GRUNDIG GRUNNARBEID: Når Blått Bygg reiser seg på Mørkved, har fagfolkene fra Haaland Nord allerede sørget for at rørene er på plass. Her ser vi Stian Kvig (t.v) og Elling Hansen.

Bygger en
bærekraftig fremtid

Når Bodø og Nord-Norge skal inn i en grønn fremtid, vil «Blått Bygg» få en hovedrolle. Det skal Haaland Nord bidra til.


En optimistisk månesigd smiler oppe på en marineblå himmel. Sola har fortsatt ikke stått opp, men i øst har lyset hentet frem den ferskenfargede malingsbøtta. På Nord Universitet er arbeiderne i full gang. Det er en nøye koreografert ballett hvor utøverne har gule synlighetsklær, hjelmer og briller.

Saken fortsetter under bildet.

EN NY TID I EMNING: Månesigden haiker med krana på en byggeplass hvor et blått bygg skal sikre en grønn fremtid.

STYRKER FORSKNING OG UTDANNING
«Blått Bygg» skal legge til rette for moderne laboratorier, forelesningssaler og kontorer for Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA). Bygget vil gi en oppgradering som er nødvendig for at universitetet skal kunne drive forskning, utvikling og utdanning av enda høyere kvalitet.

– Dette er den største jobben Haaland Nord har tatt på seg. Vi skal levere alle tekniske fag, sier administrerende direktør Remi Wågan.

SPENNENDE PROSJEKT: "Blått bygg" vil gi en oppgradering som er nødvendig for at universitetet skal kunne drive forskning, utvikling og utdanning av enda høyere kvalitetHaaland Nord er underentreprenør til det internasjonale entreprenørselskapet HENT. Et selskap de tidligere har jobbet sammen med da Ramsalt-hotellet skulle bygges. Det var opprinnelig fire kandidater som konkurrerte om anbudet og HENT i samarbeid med Haaland var med fra starten av.

– Det at HENT viser oss denne tilliten betyr mye og med «Blått Bygg» får vi lov til å bidra inn i et flott prosjekt, sier Wågan.

TRENGER FLINKE FOLK
Haaland Nord har i dag i 130 medarbeidere og jakter hele tiden på flinke folk. For oppdragene står i kø. Slik de gjør i Bodø Industripark på Rønvikleira, hvor Haaland Nord har fått totelentreprisen på renovering av NorEngros sine lokaler.

– Det er første gang vi skal håndtere absolutt alt, og dette er nok noe vi kommer til å se mere av, poengterer Wågan.

Saken fortsetter under bildet.

TEAM HAALAND: For første gang har Haaland Nord tatt på seg å løse absolutt alle fag når lokalene til Norengros skal totalrenoveres. Bak f.v. Kenneth Dybfest, Håvard Furnes, Tobias Lieng Wiik og Markus Ingvaldsen. Foran f.v. Espen Nordeng, Geir Arne Larsen og Lasse Arntsen.

Hos NorEngros er fagfolkene i full gang med å holde kontroll på strømmen, samtidig som det skal rives vegger. Én morsom utfordring var at her lå også bankhvelvet til NOKAS, en ekstra solid konstruksjon som krevde litt innsats når det skulle fjernes.

HISTORISK BATTERI-PROSJEKT
Via hovedkontoret til Haaland på Mo blir også Bodø-avdelingen involvert når tidenes industrieventyr skal realiseres. Det norske batteriselskapet Freyr, som ble børsnotert i New York i juli 2021, skal etter planen bygge batterifabrikker for 40 milliarder kroner. I første omgang er det snakk om 600 nye arbeidsplass, etter hvert flere tusen.

Nøkkelordet her er selskapet Bulding The Future (BTF). Bak BTF står eierselskapene MOMEK Group AS, Hareid Elektriske AS, Aritech AS og Haaland AS, med til sammen mer enn 180 års erfaring og 1.200 ansatte. Og BTF har sikret seg en kontrakt med hoved- entreprenøren HENT.

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISK SATSING: Det norske batteriselskapet Freyr, som ble børsnotert i New York i juli 2021, skal etter planen bygge batterifabrikker for 40 milliarder kroner. ILLUSTRASJON: FREYR

GIANTISK KONTRAKT

BTF blir totalteknisk entreprenør på den første batterifabrikken - Giga Arctic.

– Selskapet får dermed ansvaret for et bygningsareal på 120.000 kvadratmeter. Denne kontrakten er en av de største totaltekniske kontraktene som er inngått i Norge, forteller Wågan.

Parallelt med historiske avtaler på milliardprosjekter, slipper ikke Haaland Nord nærmiljøet av synet. Nylig kjøpte de Setså Blikk og Ventilasjon AS. Dette er et Rognan-basert selskap med røtter tilbake til 1986 og har gjennom mange år betjent det lokale og regionale markedet.

LOKALE VERDIER

– Vi skal bygge videre på den solide kunnskapen og historien som sitter i Setsås. Vi har like verdier og visjoner for framtiden, og en stor tro på at dette opp- kjøpet vil styrke Haaland sin satsing innenfor faget og det geografiske området,

For Remi Wågan og medarbeiderne hans er det ekstra givende at de får lov til være med på prosjekter som er med på å skape en bærekraftig fremtid. Dette samtidig som de er ditt førstevalg når du trenger hjelp i boligen din, hvor Haaland blant annet har tung ekspertise på renovering, bygging og design av bad.

Og uansett hvilke tjenester du trenger, er det kun ett telefonummer du forholder deg til: 75 52 77 77

Du kan lese mer om Haaland her.