RADARPARET: Susanne Persson (t.v.) får varme gratulasjoner av daglig leder på Mon Ami, Elizabeth Nyheim, etter at hun kapret City Nord-prisen.

– Det finnes bare
én Susanne!

Skrevet for City Nord
20.12.2017 10:14 - OPPDATERT 20.01.2018 13:49

En sprudlende svenske fra Arjeplog fant kjærligheten i Bodø og arbeidsgleden på Mon Ami. 24 år senere er Susanne Persson (48) den lykkelige vinneren av City Nord-prisen.

– Hun er rett og slett unik. Et fyrverkeri av humør og vennlighet.

Slik beskriver daglig leder ved Mon Ami, Elizabeth Nyheim (46), sin restaurantsjef på City Nord-avdelingen.

Fra kokk til sjef

Persson har vært med fra starten i Glasshuset i 1993. I 1998 kom Elisabeth inn som sjef og da Mon Ami åpnet på City Nord i 2011 var hun ikke i tvil om hvem som skulle styre skuta.

For Susanne er det en stor ære å få City Nord-prisen. Og det er ett ord som særlig går igjen i nominasjonene som har tikket inn: Service!

Saken fortsetter under bildet.

TOPP STEMNING: Susanne overbringer den gode nyheten til en rørt kjøkkensjef Benjamin Fure. Som vanlig er stemningen på kjøkkenet helt på topp.

En lagseier

Selv mener Susanne at prisen tilhører samtlige som jobber der:

– Vi har begrepet Team Mon Ami, noe jeg mener er helt avgjørende for at vi skal klare å holde nivået oppe dag etter dag, år etter år. Vi spiller hverandre gode.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTTE FOLK: – Vi hadde aldri klart å kapre City Nord-prisen uten våre fantastiske folk, sier Susanne. Her sammen med servitør Knut Pauli. Og signaturretten bakt potet!

Gjennom sine 24 år har Mon Ami aldri gått bort fra selve grunnkonseptet; god, hjemmelaget mat servert i hyggelige omgivelser. Omgivelser som har blitt enda hyggeligere etter at lokalet på City Nord har blitt pusset opp for nærmere én million kroner.

Et tilbud til alle

– Som et spisested på et ultramoderne kjøpesenter er det viktig at vi har noe for alle – fra 0 til 100 år. Og det føler jeg virkelig at vi har fått til, sier Susanne.

Så innrømmer hun glatt at det heller blir tatt noen enklere grep hjemme på kjøkkenet:

– For å si det sånn, det er ikke uvanlig med kjøttdeig og spagetti.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT SJEF: Susanne Persson har mottatt City Nord-Prisen, men helst vil hun dele den med alle som jobber på Mon Ami.

Elsker å reise

Med to voksne barn ute av huset, har den lille toypuddelen Abby blitt en fast ledsager på turer i Bodøs vakre natur. Og så elsker Susanne og mannen hennes å reise. Da særlig til USA, hvor de også har fått en ekstra forkjærlighet for Florida – The Sunshine State.

Så er hun heller ikke redd for å kaste seg ut i nye opplevelser. Som til neste år, hvor hun skal teste verdens lengste zip-line på Haiti. Til tross for en rimelig intens høydeskrekk har hun sagt ja til å hive seg ut fra en plattform 152 meter over bakken.

Saken fortsetter under bildet.

   KONSTANT FORNYELSE: – Når du driver et serveringssted på et ultramoderne kjøpesenter, stiller det store krav. Nylig har vi pusset opp for nærmere en million kroner, sier Susanne Persson.

Fornøyd gjester betyr alt

Men selv en slik adrenalin-sparkende opplevelse kan ikke slå det som virkelig får hjertet til Susanne å slå hardt og intenst:

– Fornøyde gjester som kommer tilbake. Der og da skjønner du at Team Mon Ami har lyktes.