En ekte joker: Iramghan Malik har klart å gjøre Joker Parkveien til en institusjon som har blitt en integrert del av nærmiljøet. – Vi har ikke skapt noe nytt. Vi har kun laget en butikk slik den opprinnelig var tenkt å fungere.

- Butikken skal være en del av familien din

Skrevet for Joker Parkveien
23.12.2020 14:20

Når du blir invitert på julemiddag og 17-maifeiring hos kundene, har du gitt begrepet nærbutikk et helt nytt innhold.

– Det har vært en eventyrlig reise, sier Iramghan Malik.

Neste år kan han feire fem-årsdag for driften av Joker Parkveien. Etter en blytung start blomstrer butikken som aldri før. Og når du kan skilte med stamkunder fra Tverlandet og Festvåg, er det åpenbart at det meste er gjort riktig.

– DETTE ER LIVET

– For meg er ikke butikken en jobb, det er dette som er livet. Jeg har hele tiden drømt om å skape en møteplass, et sted for gode samtaler. En butikk må ha sjel, den må bli en del av kundenes familie, sier Malik.

Og det har han lykkes med. Da korona-pandemien rammet Bodø, ble det en periode med lite handel. Kundene satt hjemme og brukte store kjøpesentre som adspredelse. Men det gikk ikke lang tid før nabolaget kom innom igjen. De stilte opp for butikken sin.

EN DEL AV FAMILIEN

I løpet av de snart fem årene Malik har drevet Joker Parkveien, har han blitt godt kjent med kundene. Han er på fornavn med veldig mange og vet hva de kjøper på en gitt ukedag. Han har sett babyer lære å gå. Han har sett sjenerte 13-åringer bli til sprudlende 18-åringer.

- Det er faktisk de som har hatt som krav at deres første leilighet skulle ligge i nærheten av Joker Parkveien. Så mye har butikken betydd for dem.

Nå har ikke Malik klart alt dette på egenhånd. Uvurderlige medarbeidere har sørget for at kundene blir fornøyd - hver dag.

Stolt butikkdriver: -Det er ingen som skal jobbe for meg. De skal jobbe med meg, sier Malik.

- Det er ingen som skal jobbe for meg. De skal jobbe med meg. Og det er dette samarbeidet som er gull verdt. Det er da to pluss to blir fem. Vi klarer å skape magien som kjennetegner en god butikk.

En butikk som til tross for et begrenset areal, har et forbløffende stort utvalg. Jakter du på ferske urter, krydder eller et litt spesielt brød, så finner du det i Parkveien.

DET UVURDERLIGE NABOLAGET

Men til sjuende og sist, så koker det alltid ned til kundene. Nabolaget. Storfamilien som har tatt Joker Parkveien til sitt hjerte. De som kommer innom med gaver. De som møter en utstrakt hånd hvis de sliter.

- Jeg har ikke skapt noe nytt. Vi har kun laget en butikk slik den opprinnelig var tenkt å fungere. Og jeg tror kundene har skjønt nettopp dette. At handling handler om noe mer enn å løpe inn, finne varene, betale og løpe ut igjen, sier Malik.

I en fra før travel og hektisk hverdag er det befriende å føle at du kommer hjem når du stikker innom nærbutikken.

Når handling ikke blir stress, men en opplevelse hvor pulsen går ned, har du skapt noe som har bærekraft. Noe som fornyer seg selv - hele tiden.

JOBBEN SOM GIR MENING

Folk spør meg: – Blir du aldri sliten? Bør du ikke dra hjem og hvile deg? Svaret er nei. For det er her jeg lader batteriet. På jobben. Det er her jeg kjenner livet pulsere. På Joker Parkveien, sier Malik.

Før han konkluderer:
- Bodø er en fantastisk by. For meg og mine medarbeidere er det en ære å få lov til å bidra med det vi kan.