GRATULASJONSKLEM: Restaurantsjef Susanne Persson var raskt ute med å gi Knut Erik Paulli en god gratulasjonsklem da han ble kåret til månedens medarbeider på City Nord.

– Det finnes bare
én Knut Erik!

Skrevet for city nord
01.02.2020 16:54

Han vokste opp mellom hyllene på Elkjøp, har vært alt fra ekstravakt til sjef og nå har Knut Erik Paulli (53) funnet sitt hjem på Mon Ami.

– Han er rett og slett unik. Hvis du skal finne en person som er definisjonen på god service, så er det Knut Erik.

Slik beskriver restaurantsjef Susanne Persson sin nestkommanderende på det populære spisestedet på City Nord.

KUNDENE ER SJEFEN

– Fornøyde kunder og gjester. Det finnes ikke noe bedre enn det.

Det er Knut Eriks oppsummering av hva som betyr noe. For han har alltid hatt som mål at folk skal legge merke til at han kommer på jobb. 53-åringen vil gjøre en forskjell, skape en best mulig stemning, en atmosfære hvor alle kan føle seg hjemme.

FØDT INN I KARRIEREN

Så ligger det da også i genene. Moren jobbet på Kjolesalongen og Jacob Klette, faren på Elkjøp. Og det var der Knut Erik fikk smaken på en karriere. Han begynte med de første, små oppgavene som 12-åring.

– Kassa-apparatet.

Er Knut Eriks svar på hva som fascinerte ham først. Denne store, magiske boksen hvor det ble tastet inn tall og hvor det lå penger i skuffen. Der og da bestemte han seg for å jobbe med folk. Med kunder. Det å kunne hjelpe noen og se dem gå fornøyde ut igjen, var helt magisk.

Saken fortsetter under bildet.

KUNSTNER MED BOKSTAVER: Den kunstferdige og håndskrevne menyen er det Knut Erik Paulli som står for.

BRED ERFARING

Dermed fulgte det noen år med hektisk aktivitet. Han gikk fra ekstrahjelp til varehussjef på Elkjøp, overtok Glassmagasinet da Ivar Kristiansen ble valgt inn på Stortinget, var daglig leder på Kremmerhuset, flyttet over til Rica hvor han jobbet i selskapsavdelingen, var innom AGA Mat og Café Du Verden ført han kom til Mon Ami. Og her har han slått seg til ro.

Det vil si, rolig er det ikke. Knut Erik elsker å jobbe. Faktisk så mye at han har brukt ferier til å ta oppdrag om bord på hurtigrute-skip på cruise-turer rundt om i Europa.

KOSER SEG I HAGEN

På fritiden elsker han å roe ned i sin fire mål store hage på hjemgården i Mørkvedbukta. Rips, solbær, stikkelsbær, jordbær og rabarbra:

– Jeg åpnet et glass med rabarbrasyltetøy her om dagen og ble møtt med en intens lukt av sommer.

Saken fortsetter under bildet.

 ET KJENT FJES: Knut Erik Paulli har vært innom en rekke Bodø-bedrifter, men nå har han slått seg til ro på Mon Ami.

På linje med at han ikke overlater noe til tilfeldighetene når det gjelder å sørge for topp service på Mon Ami, så plukker han også ripsbærene én for én, rett før de blir helt røde. Da har de maksimalt med pektin og blir til en perfekt gelé.

MÅ GRIPE ØYEBLIKKET

Summen av det hele er en mann som rett og slett brenner for det han gjør, uansett om det er jobb eller fritid:

– Det handler om å gripe øyeblikket. Og på jobb skal vi sørge for at gjestene får hjemmelaget mat til en fornuftig pris i et miljø hvor de kan kjenne stresset forsvinne.

Saken fortsetter under bildet.

GULLFUGLEN: – Jeg er både stolt og rørt over å få denne prisen, men den burde egentlig gått til hele staben, sier Knut Erik Paulli.

MÅNEDENS MEDARBEIDER

Denne innstillingen er da også blitt lagt merke til og Knut Erik ble nominert til månedens medarbeider på City Nord. Juryen kunne ikke ha vært mer enig. Og Knut Erik? Han ble aldri så lite rørt:

– Fantastisk hyggelig. Samtidig velger jeg å dele denne prisen med alle som jobber på Mon Ami. For det er som en samlet stab at vi klarer å levere på et høyt nivå.