GODE MEDARBEIDERE: – Skal du lykkes, må du sikre deg de beste folkene, sier daglig leder Rita Jacobsen i Rognan Auto. Her sammen med selgerne for ATV og snøscooter, Lars Odin Johansen (t.v.) og Ernst Jonassen.

Ditt komplette
motorhus

Bil, ATV, snøscooter, lakk og karosseri, Rognan Auto er din lokale ekspert som fikser alt.


Med røtter tilbake til 1976 er bedriften i dag en sentral aktør med kunder fra Bodø, Beiarn, Skjerstad, Fauske, Mo og Saltdal.

– Vi er som en stor familie som koser oss på jobb. Dette tror jeg også smitter over på kundene, sier daglig leder Rita Jacobsen.

STREKKER SEG LITT LENGRE
For i utgangspunktet er det lite som tilsier at en forhandler på Rognan skal klare å bli en etablert merkevare for hele Salten. Men nøkkelen ligger i kundeopplevelsen.

– Vi strekker oss hele tiden langt for å hjelpe kundene, uansett hva de trenger, sier Jacobsen.

Rognan Auto har en bred portefølje. På bilsiden har de Renault, Mitsubishi og Hongqi. De har Ski-Doo og Lynx snøscootere, i tillegg til ATV’er fra Can-Am.

STOR KUNNSKAP: På bilverkstedet til Rognan Auto jobber det folk med lang erfaring og stor kunnskap om bil. Joakim Bugge og Steffen Sletteng jobber sammen om å fikse dette oppdraget.

Så stopper ikke tjenestene der. For Rognan Auto har også solid kompetanse på ettermarkedet, hvor de har topp utstyrte verksteder for biler, scootere og ATV. På toppen av dette har de egne folk som håndterer oppretting og lakkering.


LATTEREN SITTER LØST

– Dette gjør oss til et komplett bilhus, noe som da sørger for at kundene våre finner alt på ett sted. Dette vet vi at de setter stor pris på, sier Jacobsen.

I dag er det 22 medarbeidere hos Rognan Auto og de har folk som bor både på Fauske, Skjerstad og Røsvik. For noen blir det lang pendling, noe som igjen betyr at de virkelig trives på jobben.

– Vi har et utrolig flott miljø her. Det er høyt under taket og latteren sitter løst. For meg er det alfa og omega å skape en så god arbeidsplass som mulig.

Rognan Auto og Rita Jacobsen har vært med gjennom en rekke skifter og i dag er endringer blitt til en konstant faktor.

Saken fortsetter under bildet.

BRENNER FOR FAGET: Rognan Auto har en egen avdeling for lakk og karosseri. Jan Ole Andersson overlater ingenting til tilfeldighetene når kundens bil skal settes tilbake i topp stand.

NYE TIDER - NYE BILER

– Jeg husker når Pajero var bilen alle skulle ha.


Det er den for så vidt fortsatt, kommer det inn en brukt modell, blir den solgt omgående. Men nå er den elektriske bølgen kommet for å bli, selv om mange i en overgangsperiode har valgt ladbar hybrid. Dette på grunn av manglende rekkevidde på de elektriske modellene.

Saken fortsetter under bildet.¨

EN NY FREMTID; – Dette er virkelig en bil for fremtiden, sier selger Jostein Alfheim og viser frem en Renault Mega E-tech electric.

– Se på denne!

Jacobsen viser frem den nye Renault Megane E-tech electric.
En bil med opptil 458 kilometers rekkevidde, bagasjerom på 440 liter, 26 førerassistanse-systemer og en motor på 220 hk.

Dette er rett og slett en revolusjon, samtidig som det nok bare er begynnelsen på en helt ny tidsepoke, sier Jacobsen.
KINESISK REVOLUSJON
En annen bil som også representerer noe banebrytende, er kinesiske Hongqi, med modellen E-HS9. Firehulstrekk, innovative støtte- og sikkerhetssystemer og en helt unik design gjør at denne bilen vekker oppsikt, samtidig som den sørger for en trygg reise for både sjåfør og passasjerer.

Saken fortsetter under bildet.

KINESISK ELEGANSE: Hongqi, med modellen E-HS9 er en bil som vekker oppsikt og som faktisk er perfekt tilpasset nordnorske forhold.

– Min første tanke var at dette absolutt ikke var noe for oss, men selgerne mine falt fullstendig for bilen. Og vi har allerede solgt flere eksemplarer. Faktisk er dette en så stor og solid bil at den passer perfekt i Nord-Norge, sier Jacobsen.Som nevnt, tempoet i bilbransjen har økt kraftig og da må også medarbeiderne hos Rognan Auto henge med på utviklingen:

Vi kurser opp og sertifiserer folk fortløpende, slik at vi innfrir alle krav til for eksempel å håndtere helelektriske biler.

MED I MECA-KJEDEN

Igjen, det koker hele tiden ned til motiverte medarbeidere. De som brenner for faget, de som kjenner på ektefølt lidenskap for å bli litt bedre - hver dag.

Rognan Auto er med i MECA-kjeden, som i dag er en ledende totalleverandør på ettermarkedet for bildeler, verktøy, forbruks- artikler, billakk, verkstedsutstyr, tyngre kjøretøy og smøreoljer. Dagens virksomhet baseres på en effektiv distribusjon av reservedeler og verktøy via våre 25 grossistavdelinger til profesjonelle bilverksteder og partnere over hele Norge.

Saken fortsetter under bildet.

SCOOTER-EKSPERTER: Er det noen som virkelig kan snøscootere, så er det fagfolkene hos Rognan Auto. Her er Max Odin Almo i full gang.
SENTRALE ROGNAN
Sett utenfra kan Rognan fort bli betraktet som et sted utenfor allfarvei. Sett fra Rognan er du midt i sentrum, midt mellom Bodø og Mo i Rana. Dette er også et sted med stor teknisk kompetanse. Bedrifter som Nexans, Dragefossen og Hepro er alle med på å skape attraktive og høyteknologiske arbeidsplasser. – Som en del av næringslivet i Saltdal og Indre Salten kjenner vi på et ansvar for å skape bo- og blilyst, understreker Jacobsen.

SCOOTER- OG ATV-FAVORITTER
Derfor er de også ekstra godt skodd når det gjelder scooter og ATV, produkter med stor interesse i hele Salten. Her har de alt fra privatkunder til hjelpekorps, politi og forsvaret.

Saken fortsetter under bildet.

 DEN GODE FØLELSEN: – Skal du lykkes med en bedrift må du skape den gode kundeopplevelsen, hver dag, hele året, sier daglig leder Rita Jacobsen hos Rognan Auto.

– Kundene vet at våre mekanikere kan disse kjøretøyene fra
A til Å. Dermed er de også sikret en rask og profesjonell bistand enten det gjelder service eller hvis det skulle dukke opp et problem.

Rita Jacobsen overtok bedriften etter sin far og er på en måte vokste opp mellom smøregrav og show-room.

– Mitt mål er todelt. Det ene er å skape sikre og gode arbeids- plasser. Det andre er å sørge for at de som kommer inn hit, virkelig skal føles seg hjemme.

For én ting er sikkert. Rita Jacobsen og samtlige medarbeidere hos Rognan Auto har ett slagord øverst på lista:

Det er kunden som er sjefen!

Du kan leser mer om Rognan Auto her.