DAGLIG DIALOG: Kommunikasjon og utveksling av tanker og idéer er en del av det daglige miljøet hos Polar Kraft. Fra venstre: Birger Eidshaug, Julianne Andreassen, Bente Hardy, Frode Schjenken Jensen, Geir Rishaug.

De som går
mot strømmen

Skrevet for polar kraft
02.03.2021 08:56 - OPPDATERT 02.03.2021 09:03

Med 40 medarbeidere fordelt på åtte lokasjoner, sier det seg selv at Polar Kraft ikke ligner på noen andre strømselskaper. Det er da også hele poenget.

– Vi skal aldri bli et strømlinjeformet konsern. Du vil ikke finne oss i fjerde etasje i et grått industribygg av betong, sier utviklingssjef Frode Schjenken Jensen i Polar Kraft.

Derfor er det ikke tilfeldig at kontorene i Bodø er på gateplan i Dronningens gate. Dette er et fysisk bevis på at bedriften vil være så nært kundene som mulig. Polar Kraft skal være tett på markedet.

RASK VEKST

Det unge selskapet, som ble etablert i 2018 har allerede rukket å bli den nest største strømleverandøren i Nord-Norge, med 75.000 kunder. 20.000 av disse kom inn da Polar Kraft 1. januar i år fusjonerte med Hålogaland Kraft Kunde.

– Her fikk vi også sju nye kolleger som kom fra en annen kultur. Det første vi gjorde var å skaffe nye lokaler, på gateplan, i Harstad, forteller Schjenken Jensen.

Men hvordan blir det da å lede en en avdeling som har staben spredt ut over et stort, geografisk område?

– Alle vi som jobber her kjenner på et felles ansvar for å gi det lille ekstra, sier bedriftsrådgiver Bente Hardy.

Saken fortsetter under bildet.

 SKAL SKILLE OSS UT: – Polar Kraft skal være strømleverandøren som skiller seg ut i det grønne skiftet. Våre produkter og våre tjenester er summen av pris, lokalt eierskap, samfunnsengasjement, høy kompetanse og kundetilfredshet, sier utviklingssjef Frode Schjenken Jensen og bedriftsrådgiver Bente Hardy.

HVEM OG HVA

Da er det viktig at samtlige medarbeidere har stålkontroll på to ting: Hvem er vi til for? Hva forventes av meg? Så kan man kanskje frykte at forventninger skaper press og stress, men det er motsatte som skjer:

– Avklarte forventninger skaper forutsigbarhet og trygghet. Du kjenner din rolle i bedriften, sier Hardy.

FELLES ANSVAR

Så finnes det selvfølgelig systemer for rapportering og avmelding, selv om dette ikke skjer på et stort morgenmøte med samtlige 40 medarbeidere til stede:

Vi har ingen vaktmester her, vi har alle et felles ansvar for å skape så mye lys og varme som mulig. Vi skal bry oss – om hverandre og om hver eneste kunde, sier Schjenken Jensen.

Igjen, det dreier seg om det som ikke er forventet. Som når Hardy stikker innom med kake når en kunde har nyåpning.Schjenken Jensen er av den klare oppfatning at det sentrale begrepet innen ledelse er relasjonsbygging.

– Vi må snakke sammen. Vi er på det samme laget, vi har det samme målet. Vi har en klar identitet.

Saken fortsetter under bildet.

TETT FELLSSKAP: Den daglige kontakten mellom medarbeiderne er med på å holde oppe den unike konkurranse-ånden hos Polar Kraft. Her er Julianne Andreassen i samtale med Geir Rishaug.

 DET GRØNNE SKIFTET

Da handler det ikke bare om pris, selv om dette selvfølgelig utgjør en viktig del av rammeverket. Like viktig er lokalt eierskap, samfunnsengasjement, høy kompetanse og kundetilfredshet. Det faktum at Polar Kraft går i spissen for det grønne skiftet har gitt uttelling på bunnlinjen:

– Stadig flere har skjønt at bærekraft er god butikk. Skal vi opprettholde bosetting og skape arbeidsplasser i distriktene er vi nødt til å ta noen grep.

Derfor er det heller ikke tilfeldig at Polar Kraft er sertifisert som «Great Place To Work» og Miljøfyrtårn og at de jobber etter uvalgte bærekraftsmål nedsatt av FN.

– Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen, understreker Schjenken Jensen.

DET RETTE TANKESETTET

Da blir det også viktig å sikre seg de beste og de rette folkene. Når Polar Kraft skal rekruttere, så jakter de primært på en person med den rette innstillingen.

– Vi trenger folk som har bevist at de kan lære. At de er i stand til å ta inn ny kunnskap. Selve faget kan vi lære dem, men drivkraften og motivasjonen må være der fra dag én. Du må ha det rette tankesettet, avslutter utviklingssjef Frode Schjenken Jensen i Polar Kraft.

Du kan lese mer om Polar Kraft her.