STOLT SJEF: Butikksjef Terje Hansen er stolt over at folkene hans er kåret til månedens medarbeider i Coop Nordland. Fra venstre Wenche Mikkelborg, Mona Stenseth, Terje Hansen, Silje Teksnes, Liselotte Høiskar Jensen og Silje Hermansen.

De har skapt en helt unik butikk

Skrevet for coop nordland
19.08.2019 14:34

Coop Prix Saltstraumen holder åpent 362 dager i året. Da trenger du en stab som kan virkelig kan stå på.

 – Vi er midt inne i høysesongen med 21 ansatte i sving fordelt over de ulike vaktene, sier butikksjef Terje Hansen.

Saken fortsetter under bildet.

TURISTATTRAKSJON: Saltstraumen er et yndet reisemål for norske og utenlandske turister og da tar de gjerne med seg fiskestanga også.

 UNIK PLASSERING

Med sin helt unike plassering et sluk-kast unna verdens sterkeste tidevannsstrøm, opplever butikken en voldsomt økning i kundemassen i juni, juli og august. Da firedobles omsetningen og tidvis må de bruke natta for å få tid til å fylle inn varer.

– Folkene våre er enestående, de har et eierskap til jobben som er direkte rørende. De stiller opp sent og tidlig. De legger også ned mye arbeid i å skape forseggjorte utstillinger i forbindelse med jul og påske, sier Hansen.

Saken fortsetter under bildet.

VETERANEN: Wenche Mikkelborg har jobbet for forbrukersamvirket i 27 år. – Fortsatt er det slik at jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb, sier Wenche. 

Siden butikken ligger i en definert turistområde, får de lov til å holde åpent sju dager i uka, hele året. Det er kun 1. juledag, 1. nyttårsdag og 17. mai at butikken stenger dørene.

HYTTEPARADISET

Men det er ikke bare Saltstraumen som sørger for en jevn strøm av kunder. 

– Med over 1.000 hytter i nærområdet er også butikken førstevalget når det er helg og ferie. Det betyr igjen at vi har et særlig bredt tilbud av varer rettet mot dette markedet - basert på hvilken sesong det er. Akkurat nå er det blant annet grillmat, sier veteranen Wenche Mikkelborg.

Saken fortsetter under bildet.

EN DEL AV FAMILIEN: – Vi jobber tett på hverandre og kollegene blir som en del av familien din, sier Liselotte Høiskar Jensen.Plasseringen av butikken gjør også at de har et langt over gjennomsnittet utvalg av fiskeutstyr i alle kategorier og staben kurses jevnlig slik at de skal kunne tilby gode råd og tips.

– Her handler det om alt fra tykkelsen på snøret til hvilken sluk som passer best der og da, sier Liselotte Høiskar Jensen.

 VÆRET BETYR ALT

For kundene varierer fra proffe fiskere til familien som bare ønsker å teste fiskelykken når de først er innom den legendariske Saltstraumen.

 Saken fortsetter under bildet.

ALDRI EN KJEDELIG DAG: – Oppgavene på butikken varierer hele tiden og det gjør at vi aldri får tid til å kjede oss, sier Silje Teksnes.

Og igjen, med et stort innslag av turister og hyttefolk, blir selv varebestillingen en aldri så liten utfordring.

 – Vi holder kontinuerlig øye med værmeldingene og justerer etter dette, sier Silje Teksnes.

PRISVINNENDE 

Prix Saltstraumen ble beste regionbutikk og beste Prix-butikk i Norge i 2016, noe som har motivert medarbeiderne til hele tiden å legge lista så høyt som mulig.

Saken fortsetter under bildet.

HJØRNESTEINSBEDRIFT: Coop Prix Saltstraumen er en hjørnesteinsbedrift som også betyr veldig mye for reiselivsnæringen.

Og nå følte butikksjef Terje Hansen at det var på tide å hedre de som skaper resultatene. Han nominerte like godt hele gjengen til prisen for månedens medarbeider i Coop Nordland. 

ALLTID ET SMIL

– Når en ny sesong står for døren stiller alle opp for å få et best mulig resultat. De driver hverandre frem, alltid med et smil. Uansett hvor slitne de er, hvor fullt hodet er av regnestykker og beregninger av varer og volum, så tar de seg tid til hverandre.

– Dette teamet jobber kontinuerlig for å kunne gi våre kunder den beste handleopplevelsen og sørge for at vi hele tiden leverer i henhold den kvaliteten som ligger i navnet Coop Nordland, sier Hansen.

Saken fortsetter under bildet.

STILLER STORE KRAV: – Vi stiller store krav til oss selv, for det forplikter å være en del av Coop Nordland, sier Mona Stenseth.GLADE VINNERE

Og juryen var aldri i tvil, noe som førte til stor jubel på Prix-butikken:

– Det er virkelig flott å bli anerkjent for den jobbe vi gjør. Vi stiller store krav til oss selv og da er det ekstra motiverende å få en slik heder, sier Mona Stenseth.

Saken fortsetter under bildet.

TOPP MILJØ: – Arbeidsmiljøet her på Prix Saltstraumen er helt fantastisk, du finner ikke et bedre sted, sier Ingeborg Rasmussen.– Selv om det er travelt og hektisk, så har vi også verdens beste arbeidsplass, mener Ingeborg Rasmussen.

 Og er det noe medarbeiderne drar frem i en hver sammenheng, så er det nettopp de fantastiske miljøet:

Saken fortsetter under bildet.

LOKALE ARBEIDSPLASSER: – Det er viktig at vi klarer å skape og videreutvikle lokale arbeidsplasser her i Saltstraumen og Prix-butikken er jo en hjørnesteinsbedrift, sier Silje Hermansen.    

– Omsorgsfulle kolleger, aldri en kjedelig dag og verdens beste kunder. Det blir ikke bedre enn det, sier Silje Hermansen.