GENUIN INTERESSE: Wiggo Ernstsen (62) hos Ernstsen MC og Snøscooter har lang og bred praktisk erfaring, og har tilegnet seg spisskompetanse på en rekke områder. – Det handler om en genuin interesse for det jeg driver med, sier han.

Der faglig bredde
er spisskompetansen

Wiggo Ernstsen (62) har skrudd så lenge han kan huske. – Jeg begynte vel å skru på mopeder i 10-11 års alderen. Det er en greie, smiler han.

Polarisforhandleren på Rognan er genuint opptatt av motorer, mekking og det å finne feil som kan repareres. Slikt som fort blir en iboende besettelse.

– Jeg jobbet på anlegg, fikk kone og barn og ønsket å holde meg mer hjemme. Da så jeg muligheter med MC og scooter. Jeg bygde her på Rognan i 1996, men har holdt på siden 1992. Så vi har blitt god på blant annet ATV, snøsccoter og maskiner generelt med tiden, jeg kan vel innrømme det, sier Wiggo.

Saken fortsetter under bildet.

FULL KONTROLL: Wiggo Ernstsen (62) hos Ernstsen MC og Snøscooter sammen med delelager- og kundemottaker Mikal Sundsfjord (25) med fagbrev i reservedelsfaget. På verkstedet tar de EU-kontroller og er autorisert som bilverksted 01 for bil, MC og moped.

Han forteller om tiden som har vært. Konsekvenser av Covid-19, stengte svenskegrenser og fabrikker i land som har vært hardt rammet.

– Det har rett og slett vært problemer med å lage deler for å produsere ferdige ATVer. Nå har vi 25 stykker i rest som vi bestilte for lenge siden. Men de kommer, og i mellomtiden har vi skaffet ATVer fra andre forhandlere. Våre kommer til årsskiftet, forteller Wiggo.

UTVIDET VERKSTEDET

For Wiggo stopper det ikke opp når han ser muligheter. Gradvis har han bygget ut, laget butikk og et verksted som er autorisert for både MC, bil, moped og periodisk kjøretøykontroll.

– Her reparerer vi det meste. I tillegg til alt kjøretøy, så reparerer vi også skogsutstyr. Man får jo solid og brei kompetanse med årene. Vi reparerer også bobiler, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

HJERTET I BEDRIFTEN: Hos Ernstsen MC og Snøscooter er Polaris hjertet i bedriften. – Som forhandler over mange år, så kan jeg fortelle folk hvilken ATV som er riktig for akkurat dem. Det ender ofte i kjøp folk er fornøyd med, sier Wiggo Ernstsen.

Som polarisforhandler har Ernstsen MC & Snøscooter AS et delelager som inneholder det meste som måtte behøves.

– Når vi etablerte delelager, så ble det jo naturlig med butikk. Doninger sto ute på utstilling - og vi måtte kjøre de hit og dit for lagring. Da ballet det på seg på ordentlig. Det blir ikke enkelt å kvitte seg med denne bedriften. Det er jo en spisskompetanse, sier Wiggo. 

 Når vi spør hva som er mest givende med jobben, svarer Wiggo kontant.

– Det er når man skrur, finner feilen raskt og klarer å reparere. Det gir «godfølelsen», smiler han.

 EN ATV ER IKKE EN ATV

Når Wiggo selger ATVer er han nøye med å kartlegge bruken, kunden og behovet.

– En ATV er ikke en ATV. Den kan ha fire hjul, seks hjul og den kan ha belter. Derfor er det viktig å ha kompetanse om hvilken type som passer for hvem. Vet du, vi selger ATVer til hele distriktet og folk kommer tilbake - så da må jo mange være fornøyd, sier Wiggo.

Saken fortsetter under bildet.

MÅ TA DEG FRI: Wiggo Ernstsen (62) forteller at han kunne vært på jobb døgnet rundt. – Det er viktig å passe på seg selv - ikke bli utbrent. Rett og slett ta seg fri når man kan. Da leser jeg bøker, smiler Wiggo.

Han forteller at det samme gjelder deler.

– Vi selger også deler rundt om til andre verksteder. Det er en stor fordel å ha et delelager. Vi har store kunder som bruker ATVene under arbeidsdagen, og da må vi være klar for å kunne ta vedlike- holdet. Folk liker ikke å vente for lenge når de leverer inn noe til reparasjon, sier Wiggo.

I butikken har han scooterklær, sko, verneutstyr, utstyr til ATVen, skogsdrift og plenklipping.

– Jeg har vel blitt en altmuligmann med årene, og ja - det er et stort ansvar. Men jeg sover godt om natten og har lært meg å ta ting som det kommer. Det går jo stort sett bra smiler Wiggo.