SOLIDARITET I PRAKSIS: Obs-sjefene Bjørn Tore Aas (t.v.) og Thor-Christian Larsen legger ned en ekstra innsats for å skape et inkluderende arbeidsliv.

Når du er på randen til å gi opp, da finnes det to menn som rekker ut hånda ...

Skrevet for Bodø Industri
28.06.2018 20:36

– Det er når vi lykkes med å inkludere folk, at det føles godt å være leder.

Varehusleder Thor-Christian Larsen på Obs  og butikksjef Bjørn Tore Aas på Obs Bygg, har gått i spissen for et tett samarbeid med Bodø Industri. Det har blitt redningen for mange som har falt ut av arbeidsmarkedet.

Godt å være leder

– Vi ser hvordan stoltheten og selvrespekten stiger for hver dag. Det å ha en jobb betyr alt. Det å være del av et fellesskap er viktig. Endelig er du med på laget, endelig får du lov til å bidra. Det er når vi lykkes med å inkludere folk, at det føles godt å være leder, sier de to. 

I utgangspunktet var det ikke gitt at dette skulle fungere og Thor-Christian innrømmer at han var noe skeptisk:

– Butikkene våre er travle arbeidsplasser hvor alle må levere hele tiden. Men det tok ikke lang tid før jeg så at dette virkelig hadde noe for seg.

Saken fortsetter under bildet

STORT APPARAT: Her er veilederne hos Bodø Industri sammen med Obs-sjefene Thor-Christian Larsen og Bjørn Tore Aas. Det er et stort apparat som settes i sving når man skal skape arbeidstakere.

Suverent Serviceteam

Nøkkelen til suksessen var opprettelsen av Serviceteamet. En mobil gruppe arbeidstakere som bistår bedriftene på City Nord med forefallende arbeid.

Dette er en lavterskel-inngang til arbeidslivet og et naturlig steg videre etter at den viktige førstehjelpen er unnagjort hos Bodø Industri. 

– Det fungerer jo i praksis som arbeidslivets utstillingsvindu, hvor deltakerne får vist seg frem, noe som igjen øker sjansen for et vikariat eller fast jobb, sier Aas.

Har rekruttert flere

På linje med flere andre bedrifter på City Nord har de to varehusene til Obs rekruttert flere personer via Serviceteamet, samtidig som de også har gode erfaringer med å gi Bodø Industri mulighet til å ha folk utplassert i bedriftene.

– Vi får jo en grundig presentasjon av de som ønsker plass her. Sånn sett vet vi mer om disse arbeidstakerne enn en vanlig søker, sier Aas.

Tydelige krav

Samtidig er Larsen og Aas veldig klare på at det stilles tydelige krav til de som skal få en sjanse:

– Vi forventer at folk møter opp, det er nulltoleranse for rus og deltakerne må beherske norsk, skriftlig og muntlig.

Saken fortsetter under bildet

TOPP STEMNING: Samarbeidet mellom Bodø Industri og City Nord har vært en suksess og latteren sitter løst når de møtes. F.v  Bjørn Tore Aas, Thor-Christian Larsen, Roger Strand og Tor Petter Holm.

Unik mulighet

For Bodø Industri er samarbeidet med City Nord gull verdt:

– Det gir oss en helt unik mulighet til å bygge broen tilbake til samfunnet, sier næringslivskontakt Roger Strand.City 

 

Krystallklart motto

Mottoet til Bodø Industri er ikke til å misforstå:

– Vi skaper arbeidstakere.

For det finnes mange grunner til at folk faller ut av arbeidslivet eller aldri fikk sjansen til å komme seg innenfor døra i utgangspunktet.

– Her er det en blanding av både fysiske og psykiske problemer, sier veileder Tor Petter Holm.

Jobben blir terapi

Og hvis du sliter, kan en jobb fungere som terapi:

– Det er noe med omsorgen og kameratskapet på arbeidsplassen som gir deg en ekstra styrke, sier Aas.

Saken fortsetter under bildet

ET FORBILDE: – Innsatsen til City Nord - og butikken der - er et glitrende eksempel hvor bra det kan gå når vi får til et optimalt samarbeid med næringslivet. Da blir også alle vinnere, sier Roger Strand.

 Det er søt musikk i ørene til næringslivskontakt Roger Strand hos Bodø Industri:

– Det er helt fantastisk at bedriftene stiller opp på denne måten. Vi er helt avhengig av gode relasjoner med næringslivet for å få utført oppdraget vårt. Og når det går så bra som på City Nord, da snakker vi om en ekte vinn-vinn situasjon.