DEN HARDE VEIEN: Daglig leder Panudech Jungpengpen (Zack) begynte i oppvasken. – Det var tøffe tak, men vi var også typer som alltid trivdes med å gjøre det lille ekstra.

Bygger sushi-
suksess bit for bit

De skulle egentlig åpne én liten sushi restaurant, men nå har de etablert tre restauranter.


Tiger Sushi Bar åpnet for første gang i Bodø i desember 2019. Det hele startet med at tre barndomskamerater bestemte seg for å flytte fra Trondheim til Bodø.

Med seg hadde de et ønske om å åpne en sushirestaurant som var relevant for alle aldre, med buffét som hoved- konsept. De hadde i tankene at Bodø skulle få en litt mer folkelig tilnærming til sushi og asiatisk inspirerte retter, til en trivelig pris.

Nå er konseptet også etablert i Tromsø og Kristiansand. Panudech Jungpengpen, til daglig kjent som Zack, er den første til å innrømme at det kanskje har gått litt fort.

 – Men responsen fra markedet har vært enorm og da måtte vi bare ta sjansen. Målet var egentlig bare å starte en restaurant sammen med to kompiser, men da responsen ble langt større enn det de først hadde sett for seg, var det bare å brette opp ermene.

Saken fortsetter under bildet.

SUPER-STAB: Hos Tiger sushi blir du møtt av hyggelige ansatte som brenner for å gi gode matopplevelser. F.v: Sontaya Kaewkhamhaeng, Panudech Junpengpen (Zack), Surasak Therawat og Wirayut Ratsami.

– Vi var bevisst på at det kom til å bli hardt arbeid å starte fra skratsj. Men det skulle ikke gå ut over kvaliteten. Ønsket til oss alle sammen var å skape fine gjesteopplevelser som team.

FRA IDRETT TIL KJØKKEN

Slik hadde det ikke trengt å bli. Gutta drev på med forskjellig idrett, hvor uteliv og restaurant ikke var noe de hadde sett for seg.

Det begynte med småjobber ved siden av studier. Alt fra oppvask, servitør og etterhvert kokk.Det var da Zack og kompisene fikk tent gnisten:

– Det var tøffe tak, men vi var også typer som alltid trivdes med å gjøre det lille ekstra. Belønningen var nyttig erfaring fra arbeidslivet. Og sist men ikke minst, der og da var dette noe som trigget oss. Dette var noe vi hadde lyst til å ta del i.

DEN STORE DRØMMEN
Etter årene med arbeidserfaring i bransjen hvor læringskurven var bratt, fant gutta ut at dette var det de ville drive med. Og aller helst, med sin egen bedrift. Dette er bakgrunnen for at Tiger Sushi Bar så dagens lys i Bodø i 2019.

Saken fortsetter under bildet.

SIN EGEN VRI: Maten skal ikke bare smake bra. Den skal også se bra ut. Teamet på Tiger Sushi Bar legger mye innsats i presentasjonen.

Med seg på laget hadde Zack sine to barndomskamerater, brødreparet Chaipana Thor Sonsena og Wanchaloem Sonsena.

– Vi var forberedt på at dette kom til å bli tøft. Det kom alltid nye utfordringer og problemer, og arbeidet gikk nesten døgnet rundt. Så kom pandemien og Norge stengte ned.

– Det ble ikke akkurat enklere da. Men vi valgte da å satse hardere på take-away, noe som gjorde at stadig flere fikk øynene opp for Tiger. Og da Norge åpnet igjen, var det veldig mange som ville teste ut´buffét-konseptet vårt.

Zack er blitt glad i Bodø, og skryter av sine gjester:

– Vi setter stor pris på støtten og responsen vi har fått av våre gjester i Bodø. Dette har vært avgjørende, spesielt i oppstarten og under korona-pandemien.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYDE GJESTER: Når gjestene forlater Tiger Sushi Bar med ert smil rundt munnen, føler staben at de har lykkes

.EN SUSHI-VRI

Med et mål om å servere prisvennlig sushi uten at det går på bekostning av kvaliteten, har Tigers Sushi-buffét konsept virkelig slått an.

– Da er det desto mer gøy at kundene virkelig liker det vi serverer, sier Zack.

Som minnes en gruppe som kom inn, hvor én av gjestene egentlig ikke likte sushi. Men da de gikk, var vedkommende overbevist om at dette virkelig var god og smakfull mat.

– Det er slike øyeblikk vi elsker, og vil skape flere av. Når gjestene forlater lokalene våre med et smil om munnen.

FRA ANSATT TIL LEDER

For gutta ble det også en brutal overgang fra å være ansatt til å skulle bli leder og bedriftseier:

Erfaringen man fikk som ansatt var gull verdt, men det var utrolig mye mer å sette seg inn i som leder.

Først og fremst alle beslutningene som skulle tas og alle detaljene som skulle planlegges. Veien har ikke vært enkel, men med full innsats og en flott stab som gir 110 prosent har det gått veien.

Saken fortsetter under bildet.

EKSTREMT TRAVELT: – Vi takket ja til utfordringen og det ble en ekstremt travel dag. Men når kundene i etterkant forteller at de er superfornøyde, så blir det ikke bedre enn det, sier Zack.

Zack og teamet på Tiger er særdeles opptatt av tilbake- meldingene fra kundene, for dette er det de styrer etter:

– Vi prøver å bli litt bedre - dag for dag. Derfor er både positiv og negativ kritikk viktig. Dette er informasjon vi tar med oss videre når vi skal skape en stadig bedre opplevelse for våre gjester.

ELSKER UTFORDRINGER
Og apropos tilbakemeldinger, kommer de aldri til å glemme rosen fra Quality Hotel Ramsalt. De hadde bestilt 5.000 biter som skulle leveres klokken 11.

– Vi takket ja til utfordringen og det ble en ekstremt travel dag. Men når kundene i etterkant forteller at de er superfornøyde, så blir det ikke bedre enn det.

Suksessen i Bodø har ført til at Tiger har etablert restauranter i Tromsø og Kristiansand.

– Vi er virkelig stolte av å være en del av restaurant- tilbudet i Bodø. Vi ønsker å kunne fortsette reisen mot årene som kommer, men nå skal vi konsentrere oss om avdelingene vi har for å forbedre og utvikle vårt konsept, avslutter han.

Du kan leser mer om Tiger Sushi Bar her.