JOBBEN BETØD ALT: Fram til han møtte sitt livs  store kjærlighet i fjor, var det jobben på Obs BYGG som betydde absolutt alt for Ole Christian Bringsli. – Den har på mange måter "reddet" livet mitt.

– Det var Coop som
”reddet” livet mitt

Skrevet for coop nordland
20.05.2020 22:10

Etter en oppvekst med rå mobbing og en tidlig uføretrygd, ble det jobben hos Coop som ga livet mening. Og nå har Ole Christian Bringsli også funnet kjærligheten.

– Det var brutalt.

Ole Christian Bringsli (41) blir fjern i blikket når han tvinger tankene tilbake til barndommen. Han har Aspergers syndrom og ble tidlig offer for bøllene i skolegården i Valnesfjord. En gang ble han slått ned.

DEN VANSKELIGE VEIEN

– Det hendte ved flere anledninger at jeg løp hjem, selv om huset vårt lå en mil unna, minnes Ole Christian.

Saken fortsetter under bildet.

TØFF TID: – Grunnskolen var preget av mye mobbing og det var en svært tung tid, minnes Ole Christian Bringsli.Men han ga ikke opp. Snille foreldre, venner på fotballbanen og i skiløypa ga nødvendige lyspunkter. Likevel, livet hans skulle ikke ta en enkel vei.

– Jeg prøvde å utdanne meg til kokk, men det var nok ikke det jeg skulle bli.

SITT ANDRE HJEM

Han fikk bistand fra NAV, kom inn på arbeidstrening og til slutt ble konklusjonen at han skulle uføretrygdes. Det kunne fort ført til en hverdag i total isolasjon, men hos Coop fant han sitt andre hjem.

Saken fortsetter under bildet.

VARIERT HVERDAG: Jobben hos Obs BYGG innebærer en variert hverdag og Ole Christian Bringsli håndterer gaffeltrucken med den største selvfølgelighet.

– Jeg har alltid slitt med selvtillit og et dårlig selvbilde, men både kollegene og kundene hos Coop har gitt meg utrolig mye, sier Ole Christian.

Han begynte karrieren da trelasten lå på Finneid, men de siste årene har han holdt til hos Obs BYGG på Fauske Handelspark.

FANT KJÆRLIGHETEN

I fjor endret også Ole Christians private livssituasjon seg radikalt. Han fant kjærligheten i Thailand  og giftet seg med Kanchalida Konvela (33).

– Hun har et søskenbarn som er gift på Fauske og vi ble kjent via nettet.

Kanchalida har en datter, Proudny, på seks år og hun har allerede konsekvent begynt å omtale Ole Christian som pappa.

Saken fortsetter under bildet.

VENTER PÅ FAMILIEN: Korona-viruset satt en stopper for at Ole Christians kone kunne komme til Norge som planlagt. – Jeg savner Kanchalida  og datteren hennes Proudny hver dag.

FULL VIRUS-STOPP

– Det skulle egentlig ha vært i Norge nå, ble stoppet av korona-restriksjonene. Jeg savner Kanchalida og Proudny veldig mye og det gjør vondt i hjertet hver dag, sier Ole Christian.

Han har vært i kontakt med UDI, Justisdepartementet og statsministerens kontor for å få hjelp. Så langt til ingen nytte.

– Nå håper jeg bare at situasjonen begynner å normalisere seg, slik at vi endelig kan gjenforenes.¨

Saken fortsetter under bildet.

IMPONERT SJEF: Lars Gøran Sakariassen er salgsleder for tungt bygg og han er imponert over innsatsviljen til Ole Christian: – Prisen som månedens medarbeider kunne ikke ha vært mer fortjent, sier han.

MÅNEDENS MEDARBEIDER

I mellomtiden kan han trøste seg med at innsatsen på Obs BYGG har blitt lagt merke til. Nylig ble 41-åringen nominert til månedenes medarbeider i Coop Nordland. Som en av kundene skrev:

– Jeg vil nominere Ole Christian som månedens medarbeider. Som så mange ganger før har jeg vært på Coop Obs Fauske i dag og handlet. Jeg ble ekspedert av en mann som heter Ole. Han skiller seg ut uansett butikk eller kjede. Han er ekstremt ryddig, flink og høflig. Dette gjør valget lett når man skal ha trelast- og bygningsartikler. Jeg anbefaler Obs Fauske til andre mye på grunn av den gode servicen han gir.

 Saken fortsetter under bildet.

GLEDER SEG TIL UTVIDELSE: – Det er ganske trangt her og nå gleder vi oss alle til at vi skal få utvide lokalene våre. Det vil gjøre oss i stand til å tilby en enda bedre kundeopplevelse, sier Ole Christian Bringsli.

Juryen kunne ikke ha vært mer enig og dermed var den en overveldet Ole Christian som mottok prisen:

– Den varmet veldig. Med min bakgrunn betyr det ekstra mye å bli satt pris på.