DIN GOD HJELPER: Tobias Bronder har kun ett ønske, og det er å sørge for at du som selger eller kjøper finner boligen som er helt perfekt – for nettopp deg.

Din perfekte partner

Han har 16 års fartstid i bransjen, men Tobias Bronder får fortsatt høy puls når budrunden begynner å «plinge» inn på mobiltelefonen.

– Det er vanskelig å sammenligne det med noe, men denne følelsen er helt unik. Du er på måte oppe til eksamen – gang etter gang.

TOPP TRE

I dag finnes det litt over 40 eiendomsmeglere i Bodø. Hvis du gjør grundige undersøkelser, så er det noen få som alltid havner på listen over de tre beste. Bronder er et av de navnene som alltid går igjen.

Men det var jo ikke dette han skulle bli. Det begynte med en drøm om å bli F16-pilot eller stjerne i Formel 1-sirkuset.

Med andre ord, det handlet om fart og spenning. Det var før lukten av hav fanget gutten som er oppvokst på Reinsletta.

– Det var sjøen som ble neste magnet. Skipper på «SS Norway».

Saken fortsetter under bildet.

GRÜNDER-BEDRIFTEN: Det er travle dager hos Partners Eiendomsmegling i Bodø. Her er Tobias Bronder i samtale med sin medhjelper Benjamin Kristiansen

FARVEL TIL HAVET

Etter en maritim utdanning på videregående var han klar for førstegangstjeneste, marinen og motortorpedobåter.

– En litt kranglete rygg satte stopp for det. Jeg fikk lov å bære 30 kilo på utmarsj, men ikke gå ombord i et skip.

Det endte med en jobb dypt inne i fjellet på Reitan. Men han ga ikke opp. Ville prøve sjøen nok en gang.

– Etter å ha testet bulktransport av asfalt mellom Tromsø og Ballangen innså jeg at dette var en blindvei.

ELSKER FOLK

Men det er én ting som går som en rød tråd gjennom livet til Bronder. Han stortrives når han får lov til å jobbe med folk. Noe som ledet ham inn i utebransjen. Fra ryddegutt til barsjef på Da Carlo.

Likevel, det var noe som manglet. Og via flere omveier fant han sitt hjem i meglerbransjen. Noe som igjen betydde at han i voksen alder måtte ta en bachelor for å innfri nye og strammere krav.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG STØTTE: – Skal jeg peke på én god egenskap hos en leder, så er det at vedkommende støtter sine medarbeidere i tykt og tynt. Det skaper en ekstra trygghet som er helt uvurderlig.

Og da er vi inne ved kjernen i det som driver mannen som nå har skapt sin egen arbeidsplass, Partners Eiendomsmegling i Bodø. Dette i tett samarbeid med sin tidligere kollega Daniel André Adamsen.

DEN LANGE VEIEN

Det har vært en lang vei, en bratt læringskurve. Fra Remax og Ring, til Eiendomsmegler 1. Han har høstet kunnskap fra de beste og fått lov til å gjøre feil:

– Skal jeg peke på én god egenskap hos en leder, så er det at vedkommende støtter sine medarbeidere i tykt og tynt. Det skaper en ekstra trygghet som er helt uvurderlig.

I dag sitter han som gründer med et brennende ønske om å utvide bedriften. Bronder har ervervet kunnskap og erfaring som han har lyst til å bringe videre:

– Når du tar på deg ansvaret for å selge boligen til en person eller en familie, så kan du nesten ikke påta deg noe større. Kjøp og salg av en bolig er blant de største og mest avgjørende beslutningene folk gjør i løpet av et liv.

Saken fortsetter under bildet.

INDRE VERDIER: Skal du først selge boligen din, så vil du finne noen som skjønner at det handler om mer enn en teknisk takst. – Vi vet at boligen er noe av det viktigste for folk og da er det viktig at vi håndterer dette med kunnskap og omsorg, sier Tobias Bronder.

HVEM STOLER DU PÅ?

Hvilket bringer oss til et helt avgjørende ord.

Tillit.

Et ord du ikke kan legge ut på billigsalg. Et ord du ikke kan kjøpe på et marked. Dette er et ord du må gjøre deg fortjent til. Du er aldri bedre enn din siste jobb.

– I eiendomsmeglerbransjen er vi helt avhengige av at våre kunder blir fornøyde og i neste runde anbefaler deg til en kollega, eller en nabo, sier Tobias Bronder.

For tillit er noe som er skjørt. Noe som er vanskelig å definere. For Bronder er det et annet ord som er uløselig knyttet til nettopp dette:

– Ærlighet.

Det høres kanskje ut som en klisjé, men i en konkurranseutsatt hverdag er dette ingen selvfølge:

– Hvis jeg ser at en kunde har en bolig som det kan bli utfordrende å få solgt, så sier jeg det med én gang. Vi skal få det til, men det kan ta tid. Det samme hvis noen har et urealistisk forhold til hva prisen kan bli.

Saken fortsetter under bildet.

DEN TRYGGE BASEN: – Klarer vi å sørge for at en kunde finner sin trygge base, der hvor de virkelig føler seg hjemme? Det er da vi har gjort jobben vår, sier Tobias Bronder.

DET LEVDE LIVET

For nordmenn er en bolig noe hellig. Det er noe du har investert i. Det sitter minner i veggene, jul, bryllup, barnedåp og en endeløs rekke med hverdager rundt kjøkkenbordet. Skal du først selge boligen din, så vil du finne noen som skjønner at det handler om mer enn en teknisk takst.

– Det er her eiendomsmeglere kommer inn i en helt sentral rolle, poengterer Bronder.

– Hva er verdien av en bolig? Ja, vi vet at beliggenhet betyr veldig mye. Men det er også mange andre faktorer som til slutt blir avgjørende for hva som står på bunnlinjen.

Så hva bringer fremtiden?

– Vi skal vokse. Bli større. Men ikke for en hver pris. Mitt ønske er å finne folk som brenner for yrket. Som har lyst til å lære. Som deler vår visjon.

HJEM ER DER DU BOR

Hvilket bringer oss til slutten. Hva er et bra hjem? Bronder har solgt tusenvis av boliger. Har vært innom små, mellomstore og gigantiske prosjekter. Men når alt kommer til alt, så er han lykkelig når han kommer hjem til huset påReinsletta. Det som har blitt hans og familiens hjem – bit for bit.

– Klarer vi å sørge for at en kunde finner sin trygge base, der hvor de virkelig føler seg hjemme? Det er da vi har gjort jobben vår.

Du kan leser mer om Partners Eiendomsmegling her.