UTSTOPPELIG KRAFT: Jan Myhre startet Bodø Bokseklubb for 35 år siden og er fortsatt en sentral drivkraft i miljøet.

Den lille klubben
med det store hjertet

De er ikke store, men for mange ble Bodø Bokseklubb det som skulle til for å få livet på rett spor.

– Jeg tror helt klart at klubben har hatt en viktig posisjon i byen, som et alternativ for de som ikke følte seg hjemme i de store masseidrettene, sier klubb-gründer og trener-veteran Jan Myhre.

OMSORG OG DISIPLIN

For det var han som startet klubben for 35 år og han er fortsatt en av de viktigste ildsjelene i byens boksemiljø. Med sin unike blanding av omsorg og disiplin er det aldri tvil om hvilke regler som gjelder.

Saken fortsetter under bildet.

100 PROSENT INNSATS: Når Jan Myhre leder treningene er det krav om 100 prosent innsats – hele tiden.

– Boksing kan være en brutal sport og da handler det om fokus, konsentrasjon og 100 prosents tilstedeværelse. Det er mange kamper som er tapt unødvendig på grunn av et par sekunders oppmerksomhet i siste runde, sier Myhre.

EN FOREGANGSKLUBB

Og dette er en erfaring han mener har stor overføringsverdi til livet generelt. Den lille klubben i Bodø har produsert en rekke Norgesmestere i ulike klasser og har i tillegg blitt en foregangsklubb når det gjelder å utvikle kvinnelige boksere.

– Så ser vi også at klubben har betydd mye for ungdom som kanskje ikke passet helt inn. Ungdommer som takket være vårt regime og vår trening fikk livet inn på rett spor igjen.

Saken fortsetter under bildet.

KLARE MELDINGER: Hans lange fartstid i Forsvaret har nok formet Jan Myhre og når han gir beskjed er det ingen som er i tvil om hva han mener.

Slik sett er det nok at man har hjulpet én person, men det er mange som kan takke Bodø Bokseklubb for at de i dag er på rett side i samfunnet.

HARDT ARBEID OVER TID

Den første tiden gikk det litt trått for klubben, men takket være hardt og systematisk arbeid kom fremgangen. Da Erik Bottolfsen ble norgesmester for ungdommer fire ganger fra 1990 til 1993, fikk folk opp øynene for at det fantes en bokseklubb i Bodø.

– De resultatene var jo også sensasjonelle med tanke på de ressursene vi hadde tilgjengelig, minnes Myhre.

Senere ble Vera Schnabel og Anne Tjønndal viktige forbilder gjennom sine gode resultater.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG STØTTESPILLER: Bodø Energi har støttet Bodø Bokseklubb i mange år og har vært en viktig faktor for at de har kunnet opprettholde et godt tilbud.

LIVSVIKTIG STØTTE

For å drive en liten klubb betyr det enormt mye at du har en god sponsor i ryggen:

– Her må vi bare få rette en stor takk til Bodø Energi. De har vært med oss i årevis og uten den støtten er det vanskelig å si hva som hadde skjedd. Dette er også støtte som vi øremerker til ungdomssatsingen vår, sier Myhre.

Saken fortsetter under bildet.

LOKAL AKTØR: ­­– Som en lokal  strømleverandør føler vi et ekstra ansvar for å hjelpe de som bruker fritiden til å skape aktivitet for både store og små, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen.

Hos Bodø Energi er Bodø Bokseklubb et meget godt eksempel på at det ikke alltid er størrelsen som betyr noe:

– Det står en voldsom respekt av arbeidet som er lagt ned i klubben og som en lokal  strømleverandør er det viktig for oss å kunne bidra til at de kan skape et godt tilbud, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen.