TETT DIALOG MED KUNDENE: – Vi jobber hele tiden med å komme så tidlig inn i prosjektene som mulig, på den måten kan vi skreddersy totalløsninger som gjør at kunden får en maksimal brukeropplevelse i etterkant, sier avdelingssjef prosjekt hos Caverion Bodø, Sture Karlsen (t.v) og avdelingssjef service, Kjetil Brendeford.

Bygger nye Bodø

Skrevet for Caverion Bodø
24.01.2019 08:55

De har gått hånd i hånd med Bodø på veien mot en moderne storby. Nå er 100 ansatte i full gang med å skape en ny og fremtidsrettet fylkeshovedstad.

 – Det er rett og slett en ære å få lov til å være med på alt det spennende som skjer i Bodø akkurat nå, sier avdelingssjef prosjekt i Caverion Bodø, Sture Karlsen.

 Bedriften, som i dag taller 100 ansatte fordelt på prosjekt og service, kan spore sine aner helt tilbake til da Frognerkilens Fabrik ble etablert i 1873. Underveis har selskapet operert under navn blant annet ABB og YIT. I dag er Caverion en del av et både nasjonalt og internasjonalt konsern.

Saken fortsetter under bildet.

EN SISTE SJEKK: Servicetekniker Espen Pedersen kan slå fast at strømskapet er i den skjønneste orden.

 Lokal kunnskap

 – Fordelen for oss er at vi kjenner lokalsamfunnet, vi har blant annet ansatte som har vært her siden 1974. Vi har også en egen avdeling på Fauske med åtte ansatte, sier avdelingssjef service, Kjetil Brendeford.

 Caverion Bodø kan i dag tilby alle fagfunksjoner, noe som både skaper synergi og en mer oversiktlig leveranse for kundene innen næringsliv og forvaltning. Det betyr at selskapet har topp kompetanse på:

  • Varme og sanitær
  • Kjøling
  • IKT og AV
  • Ventilasjon og klimaanlegg
  • Sikkerhet
  • Industri og prosessanlegg
  • Elektro
  • Automasjon
  • Industrirør

 Optimal tilpassing

– På denne måten kan vi gi en samlet pris for hele leveransen, samtidig som det da er vårt ansvar at alle funksjonene snakker sammen. Dette kan bli mer problematisk hvis det finnes ett styringssystem for varme og et annet for kjøling, sier Karlsen.

Saken fortsetter under bildet.

ADGANGSKONTROLL: Sikkerhetssystemer er en viktig del av kompetansen til Caverion Bodø. Her er servicetekniker Stig Foldvik Pedersen i full gang med  å sjekke et overvåkningskamera.

 Prosjektavdelingen har gjennomført oppdrag fra Mo i Rana i sør til Kirkenes i nord. De var tungt inne på Stormen-prosjektet og er akkurat nå i full gang på det nye rådhuset i Bodø.

Flotte signalbygg

 – Vi skal være så ærlige og innrømme at vi er litt stolte over å få være med på et signalbygg av en slik dimensjon. På linje med Stormen vil jo dette sette et markant særpreg på sentrum i flere generasjoner fremover, sier Brendeford.

Saken fortsetter under bildet.

AUTOMATISK SUKSESS: Kompetanse innen automasjon er en tjeneste som blir stadig mer etterspurt. Oddbjørn Arntzen forbereder de tekniske løsningene på datamaskinen.

 Serviceavdelingen håndterer internkontroll, akuttoppdrag, småjobber og ikke minst løpende service- og vedlikeholdsavtaler med kundene. Med sine hele 40 servicebiler er Caverion-folkene klare til utrykning på kort varsel.

Satser tungt på lærlinger

Som selskap er Caverion også sterkt opptatt av å rekruttere nye fagfolk, og har per nå 10 lærlinger under kontrakt.

– Dette er også en del av det samfunnsansvaret vi som en stor bedrift er forpliktet til å ta, understreker Karlsen.

 Og det er den samme tankegangen som ligger bak et ekstremt høyt fokus på helse, miljø og sikkerhet.

– Hos oss arbeider vi sikkert, eller så arbeider vi ikke, fastslår Brendeford.

Saken fortsetter under bildet.

GODT MILJØ: Kvalitetssikret ventilasjon er grunnlaget for et godt inneklima. Steinar Johansen er en av Caverions fagfolk på nettopp dette området.

 Så er det også slik at det legges ned mye arbeid i å skape et best mulig arbeidsmiljø, blant annet gjennom flere fellesarrangementer i året. Da dreier det seg om squash, gamingkvelder, alpintur for familien, sommer- og årsfester.

Entusiastisk stab

Mye av nøkkelen til suksess er todelt, i følge Brendeford og Karlsen:

– For det første har vi en entusiastisk og høykompetent stab som elsker jobben sin. For det andre kan vi kombinere vår unike lokalkunnskap med det faktum at vi drar nytte av selskapets nasjonale ressurser. Dette blir en ekte vinn-vinn situasjon.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG VARSLING: Internkontroll med tanke på elektro, brann og nødlys er en kritisk faktor for næringslivet. Rune Nilsen tester at brannvarslingen fungerer slik den skal.

Regnskapstallene for 2018 er fortsatt ikke helt klare, men det som står fast er at tallene på bunnlinja er solide. Og Caverion Bodø rigger nå selskapet for videre vekst.

 – I løpet av 2019 kommer vi nok til å ansette minst ti nye medarbeidere.