EKTE ARBEIDSGLEDE: Robin Imingen (16) har fått sjansen til å teste ut arbeidslivet hos Nordlanlegg AS. Her jobber han med en borhammer, under kyndig veiledning fra basen Lars Karlsen.

De satser
på ungdommen

Etter tiende-klasse var Robin Imingen (16) lut lei av alt som het skole. Nordanlegg AS ble redningen.

– Jeg klarte bare ikke tanken på å sitte bak en pult og stirre på ei tavle. Men jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre, sier Robin.

Den første hjelpen kom fra en forståelsesfull bestefar som kjente gründeren bak Nordanlegg AS. Slik ble den første kontakten etablert. Det skulle vise seg å være en lykkelig løsning.

EN FANE-SAK

For daglig leder Tor-Morten Solheim brenner for å gi ungdommen en sjanse. Han mener dagensutdanningssystem er for teoretisk basert:

– Det må være mulig å legge til rette for en skole som legger betydelig mer vekt på praktisk arbeid og opplæring.

Hos Nordanlegg AS har Robin fått lov til å prøve seg innen ulike fagfelt, med alt fra tømring til snømåking og betongarbeid.

Saken fortsetter under bildet.

VEIEN VIDERE: – Jeg er overbevist om at praktisk utdanning og et fagbrev er løsningen for de som synes skolen blir for teoretisk, sier daglig leder Tor-Morten Solheim hos Nordanlegg AS. Her i tett samtale med Robin Imingen.

SPENNENDE HVERDAG

Denne dagen er han i full sving sammen med kollegene for å reparere en smøregrav hos Norsk Scania på Stormyra. Under kyndig veiledning fra bas Lars Karlsen håndterer han en Hilti borhammer med stor innlevelse.

– Robin møter opp presis og gjør det han blir fortalt. Han lærer fort og så langt har dette gått veldig fint, konkluderer Karlsen.

Tor-Morten Solheim har selv stor tro på at et fagbrev er veien å gå og han jobber nå for at Nordlanlegg AS skal bli en godkjent lærebedrift.

Saken fortsetter under bildet.

EN HELT NY HVERDAG: – Jeg var bare så lei av alt som het skole. Da var det en befrielse å få lov til å jobbe hos Nordanlegg, sier Robin Imingen. 

TRENGER POSITIVE BEDRIFTER

Det er en holdning som blir satt stor pris på hos Nordland fylkeskommune:

– Vi leter hele tiden etter bedrifter som er villige til å gi ungdom en mulighet til å få en fot innenfor arbeidslivet, sier koordinator Vegard Dyrhaug i oppfølgingstjenesten.

Og for å bli en godkjent bedrift må man dokumentere at det finnes tilstrekkelig kompetanse med tanke på å lære bort det som står i læreplanen for de ulike fagretningene.

ET SAMFUNNSANSVAR

Styrken til Nordanlegg AS er at de jobber med mye forskjellig, noe som igjen gir unge mennesker en unik mulighet til å få oppleve et praktisk arbeidsliv på nært hold.

– Det vil alltid være en overgang fra skole til jobb, men som bedrift føler vi et sterkt samfunnsansvar for å bidra til at dette skal bli så enkelt som mulig, sier Solheim.

Så stopper ikke engasjementet der. For Nordanlegg AS har også inngått en sponsoravtale med Hulløy Bodø.

Saken fortsetter under bildet.

LOKAL STØTTESPILLERr: Daglig leder Tor-Morten Solheim hos Nordanlegg AS er stolt over å ha inngått en sponsoravtale med Hulløy Bodø. Styremedlem og ungdomsansvarlig Karl Magnus Moen er klar på en de ikke kunne ha drevet uten denne typen støtte.

DEN VIKTIGE IDRETTEN

– Vi har et lag med svært engasjerte 15-16 åringer og det var planlagt en tur til Sverige. Da ble spørsmålet om hvordan dette skulle finansieres, sier styremedlem og ungdomsansvarlig Karl Magnus Moen.

For det er ingen selvfølge at alle foreldre har mulighet til å stille opp med de nødvendige pengene. Dugnad bidrar en god del, men Hulløy Bodø er helt avhengige av gode og lojale sponsorer.

En slik fant de hos Tor-Morten Solheim og Nordanlegg AS, som nå blir sponsor for ungdomslaget.

– Når vi ser hvor mye sport og idrett betyr for ungdommen, så er det veldig hyggelig å kunne få lov å bidra til denne satsingen, sier Solheim.

Han husker selv hvor fristende det var å skulke skolen slik at han kunne få lov å trene og spille basket med kompisene i sin egen oppvekst.

Saken fortsetter under bildet.

EN STOLT BEDRIFT– Vi er ikke en spesielt stor bedrift, men vi er stolte over å være en lokal aktør som bidrar til utvikling og verdiskaping, sier daglig leder Tor-Morten Solheim

LOKAL VERDISKAPING

Karl Magnus Moen er på sin side meget klar på at hvis lag og klubber i Bodø skal kunne stable på beina et godt og kvalitetssikret tilbud til barn og unge, så må alle gode krefter spille på lag:

– Vi hadde aldri klart å opprettholde den aktiviteten vi har uten et betydelig bidrag fra våre samarbeidspartnere og sponsorer.

Noe som stemmer veldig bra med visjonen og strategien til Nordanlegg AS:

– Vi er ikke en spesielt stor bedrift, men vi er stolte over å være en lokal aktør som bidrar til utvikling og verdiskaping. Da føles det ekstra godt å kunne hjelpe unge mennesker på flere arenaer, konkluderer daglig leder Tor-Morten Solheim.

Du kan lese mer om Nordanlegg her.