Det kan være lurt å benytte seg av profesjonell rådgivning for å lande drømmejobben, eller når man vurderer å bytte karriere. Foto: Unsplash

De skaffer deg en ny karriere

Skrevet for Respons Nu
29.04.2021 15:55 - OPPDATERT 29.04.2021 16:21

Er du på jobbjakt for tiden, eller har du bare lekt med tanken om å gjøre et karrierebytte? Vi har fått noen gode tips fra aktører i Bodø som bistår deg med veien videre. Hvordan lander du drømmejobben? Hvilke muligheter kan videreutdanning gi?
Her får du svarene.

FÅ HJELP TIL Å FINNE RETT JOBB

Manpower er Norges største rekrutterings- og bemanningsselskap. Manpower Nordland har kontor i Bodø og har nylig flyttet inn i nye lokaler i Ramsalt i Sjøgata 33b. Her møter du distriktssjef Rita Erikstad Blix og hennes hyggelige kolleger.

- Vi rekrutterer til en rekke spennende stillinger og vikariater på vegne av våre kunder, som er både små og store bedrifter, samt organisasjoner. Vi kan hjelpe deg å finne den jobben som bidrar til å oppfylle dine karriereønsker og ambisjoner, uttaler Blix.

Distriktssjefen har noen gode tips å dele med deg som er ute etter ny jobb: 

  • Sørg for å ha en oppdatert CV (også på LinkedIn)
  • Skreddersy jobbsøknaden etter stillingen du søker på.  
  • Still godt forberedt til intervjuet. Øv deg gjerne foran speilet eller en venn.
  • Ikke minst motet. Jobbjakt kan være en tøff affære. 
  • Bruk nettverket ditt. Mange jobber besettes kun via arbeidsgivers nettverk
  • Vær bevisst på hvordan du fremstår i sosiale medier, i tilfelle du blir googlet. 

Blix anbefaler videre jobbsøkere å registrere CV-en sin på manpower.no. Da er det enkelt å søke på stillinger som er av interesse. Visste du at du kan sette spillerfaring på CV-en hos Manpower? De mener nemlig at spillerfaring gir deg mange egenskaper som har overførbar verdi til arbeidslivet. Les gjerne mer om dette på spillerfaring.no.

Manpower Nordland, ønsker jobbsøkere velkommen til å ta kontakt for en hyggelig prat på kontoret i Bodø.

Ønsker du flere gode råd? Det å være i en jobbsøkerprosess kan føles som en heltidsjobb i seg selv. Manpowers jobbsøkerskole gir deg nyttige råd og tips om hvordan du kan forberede deg mest mulig, og forhåpentligvis sikre deg drømmejobben. Gå gjerne inn på nettsiden for kontaktdetaljer og mer informasjon. Følg gjerne Manpower Nordland på Facebook

NB! Kunne du tenkt deg å jobbe med regnskap? Sjekk ut denne spennende stillingen.

 

TRENGER DU VIDEREUTDANNING ELLER OMSKOLERING?

I 90 år har Studieforbundet AOF Nordland hjulpet privatpersoner og bedrifter å nå nye høyder gjennom kurs og utdanning. I disse tider kan det være mange som har kommet i en situasjon hvor de må bytte jobb, bransje, eller ønsker gjøre et karrieresprang. 

Christian Dahl, Kompetanserådgiver i AOF Nordland har tre råd til hvordan du kan gå fram, for å finne ut av veien videre: 

  1. Finn ut hva du egentlig brenner for. Hvilke egenskaper du har påvirker hvilken type jobber som kan passe for deg. Nå har du muligheten til å tenke nytt. 
  2. Undersøk hva slags utdanning eller kurs du trenger for å bli mest mulig attraktiv innen det området du ønsker jobb i.
  3. Ta kontakt med en kompetanserådgiver som kan bistå deg med veivalg når det gjelder studier, fagbrev og kurs. 

AOF Nordland har ulike løsninger ut fra dine behov. Har du liten eller ingen utdanning, tilbyr de assistentkurs innen helse- og oppvekstfag. For deg med lang yrkeserfaring tilbyr de teori til fagbrev innen områder som bygg og anlegg, helse og oppvekstfag, industri. Konkrete eksempler er: Helsearbeiderfaget, barne- og ungdomsarbeiderfaget, renholdsoperatørfaget og salgsfaget. 

Med fagbrev kan du for eksempel søke deg videre til fagskole innen helse- og oppvekstfag, eller HMS fagskolen. Innen HMS tilbyr de for eksempel kurs i: Truck, maskin, kran, Arbeidsvarsling 1-3 og varmearbeider. I tillegg har de kurs i Snøscooter og ATV. AOF Nordland er i tillegg godkjent testsenter for båtførerprøven.

AOF Nordland tilbyr fleksible utdanningsløsninger innen flere ulike fagområder.

Undervisningen kan gjennomføres som nettkurs, ved digitalt klasserom og fysisk undervisning. Ofte er det en kombinasjon av ulike undervisningsformer. For mer informasjon om AOF Nordland  gå inn på hjemmesiden, eller ta kontakt med dem på tlf 75 57 70 10.