Administrerende direktør i PBL Mentor Stephan Skjelvan med kollegene f.v Jørn Anders Jørgensen, Johnny Raanes, Kjersti Flasnes og Frank Roger Dahl. Foto: Kristina Robinson

De beste folka, idéene og tjenestene finner du i PBL Mentor

I hvert fall om vi siterer direktøren for selskapet, Stephan Skjelvan. Midt i Bodø sentrum, ikke langt fra moloen, sitter det 35 ansatte som utvikler og selger smarte verktøy og løsninger for barnehager, skoler og kommuner.

PBL Mentor har sitt utspring fra moderselskapet PBL (Private Barnehagers Landsforbund). En arbeidsgiver- og interesseorganisasjon som eies av 2100 medlemsbarnehager.fungerer like godt i kommunen

Selskapet er i dag markedsleder på systemsiden innenfor sine segmenter med andeler på mellom 50– 60 prosent, med kunder både nasjonalt og internasjonalt.

− PBL Mentor tilbyr verktøy som styrker arbeidet med HMS og bedriftshelse, samt foreldrekommunikasjon i barnehager. I første omgang er verktøyene utviklet for medlemmene i PBL, men vi så fort at de fungerer like godt i kommunale systemer, sier Skjelvan.

Nylig vant PBL Mentor sin andre anbudskonkurranse i Bodø kommune, og nå satser selskapet for fullt også inn mot den kommunale sektoren.

Saken fortsetter under bildet.

DIGITAL STYRKING: − PBL Mentor tilbyr verktøy som styrker arbeidet med HMS og bedriftshelse, samt foreldrekommunikasjon i barnehager, sier direktør Stephan Skjelvan.

− At vi nå fikk anbudet om å levere HMS-verktøy til barnehagene i Bodø kommune var svært viktig for oss, da det gir selskapet rom for mer vekst. Fra før leverer vi kommunikasjonsverktøyet PBL Mentor Kidplan til 24 kommunale barnehager i Bodø, sier Skjelvan og fortsetter:

− Som vertskommune for selskapet vil det være veldig bra å kunne samarbeide tett med fagpersonene i Bodø kommune for å ytterligere kartlegge kommunale behov og interesser. Om ikke lenge skal vi invitere et knippe kommuner til å teste flere av våre verktøy gratis.

UTVIKLERBYEN

I 2021 forventer selskapet å ende på en omsetning på cirka 65 millioner kroner, med mål om fortsatt vekst i årene fremover.

− Vi har spesielt styrket utviklingsdelen av organisasjonen og satser for fullt inn i barnehage- og skolesektoren med mål om utvikling av flere produkter, sier Skjelvan.

Skjelvan kan fortelle at PBL Mentor er en del av IT-forum og ønsker enda tettere samarbeid mellom IT programvarehusene som er lokalisert i byen.

− Forhåpentligvis kan vi sammen med de lokale næringslivsorganisasjonene få på plass en masterutdanning innen fagfeltet i løpet av få år. Det er

i tillegg garantert synergier å hente på å ha kontakt og lære av hverandre med tanke på utviklingmetodikk og faglige fellesløft. Aktørene i Bodø konkurrerer ikke i de samme markedene, noe som gjør samarbeid lettere.

− Ikke minst skal vi samarbeide om å nå FNs bærekraftsmål, slik at vi også er med på laget for å bygge en by i verdensklasse som er grønn og smart, avslutter Skjelvan med et smil.