BRILLEFIN KOMPETANSE: – Briller handler like mye om teknikk og optikk som psykologi. Vår jobb er å guide folk til et bedre liv, sier daglig leder hos K. Hansen Optik AS, Hege Aaserud Pedersen.

De har kundene i fokus

Skrevet for K. Hansen Optik

Den perfekte brillen er et produkt av optikk, design, tekniske løsninger og psykologisk innsikt.

Den renommerte optikerbutikken har en særdeles lang fartstid i Bodø. Neste år er det klart for et storstilt 100-års jubileum. Her er det snakk om kompetanse og erfaring som har gått i arv fra generasjon til generasjon.

Faglig revolusjon

Samtidig har det skjedd en revolusjon innen optiker-bransjen og K. Hansen har hele tiden lagt vekt på – og brukt mye penger på – å ha det beste av utstyr og et svært bredt utvalg av brillemodeller.

– Det faktum at vi sliper glassene selv gjør at vi kan tilby en betydelig raskere og mer fleksibel service til kundene våre, sier Aaserud Pedersen.

Sentralt plassert i Tollbugata har de funnet sin optimale posisjon og med Scandic Havet som nærmeste nabo ser de at dette generer ekstra trafikk inne i butikken.

Briller er like mye mote som det er en teknisk hjelpemiddel. Og staben hos K. Hansen Optik strekker seg alltid langt for å finne den beste løsningen. 

– Det krever både erfaring og faglig dyktighet for å se hvilken versjon den enkelte kunden kler best, sier Aaserud Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.
SPORTY VERSJON: I dag finner du sol-og sportsbriller med styrke, i alle mulige versjoner. Og du kan ta full kontroll over fritiden din

Din personlige guide

For når tilbudet nesten er blitt en uoversiktlig jungel, har du som kunde et stort utbytte av at noen kan guide deg gjennom alle mulighetene. I dag kan du få briller laget av tre, du kan få dem med diamanter og ikke minst – det finnes flere gode alternativer for de som sliter med nikkelallergi.

En annen stor gruppe som trenger nøye oppfølging er barn og her har K. Hansen tung rutine og medarbeidere som vet hvordan unge mennesker tenker og føler.

Et tredje element, som stadig blir viktigere, er sol- og sportsbriller med styrke. Hvilket betyr at du kan slappe av på uterestauranten eller stupe ned fra Maskinisten på sykkel i trygg forvissning om at du får med deg de viktige detaljene.

Et bedre liv

I tillegg er det avgjørende at en god optiker også kan håndtere alle spørsmålene rundt linser og om hvorvidt det er lurt og ønskelig med en laserbehandling. Og Hege Aaserud Pedersen er ikke i tvil om hva som er bedriftens primære oppgave:

– Vi skal sørge for at du – som kunde – får et bedre liv!