Hos Statement på Trekanten Kjøpesenter får du kjøpt klær i alle størrelser, fra str 34-56. På bildet: Daglig leder ved Statement, Line Sæterhaug og ansatt Simran Kaur Mann. Foto: Linn Borgland Johansen

De kler opp Bodøs innbyggere i siste trend

Hos Statement på Trekanten Kjøpesenter finner du moteriktige klær i alle størrelser til både menn og kvinner. Hit kan du trygt gå på shopping med venner eller kjæresten.

Sæterhaug tok over butikken for litt over 8 år siden. Den gangen var det en ren Zizzi-butikk som kun solgte dameklær i størrelse 42–56. I dag heter butikken Statement og er en frittstående klesbutikk som tilbyr flere merker i flere størrelser og klær for begge kjønn. Merkene de fører nå er Noisy May og  Jaqueline de Yong (str 34-44), Zizzi (str42-56), samt Blend.

- Målet vårt er å kunne tilby et godt utvalg både i forhold til merkene vi fører og ved at vi tilbyr flere størrelser. Hos oss skal alle kunne finne deres favoritt uansett alder og fasong, sier daglig leder på Statement, Line Elisabeth Sæterhaug. 

TRENDY KLÆR FOR ENHVER SMAK

- Det at vi har flere merker og størrelser, gjør at man kan komme og handle sammen hos oss. Ta med venninner, kjæresten eller mamma på shopping og utforsk utvalget vårt sammen. Det er både sosialt og gøy, fortsetter daglig leder.

Ifølge henne selger også mye av de samme klærne i både små og store størrelser, fordi det er et godt snitt på produktet.

- Mange får litt mage med alderen, og vi selger mange bukser som  opprinnelig er produsert for større størrelser til dem som bruker mindre størrelser. Det er nok fordi de har et fint snitt, de er behagelige og det er litt "strekk" i stoffet, sier Sæterhaug. 

Line Sæterhaug har lang erfaring fra klesbutikkbransjen og syns det er svært givende å drive egen butikk. Foto: Linn Borgland Johansen

MED FOKUS PÅ KUNDEN

De ansatte hos Statement er opptatt av å yte god service til sine kunder. Sæterhaug forteller at de ansatte daglig melder om fornøyde kunder, som er glade for at det finnes et sted hvor man fysisk kan gå og prøve klær. De får også tilbakemelding på at det er god passform på klærne de fører og at de har et rikt utvalg av farger og mønster. 

- Fornøyde kunder er jo det vi lever av, så det er utrolig morsomt at folk er så positive til oss, sier hun videre. 

Hun forteller at de ønsker vise fram klærne til kundene ved at de ansatte har på seg klær fra butikken. 

- Det er viktig at folk får se klærne på ekte mennesker og ikke bare på en kleshenger eller en utstillingsdukke. Ofte kan det være at et klesplagg vil sitte på en helt annen måte enn det man tror, enn når man bare ser det hengende på veggen.  

Simran Kaur Mann er en av de ansatte som er en av butikkens ansikt utad. Hun forteller at hun elsker å bistå kundene i å finne de rette plaggene. 

Simran Kaur Mann har jobbet i butikken i over et år og trives veldig godt. Hun forteller at de har kunder i alle aldre. Foto: Linn Borgland Johansen

FLERE FASTE KUNDER

De har også flere tilreisende og tilbakevendende kunder som har forelsket seg i butikken. Noen av disse kommer innom butikken et par ganger i året for å gjøre innkjøp. 

- Vi har faste kunder i Bodø, men også kunder fra både Mo, Narvik, Lofoten og Kirkenes. Det finnes andre butikker som selger de samme varene som vi har, men det er opp til de som driver butikken å bestille varer. Vi får tilbakemelding på at lignende butikker i andre byer har helt annet utvalg og ofte ender med en for voksen stil. Det må bety at vi gjør noe riktig, avslutter hun. 

Ta gjerne en tur innom Statement for en titt på det freshe utvalget deres.

STATEMENT ligger på Trekanten Kjøpesenter i Bodø. For mer informasjon om butikken se her. Følg dem gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon og nyheter.