LYS OG VARME: Dagens løsninger innen solskjerming tilbyr et utall av smarte løsninger som kan skreddersys din bolig. – Og det aller meste kan kontrolleres via smarttelefonen din, sier administrerende direktør John Harald Bjarnesen i Bodø Markise og Persiennefabrikk.

De lever av vær og vind

Skrevet for Bodø Markise og Persiennefabrikk
19.12.2018 19:10 - OPPDATERT 19.12.2018 19:21

Sol, vind, snø og is. Alt dette inngår i forretningsidéen til Bodø Markise og Persiennefabrikk AS (BMP).

 – Når vi først er etablert i en by hvor været har en tendens til å gjøre mye av seg, så er det jo fornuftig å lage butikk av det, sier administrerende direktør John Harald Bjarnesen.

Meget bredt tilbud

Bedriften begynte i det små, men så har det ballet på seg. For i motsetning til navnet på selskapet, så handler det på ingen måte kun om markiser og persienner.

 – Vi har lagt opp til en drift hvor vi kan ha folk i arbeid hele året, basert på årstidenes ulike behov, sier Bjarnesen.

Saken fortsetter under bildet.

MANGE JERN I ILDEN: Bodø Markise og Persiennefabrikk tilbyr tjenester året rundt og per nå har de 108 brøytekontrakter.

 Brøyting og boblebad

Det betyr at BMP tilbyr alt fra solskjerming og utendørs boblebad til brøyting, strøing, feietjenster, bortkjøring av snø og utsyr til hus og hage.

 I dag har bedriften åtte ansatte og dette er en fleksibel gjeng som fikser det meste av oppdrag som måtte dukke opp. Og de har en utstyrspark som består av seks hjullastere, feiebil, lastebil og kranbil.

 – Per i dag har vi 108 brøytekontrakter, sier Bjarnesen.

Saken fortsetter under bildet.

BOBLENDE LYKKE:  – Vi ser at stadig flere ønsker å investere i et utendørs boblebad og her kan vi tilby komplette pakker, også med service og delelager sier John Harald Bjarnesen.

 Motorstyrt solskjerming

Så er det ikke slik at solskjermingen er helt glemt. Den er fortsatt et sentralt element. Nylig kapret BMP kontrakten for det nye bygget til Statens Vegvesen, hvor det skal inn 260 motorstyrte glidelåsskjermer som beskytter mot sol og varme. Den samme jobben skal de gjøre på Jektefartsmuseet.

 På privatmarkedet finnes det i dag et utall løsninger, hvor du også kan styre alt av solskjerming fra smarttelefonen. Noe som igjen betyr at du kan programmere ned til minste detalj hvordan lyset fra utsiden skal preget boligen din.

 Over tid har BMP en omtrent lik fordeling mellom privat og bedriftsmarked, men dette går også i bølger. Og apropos bølger, hvert år selger de rundt 60 utendørs boblebad, i en prisklasse fra 45.000 kroner til 250.000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

NATURTRO HAGEPYNT: Dyrefigurer og fuglefigurer i slitesterk hardplast er veldig populære blant Bodøs huseiere. – de passer perfekt både i hagen og på innglassede ballkonger, sier John Harald Bjarnesen.

Blomstrende hagetilbud

Midt oppe i alt dette har Bjarnesen & Co også funnet et marked for kunstige blomster og moderne versjoner av de klassiske hagegnomene. Men nå går det i svært naturtro modeller av dyr og fugler.

– Dette er noe som har blitt veldig populært i vinterhager og innglassede ballkonger, forteller Bjarnesen.

 Etter hvert som markedet har økt, var også tiden inne for å lage en nettbutikk. Her kan kundene bestille det aller meste av det BMP tilbyr.

 – Dette var et helt nødvendig  tillegg til driften vår, for det er helt avgjørende at kundene våre får en optimal opplevelse.