GODT LAGSPILL – Skal vi lykkes er det samarbeid som gjelder og vi må spille hverandre gode, sier folkene hos Bodø Varme- Flis & Steinsenter. Fra venstre Kristian Lind Edvardsen, Rikke Sande, Inger Evita Hafeld og Tor-Erik Holst Andersen.

Bygger bedriften
stein på stein

Dyktige medarbeidere, gode produkter og et bredt utvalg gjør at stadig flere blir stamkunder hos Bodø Varme- Flis & Steinsenter.


– Vi er ingen stor bedrift så her får jeg strengt tatt ikke lov til å sjefe så veldig, sier butikksjef Tor-Erik Holst Andersen.

Ikke at han føler et så veldig stort behov for det heller. Han trives ikke spesielt godt på kontoret eller bak en datamaskin.

– I starten tror jeg du holdt ut kun 15 minutter av gangen, avslører Kristian Lind Edvardsen, som har et særlig ansvar for lager og distribusjon.

LANG ERFARING

Holst Andersen har opprinnelig bakgrunn som flisleggeR med sitt eget selskap. For tre år siden tok han over Bodø Varme- Flis & Steinsenter i Notveien på Alstad. Og utviklingen har bare gått én vei – oppover.

Saken fortsetter under bildet.

VARME OG KOS: – Det er lite som slår den gode varmen fra en vedfyrt ovn, sier Rikke Sande.

– Når vi bare er fire som jobber her, er det helt avgjørende at vi kan fylle flere roller og spille hverandre gode, sier Holst Andersen.

For å være på den sikre siden har han også ansatt kona, Inger Evita Hafeld.

– Dette er noe som passer perfekt for oss og vi har ulike oppgaver, så mange dager rekker vi så vidt å se hverandre i lunsjpausen.

VELFYLT LAGER

Senteret har i dag en overvekt av proffkunder og da er det flis som er storselgeren. Dette er også en av årsakene til at de alltid har et velfylt lager. Når en kunde spør om leveringstid så blir svaret fort:

– 10 minutter. Bare kjør bilen bort til lagerporten.

Et stort lager kom også godt med da en kunde plutselig kom og hentet 24 tonn avrettingsmasse. I tillegg har de støtlager i Narvik og Oslo.

Saken fortsetter under bildet.

VARMEFAGKJEDEN: – For oss er det veldig fint å være med i Varmefag-kjeden, det gir en solid oppfølging og tilgang på gode produkter, sier Tor-Erik Holst Andersen.

Butikken er med i FagFlis-kjeden som gir trygghet på kvalitet og levering av keramiske fliser med tilbehør.

JOBBER TETT SAMMEN

Hos Bodø Varme- Flis & Steinsenter er staben som en liten familie. Det betyr at det har jevnlige krigsråd hvor alle får lov til å komme med innspill på hvordan ting kan bli bedre og mer effektivt.

På flis er det nå en trend at folk drister seg til flere farger, ikke bare beige eller grått. Og fliser får du i alle størrelser fra 1 cm x 1 cm til 140 cm x 320 cm. Du får også fliser i absolutt alle prisklasser, hvor den dyreste koster 100.000 kroner per kvadratmeter:

– Da snakker vi om mosaikk med ekte gull, understreker Holst Andersen.

Den er det foreløpig ingen som har kjøpt, de dyreste flisene som de har solgt ligger på 12.000 kroner per kvadratmeter.

Saken fortsetter under bildet.

 NYTT PRODUKT: Vi gleder oss over at vi har blitt forhandler av Pitboss Smokere. Fra mars kan disse kjøpes i vår butikk. Dette er det råeste innenfor grilling.

PIZZA ER LIDENSKAP

I butikken finner du også et bredt utvalg av ovner i ulike prisklasser. Både vedfyrte og nå – i økende grad – gassovner.

Da pandemien rammet Norge i 2020, skjøt salget av pizzaovner kraftig i været.

– Her prøver vi også å være på kundens parti og fortelle dem hvor viktig det er å bruke de rette råvarene. Gode tomater og det beste melet. Pizza handler om rendyrket lidenskap og vi anbefaler gjerne Brødrene Berbusmel. Det er helt fantastisk at byen nå har fått en delikatesseforretning som virkelig satser, sier Holst Andersen.

SELGER KUNNSKAP

– Vi legger hele tiden vekt på at det vi selger skal ha høy kvalitet og vi skal også kunne mye om de ulike produktene. Sånn sett selger vi også kunnskap og kompetanse om både hvordan du fyrer riktig i en vedovn og hva som skal til for å få installert en stålpipe, sier Holst Andersen.

Saken fortsetter under bildet.

 SMART OG BEKVEMT: RAIS Visio Uniq er en elegant peisinnsats som med sine ekstra store ruter skaper en elegant ramme rundt ilden. Døren åpnes ved å bare skyve glasset opp. Smart og bekvemt. Den rolige forbrenningen leverer en god og jevn varme.

De er også med i Varmefag, Norges største fagkjede for peiser og ovner, noe som gir en ekstra trygghet for deg som kunde.

Og i det lange løpet er det kun kvalitet som lønner seg, sier gjengen hos Bodø Varme- Flis & Steinsenter:

– Den beste reklamen er fornøyde kunder. Når noen kommer innom fordi vi er blitt anbefalt av naboen eller en kollega, da banker hjertet ekstra hardt.

 NORDNORSKE EIERE

Hovedaksjonær i Bodø Varme- Flis & Steinsenter er Narvik Steinsenter. De eier 90,2 prosent. De øvrige 9,8 prosentene er det Tor-Erik Holst Andersen som eier.

Saken fortsetter under bildet.

LUN VARME: Norsk Kleber Merethe Pluss er en høy og slank klebersteinsovn med buet front. Ovnen avgir varmen lunt og behagelig i opptil 12 timer. Den store glassdøren plassert i tredje seksjon gir et godt innsyn til flammene. Peisovnen finnes også med sideglass, og du kan velge mellom dør i sort eller grå. 

– Det føles trygt og godt å ha en solid nordnorsk aksjonær i ryggen. De har vært i bransjen i over 20 år og sitter med tilsvarende erfaring og innsikt i faget.

2022 har så vidt begynt, men så langt ser tallene for Bodø Varme- Flis & Steinsenter meget lovende ut. Dermed er det bare å brette opp ermene og stå på videre. For de fire i bedriften er alle meget klare på én ting:

– Hardt arbeid lønner seg.

Du kan leser mer om Bodø Varme- Flis & Steinsenter her.