LOKAL KOMPETANSE: Alstad Maskin teller i dag 27 ansatte. Her er de fleste samlet på Slakteritomta. I front daglig leder Berit Sivertsen og styreleder/prosjektleder Tor Einar Alstad.

De bygger nye Bodø

Skrevet for Alstad maskin
21.12.2019 17:46

Her, på Slakteri-tomta – nå Sjøsiden boligområde - skal neste del av byen vokse frem. Fagfolkene hos Alstad Maskin har fått jobben med å gjøre tomtene byggeklare.

– Som en lokal bedrift er vi veldig stolte over å få lov til å være med på utviklingen av fylkeshovedstaden, sier daglig leder Berit Sivertsen.

MED FRA DAG ÉN

For helt siden hennes mann, Tor-Einar Alstad, startet firmaet i 1984, har de vært sentrale i den veksten som byen har opplevd.  Og for mange var det etableringen av Nordlandshallen som på mange måter signaliserte starten på ”Nye Bodø”. Og her var det Alstad Maskin som sto for grunnarbeidet.

Byens lange reise fikk et foreløpig solid punktum da kulturkvartalet ble realisert. Også her hadde Alstad Maskin hovedansvaret. En gigantisk jobb for et lite, lokalt firma.

Saken fortsetter under bildet.

EN LANG REISE: – Vi har holdt på siden 1984 og synes det er stort at et lokalt firma kan konkurrere med de store aktørene i bransjen, sier daglig leder Berit Sivertsen.

HOLDER HODET KALDT

Så glemmer da heller ikke Berit Sivertsen og hennes folk det som inntraff påsken i 2012.

– Jeg og Tor-Einar befant oss på ferie på Gran Canaria da det kom beskjed om at tomtene var blitt forvandlet til gigantiske svømmebasseng.

Men, og her ligger mye av forklaringen på suksessen til Alstad Maskin, de pustet med magen og fikk løst problemet.

En tur gjennom Bodø blir også en tur gjennom ordreboka til Alstad Maskin. Ramsalt, Bodø 360, Byparken, City Nord, Hunstadsenteret, Firkanten, Brannstasjonen – så vel som Bodø Videregående Skole og Aspåsen skole.

Saken fortsetter under bildet.

SER FREMOVER: – "Ny by - ny flyplass" blir et meget spennende prosjekt. Vi håper selvsagt å få sjansen til å være med på dette, sier Tor-Einar Alstad.

ARBEIDSMILJØET BETYR ALT

– Konkurransen blir stadig hardere og vi ser jo at det dukker opp store, utenbys aktører som kjemper om anbudene, sier Berit Sivertsen.

Marginene i bransjen er små og hos Alstad Maskin legger man også vekt på at arbeidsdagen skal være familievennlig. Så langt har de ikke vært tvunget til å innføre skiftordninger, men hvordan dette blir i fremtiden er noe uklart.

– Det vi har fokus på er å levere kvalitet og sikre oss de beste folkene. Så langt har i lykkes med det og vi har også brukt tid og krefter å sikre oss lærlinger. I år har vi hatt tre her.

SPENNENDE FREMTID

Om kort tid skal ”Ny by – ny flyplass” realiseres og for Alstad Maskin, som har hovedkvarteret et steinkast fra dagens hovedport på flystasjonen, blir det spennende å se hvilke muligheter som blir utløst via dette gigantprosjektet.

Det er få bedrifter som sitter med den samme lokale erfaringen og kompetansen som Alstad Maskin. Og til sjuende og siste koker det ned til bedriftens motto, som samtidig er enkelt og krevende å leve opp til:

Du kan stole på oss.