Byens nyeste uteservering!

Abdullah Köseoglu har drevet En Kopp siden 2008. Han syns det er flott å være i byen og har gleden av å presentere sin flunkende nye uteservering. En kopp er mer enn bare en kafé.


NY UTESERVERING

Den nye uteserveringen til En Kopp i Sjøgata gir deg gode solforhold i skjermede omgivelser, borte fra trafikk og støy, med utsikt mot havet og Burøya. Men det som likevel skinner mest igjennom er kvaliteten på service og mat. Vi tok en prat med eier og daglig leder Abdullah Köseoglu, eller Apo, som mange kaller han.

Her kan du nyte et godt glass eller en god matbit

DET LILLE EKSTRA

Apo ser lyst på at det har kommet flere konkurrenter til byen. Han syns at byen er en flott plass å drive virksomhet i, og sier selv det er viktig å fokusere på det positive. Hvordan får man kundene til å komme tilbake når det er så mange flotte spisesteder i byen?

– Å lage og servere mat kan sammenlignes med et forhold. Hvis du ikke har følelser og innlevelse blir det ikke bra. Jeg tror at kundene setter pris på det lille ekstra. Man gjør gjerne det lille ekstra for sin partner. Det samme gjør jeg for mine kunder, uten at det skal misforstås, sier Apo og ler.

Men hva er det lille ekstra?

– Jeg elsker å lage mat fra bunnen. Jeg jobber kanskje litt for mye vil noen si, men jeg er nødt til å levere kvalitet. Jeg liker å ha kontroll og har etter mange år i bransjen opparbeidet gode faste rutiner på hvordan ting skal være. Vi baker focaccia, lager fiskesuppe, bacalao, lasagne og omeletter. Alt fra bunnen. Man kan ikke ta noen snarveier, sier Apo.

Gjestene koser seg i solsteiken

SJU SMILEFJES PÅ RAD

Du har sikkert sett smilefjesene, eller det mindre smilende fjeset Mattilsynet klistrer på virksomheter de har kontrollert. En Kopp har fått sju smilefjes på rad. Kanskje ikke så rart når Apo er et levende smil selv, som er svært opptatt av rutiner og kontroll.

– Jeg har selv blitt dårlig av mat. Det er en uhyggelig opplevelse. For meg er ikke smilefjesene det viktigste, men stoltheten av å kunne servere trygg og ren mat til mine kunder. Dette oppnår jeg igjennom gode rutiner, lang erfaring, og stolthet til faget.

Variert spise- og drikkemeny

BAR, RESTAURANT & KAFÉ

En Kopp har mange trofaste kunder som stadig kommer innom for et glass vin eller en god matbit. En Kopp er ikke bare en kafé. Her får du drinker, viner og flere øltyper. En kopp er en fullverdig restaurant og bar, samtidig som at man har alt en vanlig kafé tilbyr.

At maten er god får vi bekreftet fra flere gjester mens vi er der. En av kundene som sitter der er Inger Hansen, som nettopp har flyttet til Saltdalen etter å ha bodd i Bodø i 30 år. Hun nyter en flaske Imsdal, og vi spør hvorfor hun er der for å drikke vann?

– Dette er en så hyggelig plass, jeg har gått hit fast i mange år. De har god mat, hyggelige omgivelser, og så er det nært busstasjonen, som er en fordel for meg som tar buss til byen. Jeg bruker å stikke innom her når jeg er i Bodø, og jeg syns denne uteserveringen har blitt veldig bra. Her er du skjermet fra trafikk og støy.

Nydelig kaffe

EN VARIERT MENY

Apo har satt sammen en meny som passer for en hver smak. Her serveres det nydelig kaffe, kaker som Apo baker selv, og lunsjretter som er skreddersydd med lang erfaring. Vi blar i menyen sammen, og stopper opp på Bacalao. Bacalao? Er ikke du fra Tyrkia?

– Første gang jeg smakte bacalao syns jeg det var helt forferdelig. Det er mulig det var en dårlig kokk. Jeg har lært meg å lage det skikkelig, og nå elsker jeg det. Mange kommer hit for å smake på min hjemmelagde bacalao. Du kan også kjøpe den kald hos meg, for å varme den opp hjemme.

Hos En Kopp får du både lunsj, middag og noe godt til kaffen. blant annet angusburgere, omeletter, lasagne, fiskesuppe, bacalao, hjemmelagde kaker, vafler og mye mer.

MAT LEVERT PÅ DØRA

I samarbeid med Foodcity og Foodora kan du bestille mat fra En Kopp levert hjem på døra. 

Sjekk ut facebooksiden til En Kopp her.

Eller deres hjemmeside her.

Åpningstider:

man-søn 10.00 - 00.00