LYKKELIGE PÅ JOBB: Medarbeiderne i Fasaderenovering AS stortrives på jobb og gir ni av ti i snittscore på hvor fornøyde de er.

Denne gjengen
elsker jobben sin

Når ingen av medarbeiderne klarer å komme opp med ett forslag til forbedring av arbeidsmiljøet, tyder alt på at du har skapt en virkelig god arbeidsplass.


– Jeg vet jo at folkene våre trives, men jeg fikk litt bakoversveis da konklusjonen med en større arbeidsmiljøundersøkelse endte opp med en snittscore på ni av ti mulige poeng.

Daglig leder Andreas Rykkje i Fasaderenovering er med rette svært stolt av medarbeiderne sine, for det er de som er oppe til eksamen hver dag de drar ut på et nytt oppdrag.

HØYT UNDER TAKET

– Hos oss har det alltid vært høyt under taket, og vi kaller en spade for en spade. Dette gjør også at folk vet at de kan si ting. Og hvis noen gjør en feil, hvilket kun er menneskelig, så handler det kun om å rette den opp. Det er tross alt snakk om læring - hele tiden. Vi skal hele tiden bli litt bedre.

Saken fortsetter under bildet.

GOD SOM NY: Disse blokkene i Bodøsjøen har fått nye fasader, med et friskt fargemønster.

Denne innstillingen har da også markedet vist seg å sette pris på. Per utgangen av april hadde selskapet kontraktert jobber for 56 millioner kroner. Et beløp som fort kommer opp i 62-65 millioner kroner i løpet av mai.

RIVENDE UTVIKLING

– Per nå har vi stort sett fylt opp ordreboka for 2023 og er på vei inn i 2024 på de større jobbene. Blant annet skal vi utføre et større prosjekt for NOBL, sier Rykkje.

Det har med andre ord vært en rivende utvikling siden 2014. Da besto fakturering og regnskap av en lang rekke med blå bøker. Og det sto en telefaks på kontoret.

Saken fortsetter under bildet.

STADIG NYE UTFORDRINGER: Andreas Rykkje og fagfolkene i Fasaderenovering har løst mange og store utfordringer. Slik som her, med Bodø Domkirke.

I all hovedsak er det Bodø som er markedet til Fasade- renovering. Men siden de blant annet er spesialister på vernede bygg og kirker har de også hatt noen turer ut av kommunen. Blant annet til Yttern kirke som ble total- renovert, og arbeider med en stor jobb på Røsvik Gamle Handelssted.

Nylig avsluttet de en stor oppussing av fasadene på boligblokkene i Bodøsjøen. Her ble det brukt bærekraftige betong-produkter med 50 års garanti.

AKTIV BÆREKRAFT
Og nettopp hensyn til miljøet er noe som står høyt på dagsordenen hos Fasaderenovering. Derfor har de nå blitt med på nytt prosjekt i regi av Iris Produksjon og FREM. – Nå kan vi legge igjen material og rester som ellers ville ha blitt kastet, enten det er snakk om lister, en bit to-toms fire eller isolasjon. For oss føles det riktig at vi på denne måten kan bidra til det grønne skiftet, sier Rykkje.

Saken fortsetter under bildet.

SPESIALJOBB: Da Stamsund kirke skulle renoveres, var det Fasaderenovering AS som fikk oppdraget

Fasaderenovering har i dag 31 medarbeidere med en samlet arbeidserfaring på over 350 år. Dette gjelder innen betong, all form for tømring, taktekking og overflatebehandling. 

Selskapets taktekkere installerer og rehabiliterer alle kjente typer tak, både tekking og pappshingel. De har også kompetanse på skifertak til alle typer bygg.

Saken fortsetter under bildet.

KULTURSKATT – SÅ GOD SOM NY: Ornamentene på balkongene på Bodø Rådhus er fredet. Da de skulle pusses opp, var det spesialistene hos Fasaderenovering AS som ble tiltrodd oppdraget.


BRED PORTEFØLJE
Et eget blikkenslagerverksted produserer beslag, pipe- hatter og det som ellers er nødvendig for å kunne utføre et komplett oppdrag.

På listen over tidligere jobber finner vi blant annet Bodø Domkirke, Salten Damp, Bodø Aktiebryggeri, Bodø Rådhus, Svolvær kirke, Stamsund Kirke, Gruben Kirke,
Yttern Kirke, Sørfjord Kirke og Norønna Hotell for å nevne noen.

Du kan lese mer om Fasaderenovering her.