UNNGÅ KOLLAPS: – Bor du i et borettslag eller et sameie, er det ikke bare for hver enkelt beboer å sette opp en individuell lader. For hvis man ukritisk begynner å sette opp én lader per husstand, går det kort tid før hele strømnettet kollapser, sier avdelingsleder prosjekt I EL TEAM NORD, Bjarne Kjærran.

Den smarte løsningen
som gir økte verdier

Hvis du vil øke verdien på et borettslag eller sameie, finnes det ett, genialt grep. Installering av et smart ladeanlegg for elbiler.


Hos EL TEAM NORD i Bodø har de registrert en skarpt økende interesse for å legge til rette for smarte og bærekraftige løsninger for ladetorg.

– Per nå har vi nærmere 10 prosjekter som vi skal i gang med, sier avdelingsleder prosjekt, Bjarne Kjærran.

Dette omfatter blant annet 72 ladeplasser hos Lifoten borettslag på Mørkved, samt ladeplasser i fire blokker i Nedre Rønvik borettslag i Lagårdveien.

EN AV DE STØRSTE

EL TEAM NORD er en av de største aktørene i Bodø når det gjelder å prosjektere og sette opp ladetorg. Hittil har de levert 70 anlegg til en samlet verdi på rundt 12 millioner kroner.

Saken fortsetter under bildet.

 TUNG AKTØR: EL TEAM NORD er en av de største aktørene i Bodø når det gjelder å prosjektere og sette opp ladetorg. Hittil har de levert 70 anlegg til en samlet verdi på rundt 12 millioner kroner, som blant annet dette i Kvartal 99.

I hovedsak er dette oppdrag som kommer inn via enten ChargeUp eller Bodø Energi Kraftsalg, samt direkte forespørsler inn til oss. Felles for dem begge er at det dere får installert, er at ladeboksene som blir satt opp er Zaptec Pro/Go.

DERE FÅR TEST-VINNEREN
Dette er modellen som ble best i test da NAF sjekket de ulike modellene som fantes på markedet.

Som NAF skriver i sin konklusjon:

Denne ladestasjonen tilfredsstiller alle sikkerhetskrav. I tillegg har den smart funksjoner og et godt design, til en hyggelig pris. På sikkerhetsfronten er Zaptec den eneste leverandøren som har vist oss at alle krav til DC-overvåkingen er oppfylt, inkludert kraftig nok utkobling av en eventuell feilstrøm. Dette gjør Zaptec Go til testens tryggeste valg.

Akkurat nå ruller det rundt 500.000 elektriske biler på norske veier og antallet vil øke kraftig. Fra 2025 skal alt salg av nybil være ladbart. Myndighetene jobber aktivt med å fase ut fossile kjøretøy, og det er derfor lurt å ha et framtidsrettet syn på elbil- lading allerede nå.

LADERE SOM SNAKKER SAMMEN

Men bor du i et borettslag eller et sameie, er det ikke bare for hver enkelt beboer å sette opp en individuell lader. For hvis man ukritisk begynner å sette opp én lader per husstand, går det kort tid før hele strømnettet kollapser, sier Kjærran.

Den lykkelige løsningen er smarte systemer, hvor enhetene kommuniserer med hverandre:

Står det bare én bil til lading, så får den full kapasitet. Når det kommer flere biler, blir strømmen fordelt. Og når den første er ferdigladet, frigjøres dette forbruket til de andre kjøretøyene.

FLEKSIBEL BETALING
Et moderne ladeanlegg sørger for en enkel og driftssikker betaling. Her finnes det flere og fleksible løsninger. Noe som blant annet innebærer at dere kan legge på en liten fortjeneste som går inn
i felleskassa.

Saken fortsetter under bildet.

 EKSTRA TRYGGHET: EL TEAM NORD tilbyr en serviceavtale om sikrer regelmessig kontroll av anlegget. Dermed kan du sove trygt om natten, vel vitende om at alt fungerer som det skal, sier Bjarne Kjærran.

Samtidig er det mulig å differensiere, slik at det blir én pris for de som bor der, og en litt høyere pris for besøkende. Hele poenget anlegg er at det enkelte borettslag eller sameie kan får skreddersydde løsninger.

ØKT BOLIGVERDI
De som har levd en stund vil huske at før i tiden var det kabel-tv og etter hvert bredbånd som gjorde en bolig ekstra attraktiv for mulige kjøpere. I dag er det et profesjonelle ladetorg som utløser ekstra interesse og høyere priser ved salg.

Et ekstra poeng, når du bor i et sameie eller borettslag, er følelsen av sikkerhet. EL TEAM NORD tilbyr en serviceavtale om sikrer regelmessig kontroll av anlegget. Dermed kan du sove trygt om natten, vel vitende om at alt fungerer som det skal.


EL TEAM NORD har prosjektert alt fra små til meget store ladeanlegg, og vet nøyaktig hva som trengs i hvert enkelt tilfelle.

KLAR FOR FREMTIDEN
Dere trenger heller ikke sette opp alle boksene med én gang. Det viktigste er å sørge for at strømmen kommer inn til parke- ringsplassene og at det finnes et ferdig stativ.
Dermed er det bare å hekte på nye bokser etter hvert som nye beboere melder inn sine behov. Dette blir med andre ord en investering for fremtiden.

LØSER ALLE BEHOV
Så stopper det ikke der. Har du en enebolig eller hytte og ønsker en effektiv lader der, så har EL TEAM NORD lang erfaring på også dette området, og kan tilby ulike løsninger ut fra hva som er ditt behov.

Her er det viktig å huske på at det i dag ikke er lov å sette opp en ny stikkontakt for å lade elbilen din. Og selv om det er lov å bruke en eksisterende kontakt, så lenge denne innfrir de tekniske kravene, så er ikke dette en god løsning. 

Faren for varmgang og brann vil alltid være tilstede. Hos EL TEAM NORD er de stolte over å ha bidratt til det grønne skiftet med sine driftssikre, smarte og budsjettvennlig løsninger. 

– Vårt mål er å skape en bedre og tryggere hverdag for kundene våre. Det er derfor det er gøy å gå på jobb hver dag, sier daglig leder Grete Ingebrigtsen i EL TEAM NORD.

El Team Nord er medlem av El-Proffen, Norges største elektrikerkjede med mer enn 5000 elektrikere. Kjeden tilbyr kunder høy service over hele landet og utfører elektroarbeid innen alle fagfelt for både private og næring.