffe egentlig betyr:

 – Kaffe er smaken av nykvernet himmel.