GOD INVESTERING: – Når vi kan kjøpe elbilladere hos et lokalt selskap som støtter kultur og idrett, samtidig som vi øker verdien på leilighetene, så har vi skapt en vinn-vinn situasjon, sier styreleder Willy Rudborg i Solhaugen Borettslag.

– Derfor bør du velge
Bodø Energi Kraftsalg

Skrevet for bodø energi kraftsalg
09.02.2021 19:30

Lokalt eierskap, rask respons og en aktiv sponsorvirksomhet ble avgjørende da Solhaugen borettslag skulle velge leverandør av elbilladere.

– I utgangspunktet kunne vi velge mellom en lang rekke tilbydere, sier styreleder Willy Rudborg i Solhaugen borettslag.

VIKTIG LOVENDRING

Det som gjorde at tanken rundt elbil-ladere havnet på dagsorden, var en lovendring som slo fast følgende:

«En andelseier som disponerer egen parkeringsplass på eiendommen til sameiet eller borettslaget, har rett til å sette opp et ladepunkt for elbil og ladbar hybridbil, med samtykke fra styret».

– Med dette som bakgrunn fant vi fort ut at vi måtte få etablert en skikkelig og kvalitetssikret løsning, sier Rudborg.

Saken fortsetter under bildet

LOVENDRINGEN: – I det øyeblikket lovet ble endret slik at alle andelshavere i et borettslag eller sameie har rett til å sette opp et ladepunkt, skjønte vi at det var nødvendig med en helhetlig og fremtidsrettet løsning, sier styreleder Willy Rudborg i Solhaugen Borettslag.

MÅ SNAKKE SAMMEN

For hvis hver enkelt andelseier begynner å sette opp sin egen lader, vil dette fort knekke hele det elektriske anlegget. Derfor trenger man en infrastruktur hvor laderne snakker sammen og fordeler strømmen mellom de ladende bilene.

Etter å ha sjekket ulike tilbud landet borettslaget på Bodø Energi Kraftsalg.

– Det faktum at dette er et lokalt selskap og at de støtter kultur og idrett med store beløp, ble helt klart utslagsgivende, sier Rudborg.

AVGJØRENDE STØTTE

Han er også kasserer i Bodø Bokseklubb, som i mange år har hatt et tett og godt samarbeid med Bodø Energi Kraftsalg.

– For vår klubb har det vært helt avgjørende at vi har fått denne støtten. Det har gjort oss i stand til å opprettholde et godt tilbud til små og store utøvere.

Når Bodø Energi Kraftsalg også svarte raskt og kom opp med profesjonelle og solide løsninger, var svaret enkelt:

– Nå har vi fått ny, tre-faset strøm på 400 volt. Det betyr at ladestasjonene kan takle også store biler.

Saken fortsetter under bildet.

ROBUST LØSNING: – Det var viktig for oss å få ladestasjoner som kunne takle større biler og ladet raskt, sier Willy Rudborg.

ØKT BOLIGVERDI

For Solhaugen borettslag var det også et poeng at det ville bli betydelig vanskeligere å selge leiligheter hvis mulige kjøpere så at det ikke fantes muligheter til å lade elbiler.

– Sånn sett er denne investeringen med på å øke verdien for de som bor her, poengterer Rudborg.

Et kvalitetssikret ladeanlegg bidrar også til at sikkerheten blir ivaretatt. Dårlige eller midlertidige løsninger kan fort bli årsaken til en brann, noe som vil ramme svært mange i et borettslag eller sameie. Og starter brannen på grunn av uforsvarlig lading av elbiler, vil det kunne bli avkortning i erstatningen fra forsikringsselskapet.

KVALITET I ALLE LEDD

Hos Bodø Energi Kraftsalg er kvalitet, fleksibilitet og topp service nøkkelordene når det gjelder etablering av elbilladere.

– I et borettslag eller sameie må laderne fungere sammen som én enhet, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen.

Saken fortsetter under bildet.

 PÅ LAG MED LOKALSAMFUNNET: – For oss i Bodø Energi Kraftsalg er det viktig å være en lokal støttespiller som sørger for at de verdiene som blir skapt lokalt også blir brukt lokalt, sier salgs- og markedsleder Svetlana Hansen.

– Vi skreddersyr ulike løsninger for lading av elbil – alt fra individuelle ladeplasser til hurtigladetorg eller en kombinasjon av disse.

Zaptec ladere er markedets smarteste og mest fleksible ladesystem i borettslag og sameier. Zaptec-systemet brukes for det meste for individuell tilrettelegging for elbillading. Laderne bruker all tilgjengelig kapasitet i bygget, og fordeler strømmen smart mellom ladestasjonene i borettslaget /sameiet, noe som gjør elbillading både effektiv og raskere.

Hurtigladeanlegg passer best for borettslag /sameier som har utfordrende parkering som er spredt over større arealer. En hurtiglader lader mye raskere enn en Zaptec lader og tar noen få parkeringsplasser. 

Sjekk ut de gunstige tilbudene her!