SKAPER SUKSESS: Nordkontakt jobber med svært avanserte automasjons-løsninger, som dette skapet med utallige koblinger. Salgskonsulent June Margrete Røer og prosjektleder Liss Anett Wold er stolte over å jobbe i det innovative selskapet.

Disse jentene vet hvor skapet skal stå

Skrevet for Nordkontakt
03.12.2018 19:00

Salgskonsulent June Margrete Røer og prosjektleder Liss Anett Wold er to av 75 grunner at Nordkontakt lykkes: Dyktige og topp motiverte medarbeidere.

 – Verdens beste arbeidsplass med fantastisk miljø, unike kolleger og kontinuerlige utfordringer.

 June Margrete og Liss Anett anbefaler bransjen generelt og Nordkontakt spesielt, for andre jenter som kunne tenke seg en alternativ karriere.

Spennende kunnskapsbedrift

– Det er kanskje ikke så mange som har hørt om oss, men vi er faktisk en av de mest spennende kunnskapsbedriftene i byen, med kunder lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, sier de to.

Saken fortsetter under bildet.

TOPP KOMPETANSE: Systemutvikler Thomas Johansen jobbet opprinnelig off-shore, men valgte å flytte til Bodø for å skape nye løsninger for Nordkontakt.

 Nordkontakt er Nord-Norges største firma innen automasjon av sjømatnæringen, med tunge kunder som blant annet Marine Harvest, Cermaq, Grieg Seafood, Lerøy og Salten Smolt.

– Vi er kontinuerlig på jakt etter flinke folk, for det er helt avgjørende, sier administrerende direktør i Nordkontakt Tom Erik Kristiansen. Per nå består staben av 75 medarbeidere, inklusive seks lærlinger.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT SJEF: – Det er de motiverte medarbeiderne våre som er grunnlaget for at Nordkontakt kaprer stadig nye markedsandeler, sier administrerende direktør Tom Erik Kristiansen.

Kontinuerlig overvåking

Stikkordet er overvåking av sjømatanlegg, hvor selskapet kan ha utplassert over 10.000 sensorer som sørger for innhenting nav ulike produksjonsdata i et settefiskanlegg. Et eget program sørger for styring av fôringsautomater, men det finnes en lang rekke andre produksjonskritiske forhold som krever kontinuerlig overvåking: Saltinnholdet i vannet, oksygen, temperatur, vanntrykk og vannforbruk.

Saken fortsetter under bildet.

DYP KONSENTRASJON: Kjell Arne Mikalsen og Ruben Flatås kommer begge fra automatiserings-linja ved Bodin videregående skole. Nå får de spennende utfordringer hos Nordkontakt.

For produsentene er det store verdier som står på spill og de krever øyeblikkelig svar hvis noe svikter. Derfor har Nordkontakt opprettet en døgnkontinuerlig vaktordning. – Det var faktisk et krav fra kundene våre, sier Kristiansen.

Trådløst bredbånd

Og når det først er snakk om kommunikasjon, via sitt datterselskap NK Nett, sørger Nordkontakt for trådløst bredbånd på de lokasjonene som ikke har tilgang til det ordinære nettet.

Saken fortsetter under bildet.

ENKEL LØSNING: Mottakerne monteres rett på husveggen, dermed kan hvem som helst får bredbånd uten at man trenger å grave ned en kabel. 

Frem til nå har Nordkontakt hatt størst aktivitet mot sjømatbransjen på Vestlandet, i Nord-Trøndelag, Nordland og Sør-Troms, men nå retter de også blikket mot Nord-Troms og Finnmark.

 – Vi vurderer å ansette egne folk i Alta, for dette er Finnmarks havbrukshovedstad. Og vi må hele tiden være der hvor kundene opererer, sier Kristiansen.

 Verdensledende

 Den marine kompetansen har gått hånd i hånd med den maritime industrien, noe et 40 års samarbeid med Rapp Marine er et bevis på. Her handler det om vinsjeautomatikk for fiske- og forskningsfartøyer, programvareutvikling, og banebrytende løsninger innenfor elektriske dekksmaskiner.

– Sammen med Rapp er vi verdensledende med 30 prosent av det globale markedet, sier Kristiansen.

Saken fortsetter under bildet.

SISTE SJEKK: Tavlemontør Aleksander Abrahamsen tar en siste sjekk  for å se at alt er som det skal være i skapet.

Lokalt eierskap er viktig

Nordkontakt er i dag ett av 17 datterselskaper i konsernet Elektro AS. Og det at man har lokale eiere, er viktig i følge Kristiansen:

– Det er kort vei når vi trenge å diskutere noe. Dessuten har de en langsiktig horisont og ikke fokus på kjappe gevinster.