EKTE KOMFORT: – Det er veldig lett å trives i en VW ID.4, enten man skal kjøre langt eller kort. Komfort er et nøkkelord, sier bilselger Karl-Magnus «Kalle» Moen hos Sulland i Bodø.

– Det er folkene jeg møter
som gir virkelig glede

Dette sier Karl-Magnus «Kalle» Moen hos Sulland i Bodø, som mener det aller viktigste for han er at de som kjøper bil blir fornøyd med valget de tar.

– I jobben min er det 80 prosent folkene jeg møter, og 20 prosent bilene jeg selger som gir motivasjon og glede. Å selge bil handler om å veilede mot riktig valg, slik at folk blir fornøyd, smiler han.

Vi møtes inne i bilhallen hos Sulland. En flunkende ny ID.4 står klar. Vi skal ut på testkjøring med ett av flaggskipene i den helelektriske ID-familien.

EKTE JOBBGLEDE

– Denne bilen er virkelig innafor de 20-prosentene når det kommer til jobbglede. Her snakker vi mange bil-høydepunkter på fire hjul. Rett og slett en elbil som er bygget som en elbil, sier Kalle, i det vi setter oss inn for å kjøre en tur i Bodø-byen som i dag bader i knallsol og sommerfølelse.

Saken fortsetter under bildet.

SKAPT FOR NORGE: Hos Sulland i Bodø kan man nå ta med seg en splitter ny VW ID.4 på testtur. – Dette er en bil det er verdt å prøve. En fullelektrisk familie-SUV skapt for norske forhold med mulighet for hengerfeste med inntil 1000 kg, og takstativ på inntil 75 kg, forteller bilselger Karl-Magnus «Kalle» Moen hos Sulland i Bodø.

Han forklarer betydningen av at motoren er plassert på en måte som gjør bilen veldig plasseffektiv. Om fleksibilitet, mulighet for henger- feste og ikke minst skistativ på taket, før han lukker opp bildøren til den splitter nye elbilen.

GOD PLASS

Det er først når man setter seg inn i bilen at man forstår hvor god plass det er i ID.4. Det samme gjelder modellen ID.4 GTX som snart kommer, elbilens svar på GTI, en firehjulstrekker med to motorer, forteller Kalle.

Han kjører forbi Snippen, og det som er slående, er hvor stille det er inne i den romslige kupeen.

Og vil du ha massasje i ryggen, så er det en knapp på siden der, sier Kalle.

SPORTY FAMILIEBIL

At ID.4 kan karakteriseres som familiebil er det ingen tvil om. Bagasjerommet har et volum på 543 liter. Likevel har bilen sporty fasong som kler muligheten for å akselerere fra 0-100 på 8,5 sekunder. Dette takket være en toppeffekt på 204 hestekrefter.

Saken fortsetter under bildet.

 GOD REKKEVIDDE: Rekkevidden på VW ID.4 på inntil 517 km er så god at stadig flere velger å bytte ut dieselbilen eller bensinbilen til fordel for elbil. – Plassforholdene i baksetet, bagasjerom og foran gjør at flere familier også går til dette skrittet, for- teller bilselger Karl-Magnus «Kalle» Moen hos Sulland i Bodø.

– Dette er en sporty, innovativ og gjennomtenkt familiebil. Den passer for en større bredde og favner en stor kundemasse, forteller Kalle.

Han husker turen han tok i forgjengeren ID.3 fra Oslo til Bodø med tre lade-stopp.

– Det var helt uproblematisk. Vi kjørte Oslo-Stiklestad hvor vi natt- ladet. Så ladet vi i Dombås, før vi hurtigladet på Mo i Rana. Det var så enkelt, sier Kalle og viser fram berøringsknappene på rattet.

Vi kjører videre ned mot Sjøgata, forbi jernbanestasjonen og inn i rundkjøringa. Kalle forklarer finesser og utstyr. Om en bil med høy trivselsfaktor, enten man skal kjøre langt eller kort.

– Ser du skjermen her. Den minner om en vanlig mobiltelefon, bare større. Folk flest kjenner igjen sjargongen. Navigasjonen er standard, og her foreslås ladestasjoner med mest effektiv lading, forteller Kalle i det vi svinger opp mot SAS-hotellet.

DEKKER ALLE BEHOV

Han forteller at det nå finnes ID.4 på lager for rask levering, i en tid det ellers er lang leveringstid på nye biler. Og at ID.4 GTX med firehjulstrekk snart kan både beskues og testes hos Sulland i Bodø.

Saken fortsetter under bildet.

STORT SPEKTER: – Volkswagen er takknemlige biler å vise fram. De dekker et stort spekter av behov, er svært komfortable og er definitivt et godt alternativ til dieselbilen eller bensinbilen med tanke på rekkevidde, sier Karl-Magnus «Kalle» Moen.

GODE RELASJONER

– Når jeg skal selge en bil handler det om å møte folk på en positiv måte, være nysgjerrig. Har de hytte de reiser til, barn eller båt? Jeg har lagt fra meg «dette skal man ikke spørre om», rett og slett fordi jeg ønsker å finne den perfekte bilen som skal tilfredsstille faktiske behov. Jeg ønsker å se kundene mine, sier Kalle.

Han mener biler fra el-familien til Volkswagen er takknemlige biler å vise fram. De dekker et stort spekter av behov, er svært komfortable og er definitivt et godt alternativ til dieselbilen eller bensinbilen med tanke på rekkevidde.

GODE RELASJONER

– Å selge en bil som skal passe perfekt handler også om relasjoner. Biler er opplevelser, ferieturer og hverdagsliv. Det er i bilen jeg har de beste samtalene med kona mi og mange legger mye penger i bil. Det tar jeg på alvor, sier Kalle i det han tar en knapp sving for å snu EL-stjerna til Volkswagen.

– Det er en helt fantastisk svingradius på denne bilen, enormt god å manøvrere. Virkelig en «snop» bil å kjøre. Og se her, ett trykk på denne knappen og du kommer rett til AMK-sentralen. Da kan redningsmannskap se hvor du er på et kart hvis du havner i en nødsituasjon. Og blir du fri for strøm på Saltfjellet, punkterer eller mister nøkkelen da har bilen mobilitetsgaranti og gratis veihjelp. Ja, denne bilen er virkelig artig å vise fram, smiler bilselgeren.